Visar 1-5 av 5 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-5 av 5 träffar
 

Mer om Kurser i Javascript

JavaScript är inte att förvirra med Java. Även om programmeringsverktygen har vissa likheter som att vara extra bra för webbutveckling så skiljer de sig i stort.

JavaScript:

 • dynamiskt
 • objektorienterat (arbetar mot objekt)
 • skrivs inte per automatik till hårddisken
 • dynamisk typning (en variabel kan referera till olika datortyper)

Java:

 • objekt tillhör en klasshierarki
 • klassorienterad (arbetar efter klass)
 • kan skrivas per automatik till hårddisken
 • statisk typning (en variabel har en given datortyp)

JavaScript är tillsammans med CSS och HTML ett av de vanligaste verktygen för webbutveckling och en stor del av innehållet på internet är skapat efter dessa verktyg. Främst används JavaScript för interaktivt och dynamiskt innehåll på nätet.

Programmeringsverktyg som JavaScript används bland annat för att få funktionerna som att länka mellan hemsidor, onclick händelser, onchange, och cookie-inställningar att fungera. Det blir snabbt ganska avancerat för den som inte är införstådd i alla funktionaliteter och områdesspecifika ord. Vilket sätter tydliga kompetenskrav på dig som vill jobba med programmering eller webbutveckling. Se till att du har rätt kunskaper genom att gå en kurs i JavaScript.

Öka din kompetens inom programmering/webbutveckling med JavaScript!

Vill du byta bana, prova på något nytt, förfina befintliga kunskaper eller bara bli bättre? Dessa är alla giltiga anledningar till att söka kompetensutveckling inom JavaScript.

En beskärd del av utbildningarna som vi tillhandahåller vänder sig till dig som behöver bygga på din befintliga kompetens. Det kan verkligen gynna dig som vill klättra i karriären. Genom att förfina dina kunskaper öppnar det fler dörrar till nya möjligheter.

Samtidigt som många kurser riktar sig direkt till dig som kan lite till ingenting om JavaScript. Du som vill byta spår i karriären eller behöver nya kunskaper för att ta dig an ett större ansvar. Grundkurserna passar på så sätt de flesta individer som är intresserade av JavaScript.

Det finns också väldigt många specifika kurser som har mer med webbutveckling eller programmering att göra, men berör JavaScript på specifika sätt. Utnyttja den stora spännvidden som finns och välj en kurs som passar till vad du behöver och vad som hjälper dig till ditt drömjobb!

Innehållet i JavaScriptkurser

Innehållet varierar då självfallet beroende på vilken typ av kurs du väljer att gå. Men oftast finns det några gemensamma nämnare eller alternativt några punkter som är extra viktiga. Nedan följer några exempel.

 • Enklare funktioner och grunder i JavaScript.
 • Innehåll i HTML 5 (bilder, ljud och video).
 • Applicering av CSS (olika versioner).
 • Hur man skriver och strukturerar kod i JavaScript
 • Syntax.
 • Hur jobbar man med objektorientering?
 • Vanliga mönster/kod.
 • Webbtjänster.

Eftersom JavaScript kan användas till mycket så finns det många saker att lära sig. Hitta de bitarna som du behöver. Håll dig till manus och bemästra JavaScript!

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Relaterade kategorier
Angular   React  
Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨
Reportage
PRINCE2 – Kungen av projektledni...
Adding Value Consulting AB

– Att vi nu har en mall att utgå ifrån vid allt projektarbete har gjort organisationen mycket mer effektiv och dessutom talar vi alla samma språk. Våra kunder ser att vi arbetar efter en internationell erkänd standard och de vet då att vi är effektiva och har kontroll på risker, kvalitet och levererar det vi har lovat och oftast lite extra därutöver!

Göran Enström, Commercial Manager, Envirotainer

Läs mer