Innovationsledarskap

Längd
2,5 dagar
Pris
20 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
16 april, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Längd
2,5 dagar
Pris
20 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
16 april, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Video

Kursbeskrivning

Innovationsledarskap

Betydelsen av att kunna leda och stimulera innovation i organisationen ökar ständigt. Vi utforskar principerna för innovation och kreativitet och beskriver hur processerna kan ledas effektivt. Två heldagar av föreläsningar och seminarier följs av en reflektionsperiod på en månad, då du förväntas arbeta i din egen organisation med en utmaning du själv valt. Dag 3 (halvdag) diskuterar vi resultat och reflekterar över vad vi lärt oss på programmet.

Första dagen fokuserar vi på fenomenet kreativitet. Vi utforskar mytbildningar kring kreativitet för att tydligt kunna förklara mekanismerna bakom kreativitet och hur du som ledare kan öka den hos individer och grupper. På individnivå är frågeställningarna: vad händer i hjärnan då vi är kreativa? Vilka individuella egenskaper ska du leta efter vid rekrytering? På teamnivå: hur bör team sättas samman och hur många medlemmar är optimalt? Hur leder man bäst team med hänsyn till beslutsfattande, innovativt klimat och kommunikation?

Den andra dagen fokuserar på hur man hanterar innovation i organisationer: vilka strukturer är kända för att höja innovationsförmågan? Vad menas med en innovativ kultur och hur kan man påverka kulturen? Vilka delar av den innovativa processen är viktigare än andra? Hur bör belöningssystem hanteras för att stimulera kreativa beteenden?

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

16 april, 2024

 • Öppen utbildning
 • Göteborg

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som har en chefsbefattning och vill utveckla din egen, teamets och organisationens kreativitet och innovationsförmåga.

Upplägg

SCHEMA DAG 1 FM
Kreativitet

 • Kreativitetens sju myter
 • Principerna för kreativitet
 • Hur kreativitet kan användas i reflektion och beslutsfattande

SCHEMA DAG 1 EM
Innovationsledarskap

 • Hur man leder olika kognitiva typer och personligheter
 • Kompetenserna hos innovative ledare
 • Hur man leder innovativa team

SCHEMA DAG 2 FM
Organisationers innovation

 • Strukturer och processer som stödjer innovation
 • Den innovative kulturen
 • Olika förhållningssätt till risk

SCHEMA DAG 2 EM
Innovation i praktiken

 • Arbetsmetoder och verktyg inom innovation
 • Att belöna kreativitet och innovation

SCHEMA DAG 3 FM
Innovation i praktiken

 • Inlämning av och diskussion om individuella hemuppgifter
 • Reflektioner om programmet

Tid & plats

16-17 april + 12 juni (halvdag), 2024 – på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet

Investering

Pris: 20 900 kr (exkl. moms)

Kursledare

Föreläsare: LEIF DENTI
Leif Denti har sin doktorsgrad från Göteborgs universitet, där han är universitetslektor vid Psykologiska institutionen. Leif leder där kurser i innovation, ledarskap och gruppdynamik. Hans huvudsakliga forksningsområde omfattar projektledares påverkan på kreativitet och innovation i organisationer. I sin doktorsavhandling Leadership and Innovation in R&D Teams, studerade han tekniska utvecklingsprojekt i fem större industriföretag i fyra länder.

Han är också gästföreläsare vid Chalmers Tekniska Högskola, där han undervisar i ledarskap och innovation. Leif Denti är vidare jurymedlem för priset Årets Chef, som utdelas av fackförbundet Ledarna. För närvarande är Leif engagerad i flera forskningsprojekt finansierade av Vinnova, vilka syftar till att öka innovationsförmågan i den offentliga sektorn, både på operativ nivå och på ledningsnivå.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Innovationsledarskap, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 2 recensioner
Skriv en recension
5/5
Per Jensen
11 dec 2020

Styrkan Leif har är att inte bara vara en frisk fläkt som inspirerar med härliga citat, utan han bygger sin föreläsning på evidensbaserade fakta. Genom Leif har jag ökat min kun...

Visa mer
5/5
Sofia Berntsson
11 dec 2020

Jag upplevde online-programmet Innovationsledarskap informativt och givande med mycket bra innehåll. Jag är väldigt nöjd då jag eftersökt en kurs med inriktning mot innovation t...

Visa mer
Handelshögskolan vid Göteborgs universitet - GU Executive Education
Box 609
405 30 Göteborg

GU Executive Education - a part of The School of Business, Economics and Law at the University of Gothenburg - delivers an Executive MBA programme with a Nordic-Asian focus, and custom programmes for the private and public sectors. Deliveries take...

Läs mer om Handelshögskolan vid Göteborgs universitet - GU Executive Education och visa alla utbildningar.

Highlights