Executive MBA - Executive Master of Strategy

Längd
15 dagar (5 x 3 dgr)
Pris
127 000 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
6 november, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Längd
15 dagar (5 x 3 dgr)
Pris
127 000 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
6 november, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Kursen är bokningsbar via arrangörens hemsida 🤗

Beskrivning av: Executive MBA - Executive Master of Strategy

När konkurrenter försöker ta marknadsandelar eller efterfrågan drastiskt förändras krävs handlingskraft från verksamhetens samtliga ledare. Vilka faktorer – inom och utanför organisationen – påverkar konkurrenskraften? Hur blir ditt företag branschens vinnare?

Executive Master of Strategy möter individers och organisationers behov av förnyelse och kompetensutveckling för ett förbättrat ledningsarbete.

Oavsett om du arbetar inom produktion, marknadssidan, HR, IT, FOU eller andra mer generella arbetsuppgifter så ställer dagens näringsliv allt högre krav på ett strategiskt kunnande för att tillhöra en ledningsgrupp. Det är inte längre bara den högsta bolagsledningen som ska kunna tänka strategiskt. Behovet av snabbhet och flexibilitet gör att de strategiska frågorna har decentraliserats.

Detta är en utbildning för dig som:

 • vill bredda och fördjupa dina kunskaper inom strategisk analys och management
 • behöver nya perspektiv och inspiration för att utveckla verksamheter
 • vill ha en utbildning som vilar på vetenskaplig grund
 • har gedigen erfarenhet och är redo för nästa utmaning
 • vill skaffa ett kvalificerat nätverk

International applicants: Please note that our Executive MBA programs are conducted in Swedish. The enrollment fee is not covered by any grants.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

6 november, 2024

 • Öppen utbildning
 • Stockholm

Var?

Utbildningen består av fem moduler om tre dagar vardera, på plats i Stockholm.

Programinnehåll

Delar ur innehållet:

 • Strategi och ansvar
 • Arenor
 • Affärer
 • Strategiska arbetssätt
 • Strategi ur ett helhetsperspektiv

Sagt av tidigare deltagare

"I Master of Strategy lärde jag mig vikten av att bedriva ett strategiskt arbete utifrån ett helhetsperspektiv på verksamheten."

Anna Almborg, Contract Manager, Swedbank

"Bredden inom Leadership, Strategy och Finance har gett mig de verktyg som jag känner är avgörande för att vara med att leda en organisation genom en utmanande tid i förändring."

Magnus Dickson, Head of Product Management, Tieto Smart Utilities

Executive MBA

Du som väljer att gå vår Executive MBA kommer att få en utbildning som utvecklas tillsammans och med hjälp av våra deltagare. På frågan om deltagarna skulle rekommendera programmet så har alla genomgående svarat 10 av 10 vid utvärderingarna och ger oss betyget 100 av 100 i Net Promoter Score som mäter kundlojalitet. För kundnöjdhet rankar de oss 5,5 av 6 i genomsnittligt betyg.

Det gör våra deltagare till våra starkaste ambassadörer som alla skulle rekommendera masterprogrammen vidare, vilket är något vi är väldigt stolta över! 

Film

Målgrupp

Du är troligtvis chef och medlem i en operativ ledningsgrupp eller strävar efter att nå dit. Du kan också, på annat sätt, aktivt arbeta med och bidra till att driva och leda verksamheten. Din roll ställer krav på att du ska bidra med en helhetssyn – ansvaret i din nuvarande eller framtida roll går därmed bortom specialistrollens.

Investering

Pris: 127 000 SEK. Längd: 15 dagar (5 x 3 dgr). Moms, kost och logi tillkommer.

Kursledare

Pontus Wadström

Pontus Wadström, programansvarig, har jobbat med strategi, styrning och förändring i drygt 20 år. Han har varit ansvarig för strategi- och förändringsfrågor i globalt börsnoterat bolag, i start-ups och arbetat som strategi- och managementkonsult.

Pontus delar sin tid mellan rådgivning, utbildning och forskning. I sitt praktiska arbete jobbar han mot alla branscher och typer av organisationer. Fokus, både i arbetet och i forskningen, är hur ledningar och styrelser bör arbeta med strategi, styrning och förändring för att skapa organisationer som är bättre på att anpassa sig och därmed ökar chanserna att bli långsiktigt framgångsrika.

Forskningen bedrivs på Industriell ekonomi på Kungliga Tekniska högskolan i Stockholm där han också disputerat. I grunden är Pontus civilekonom med psykologiexamen. Hans kombinerade kunskap om management, industriell ekonomi och psykologi samt praktiska erfarenhet från olika organisationer och branscher gör att han bidrar med unika insikter kring hur organisationer kan prestera bättre i föränderliga tider, insikter som även publicerats i böcker och artiklar.

Examen, diplom m.m.

Executive Master of Finance är en del av vår Executive MBA som består av tre program. De övriga två är Executive Master of Leadership & Management samt Executive Master of Strategy.

Programmen är fristående och du kan läsa dem oavsett inbördes ordning. Varje program löper mellan 7 och 10 månader vardera och innehåller ett projektarbete som görs i grupp och är en del av examinationen. När du blivit godkänd i tre program blir du diplomerad Executive Master of Business Administration.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Executive MBA - Executive Master of Strategy, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,2

Baseras på 47 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
4/5
Inger H
21 aug 2014
Executive Master of Strategy

4 av 5

4/5
Annika N
20 aug 2014
Executive Master of Strategy

4 av 5

4/5
Fredrik N
18 aug 2014
Executive Master of Strategy

4 av 5

Chefakademin – tidigare Mgruppen

Gedigna ledarskapsutbildningar för ett personligt ledarskap

Chefakademin, tidigare Mgruppen, är ett av Sveriges ledande utbildningsföretag med spetskompetens inom ledarskap. Hos oss hittar du utbildningar för chefer och ledare men också managementprogram och skräddarsydda utvecklingsinsatser för att utveckla ledning och organisation. Med rötter från 1931 är vi...

Läs mer om Chefakademin – tidigare Mgruppen och visa alla utbildningar.

Highlights