Visar 1-14 av 14 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-14 av 14 träffar
 

Mer om Python-kurser

Python har sedan länge varit ett av de mest populära programmeringsspråken på marknaden. Det finns tillgängligt för de flesta vanliga operativsystem och kan användas både för programmering i Windows och macOS som i Linux-miljö. Många storföretag använder sig av Python för att bygga sina applikationer och program, bland många andra kan Google, NASA och Wikipedia nämnas. Trots detta är Python ansett som ett enkelt kodspråk, och ansett som ett perfekt startskott för nybörjare. 

En fördel med programmering i Python är dess fokus på läsbarhet vilket förenklar både felsökning som förståelse för hur applikationer är uppbyggda. En annan fördel med att lära sig programmera i Python är att det har stöd för flera programmeringsparadigm. Detta möjliggör för ett brett användningsområde, alltifrån utveckling av webbapplikationer till att programmera operativsystem.

Programmeringsspråkets grundfilosofi bygger på 19 grundprinciper som på ett någorlunda humoristiskt sammanfattar filosofin bakom hur Python är uppbyggt och hur det utvecklas. Dessa grundprinciper innefattar bland annat:

 • Skönhet slår fulhet.
 • Enkelt är bättre än komplext.
 • Komplext är bättre än komplicerat.
 • Gleshet är bättre än täthet.
 • Är en implementering är svår att förklara, är det en dålig idé.
 • Är en implementering enkel att förklara, är det förmodligen en god idé.

Python-programmering har varit på modet ända sedan att det skapades av Guido van Rossum under det tidiga 90-talet. Hittills har det släppts tre versioner av kodspråket och den senaste versionen Python 3 släpptes 2008. Det släpps hela tiden nya uppdateringar av Python där det läggs till ny funktionalitet och fixar för eventuella buggar.

Innehållet i Pythonutbildningar

En Python kurs innehåller lite olika delar beroende på din tidigare erfarenhet av programmering och vilken inriktning du vill ha. Under en grundkurs går du igenom de grundläggande byggstenarna av programmeringsspråket. Vad det används till och hur du kan använda det för dem ändamålen som du är intresserad av. Under de mer avancerade utbildningarna får du fördjupad kunskap om hur man programmerar i Python. Du får då lära dig mer om olika datatyper och en bredare inblick i Pythons syntax och dess olika bibliotek.

Det finns dock en del programpunkter som är återkommande för Pythonkurser:

 • Lär dig hur du strukturerar kod i Python.
 • Datatyper och deras användningsområde.
 • Python och dess syntax.
 • Få en förståelse för kontrollstrukturerna i Python.
 • Testning och felhantering av kod.
 • Skillnad mellan Python 3 och tidigare versioner.
 • Pythons standardbibliotek.

Slingra dig fram till en Pythonutbildning och lär dig programmera som ett proffs!

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Relaterade kategorier
Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨
Reportage
PRINCE2 – Kungen av projektledni...
Adding Value Consulting AB

– Att vi nu har en mall att utgå ifrån vid allt projektarbete har gjort organisationen mycket mer effektiv och dessutom talar vi alla samma språk. Våra kunder ser att vi arbetar efter en internationell erkänd standard och de vet då att vi är effektiva och har kontroll på risker, kvalitet och levererar det vi har lovat och oftast lite extra därutöver!

Göran Enström, Commercial Manager, Envirotainer

Läs mer