Utbildningar i Karlshamn

Kunskap – Gott, gottigottgott

Bor du i Karlshamn och känner att det är dags för en kunskapsinjektion? Här hittar du samtliga utbildningar och utbildningsföretag i Karlshamn. Sortera på pris, längd och typ av utbildning för att hitta utbildningen för just dig. 
Visar 1-25 av 1904 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-25 av 1904 träffar
1
2
3
4
...
77

Mer om Utbildningar i Karlshamn

KarlshamnKarlshamn

Karlshamn är en tätort i Blekinge län, placerad där Mieån mynnar ut i Östersjön. Karlshamn har en av Sveriges största hamnar. År 2011 hade Karlshamn kommun 31 143 invånare. Karlshamn sträcker sig från Smålands gräns i norr till skärgården i söder. Genom kommunen går E22 och riksväg 29, samt järnvägen mellan Kristianstad och Karlskrona.  

Karlshamns historia

Från början var Karlshamn en dansk utskeppningshamn. Detta fram till Karl X Gustav beordrade att anlägga en stad och flottbas på platsen. Det gjorde han eftersom läget var perfekt vid Östersjön och ön Frisholmen, i stadens hamninlopp, kunde fungera som försvar. Staden fick sina stadsprivilegier 1664 och 1666 fick den namnet efter sin grundare.

Under många år låg Karlshamn i skuggan av Karlskrona, men under 1800-talet fick staden ett uppsving. Många tyska köpmän flyttade in och staden fick också utökad skeppsfart och handel. Under samma tid byggdes två järnvägar till staden, Karlshamn-Vislanda järnväg och Västra Blekingejärnväg till Sölvesborg (som numera heter Blekingebanan).
I Karlshamn tillverkades brännvin, punsch, tobak och under en tid på 1800-talet var ett tryckeri i staden Sveriges största kortleksproducent. Under 1700-talet var tobaksodlingen omfattade kring Karlshamn och staden hade 40 tobaksfabriker!
Ett populärt museum är punschmuséet, som framförallt består av familjen von Bergens punsch. Deras punsch gick på export och blev så populär att de var tvungna att utöka med fabriker i Finland, Danmark och Tyskland.

Hamnen i Karlshamn

Delar av den svenska emigrationen gick via Karlshamn. Den lever kvar genom Vilhelm Mobergs utvandrarromaner och av Axel Olssons staty av Karl-Oskar och Kristina som står vid stranden i hamnparken.
Karlshamns hamn är bland de största hamnarna i Sverige och den största och djupaste i sydöstra Sverige. Totalt finns sex hamnområden med tre kilometer kaj och 750 000 m2. Karlshamns hamn har kapacitet för hantering av alla godstyper och fartygsstorklekar. De har också möjlighet att lagra och distribuera torra, flytande och kylda varor. Tull- och sjöfartverket har regionala huvudkontor här och det finns god tillgång till logistikkompetens via det lokala klustret och skolor.  

Näringsliv i Karlshamn

I Karlshamn ligger Aarhus Karlshamn, AAK, som tillverkar vegetabiliskt fett för livsmedel och kosmetika. Innan fusionen med Aarhus United hette de Karlshamn AB. Staden är också känd för sina mejeriprodukter och sedan tidigare har en punsch samma namn som staden.
På Sternö ligger Karlshamnsverket som är Nordens största oljekondenskraftverk.Verket är alltid berett på att sätta igång och producera elektricitet. Under senaste halvan av 1990-talet gjordes stora investeringar för att göra oljekraften mer miljövänlig. Lite längre söder ut ligger Södra Cell som tillverkar pappersmassa och producerar energi. Massaproduktionen ger ett energiöverskott som används i Karlshamns fjärrvärmenät. 

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨
Reportage
D&T Företagsutbildning

InDesign: "Kursledaren var mycket duktig och kursen var mycket lärorik. Känner att fler borde ha gått den här kursen då det var många aha-upplevelser och mycket som är användbart för oss."

Läs mer om vad våra referenser säger om D&T Företagsutbildning.

Läs mer
”En bra arbetsmiljö går hand i h...

Att en god arbetsmiljö är viktigt är något de flesta idag skriva under på. Däremot är det kanske inte alltid lika solklart vad som egentligen utgör en god arbetsmiljö, hur man uppnår en sådan samt varför man egentligen ska göra det.

Läs mer