Executive MBA - Executive Master of Finance

Längd
15 dagar (5 x 3 dgr)
Pris
127 000 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
15 maj, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Längd
15 dagar (5 x 3 dgr)
Pris
127 000 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
15 maj, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Beskrivning av: Executive MBA - Executive Master of Finance

Många chefer har behov av djupare insikter i ekonomisk analys. Minskad osäkerhet kring redovisning och finansiella samband kan spara tid och pengar. Den interna kommunikationen och besluten snabbas upp samtidigt som de nyvunna kunskaperna kan ge stora positiva effekter på lönsamheten.

Executive Master of Finance utgår från ett helhetsperspektiv på ekonomi där de finansiella och redovisningstekniska frågorna placeras i ett strategiskt sammanhang.

Syftet med programmet är att du ska lära dig de senaste rönen inom finansiell ekonomi och redovisning – kombinerat med ett praktiskt perspektiv. Efter utbildningen skall du ha erhållit en förståelse för hur ett ekonomiskt tänkande i vardagen kan bidra till att lyfta effektiviteten och lönsamheten i ditt företag.

Under utbildningen kommer vi att analysera en rad företag som har tagit nya initiativ för att bryta gamla, invanda beteenden och mönster.

Sammanfattningsvis är detta utbildningen för dig som:

 • vill bredda och fördjupa dina kunskaper inom finansiell ekonomi och redovisning
 • vill få ett helhetsperspektiv på hur ett finansiellt perspektiv kan bidra till affärsutveckling
 • behöver nya perspektiv och inspiration för att utveckla verksamheter
 • vill ha en utbildning som vilar på vetenskaplig grund
 • har gedigen erfarenhet och är redo för nästa utmaning 
 • vill skaffa ett kvalificerat nätverk

International applicants: Please note that our Executive MBA programs are conducted in Swedish. The enrollment fee is not covered by any grants.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

15 maj, 2024

 • Öppen utbildning
 • Stockholm

Var?

Programmet genomförs i Stockholm. Utbildningen består av fem moduler om tre dagar vardera.

Programinnehåll

Delar ur innehållet:

 • Ekonomiska begrepp
 • Finansiell analys och nyckeltal
 • Investeringskalkyler
 • Förvärv och företagsvärdering
 • Helhetsperspektiv med fokus på affären

Sagt av tidigare deltagare

"Genom att få en större förståelse för hur de finansiella sambanden påverkar hela verksamheten, blev det lättare för mig att driva viktiga frågor utifrån mitt eget ansvarsområde i verksamheten. "

Anna Linder, HR-chef, Eskilstuna Strängnäs Energi och Miljö

"Det nätverk som man får genom utbildningen är mycket värdefullt och kan underlätta vid svåra beslut."

Magnus Dickson, Head of Product Management, Tieto Smart Utilities

Executive MBA

Du som väljer att gå vår Executive MBA kommer att få en utbildning som utvecklas tillsammans och med hjälp av våra deltagare. På frågan om deltagarna skulle rekommendera programmet så har alla genomgående svarat 10 av 10 vid utvärderingarna och ger oss betyget 100 av 100 i Net Promoter Score som mäter kundlojalitet. För kundnöjdhet rankar de oss 5,5 av 6 i genomsnittligt betyg.

Det gör våra deltagare till våra starkaste ambassadörer som alla skulle rekommendera masterprogrammen vidare, vilket är något vi är väldigt stolta över! 

Film

Målgrupp

Du är troligtvis chef i en operativ ledningsgrupp eller strävar efter att nå dit. Du kan även på annat sätt aktivt bidra till att driva och leda verksamheten. Din yrkesroll har krav på att du bidrar till ledningsarbetet med en helhetssyn – ansvaret i din nuvarande eller framtida roll går därmed bortom specialistrollens.

Investering

Pris: 127 000 SEK . Längd: 15 dagar (5 x 3 dgr). Moms, kost och logi tillkommer.

Kursledare

Gunnar Åkesson

Gunnar Åkesson, programansvarig, har en bakgrund som forskare och lärare i företagsekonomi vid Handelshögskolan i Stockholm. Han har varit programansvarig och teamledare för företagsinterna program vid Institutet för Företalgsledning (IFL) och programansvarig för både skräddarsydda och öppna ledarutvecklingsprogram vid Handelshögskolan Executive Education.

Vid sidan av rollen som programansvarig verkar Gunnar som coach och handledare till nyckelbefattningshavare. Han arbetar dessutom som konsult och rådgivare i affärs- och ledarutvecklingsfrågor med fokus på förändring och kommunikation.

Examen, diplom m.m.

Executive Master of Finance är en del av vår Executive MBA som består av tre program. De övriga två är Executive Master of Leadership & Management samt Executive Master of Strategy.

Programmen är fristående och du kan läsa dem oavsett inbördes ordning. Varje program löper mellan 7 och 10 månader vardera och innehåller ett projektarbete som görs i grupp och är en del av examinationen. När du blivit godkänd i tre program blir du diplomerad Executive Master of Business Administration.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Executive MBA - Executive Master of Finance, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,2

Baseras på 57 recensioner
Skriv en recension
4/5
Magnus L
18 aug 2014
Executive Master of Finance

4 av 5

5/5
Magnus
18 aug 2014
Executive Master of Finance

5 av 5

4/5
Helena
18 aug 2014
Executive Master of Finance

4 av 5

Chefakademin – tidigare Mgruppen

Gedigna ledarskapsutbildningar för ett personligt ledarskap

Chefakademin, tidigare Mgruppen, är ett av Sveriges ledande utbildningsföretag med spetskompetens inom ledarskap. Hos oss hittar du utbildningar för chefer och ledare men också managementprogram och skräddarsydda utvecklingsinsatser för att utveckla ledning och organisation. Med rötter från 1931 är vi...

Läs mer om Chefakademin – tidigare Mgruppen och visa alla utbildningar.

Highlights