AB 04 & ABT 06

SIFU, i Göteborg (+1 orter)
Längd
2 dagar
Pris
11 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
4 september, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Längd
2 dagar
Pris
11 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
4 september, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Från 11 900 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Allmänna Bestämmelser för upphandling och avtal avseende entreprenader - AB 04, reglerar förhållandet mellan beställare och entreprenörer inom branscherna bygg, anläggning och installation. AB 04 är entreprenadområdets viktigaste och mest grundläggande föreskrift och berör flertalet av dess aktörer. Standardavtalet reglerar s.k. utförandeentreprenader, d.v.s. där beställaren har låtit en eller flera konsulter göra projekteringen och entreprenören har fått färdiga handlingar att bygga efter.

Allmänna Bestämmelser för Totalentreprenader - ABT 06, som avser byggnads-, anläggnings- och installationsarbeten är också ett viktigt standardavtal och det reglerar totalentreprenader, d.v.s. där det är entreprenören som ska projektera och utföra arbetet. Vad som utmärker en totalentreprenad är att beställaren sätter upp funktionskrav varefter det åligger entreprenören att ta fram tekniska lösningar, d.v.s. en projektering, som motsvarar ställda funktionskrav.

Kursen ger dig kunskap om utformningen av AB 04 och ABT 06. Vi ser över vilka likheter som finns och vilka stora skillnader som förekommer. Vi går igenom vad som ingår i kontraktsarbeten och vad som utgör ÄTA-arbeten, ansvarsgränser, hinder, ekonomi, besiktningar, tvistelösningar m.m.

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

4 september, 2024

  • Öppen utbildning
  • Göteborg

20 november, 2024

  • Onlineutbildning
  • Distans

Varför välja SIFU?

Gedigen kunskap och erfarenhet

Kvalitet och hög kundnöjdhet

Flexibla utbildningar

Kostnad för konferenspaket

Kostnad för lunch och fika tillkommer med 450 kr exklusive moms per dag på kurser och konferenser som genomförs fysiskt i lokal.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om AB 04 & ABT 06, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
5/5
sanjin mesic
24 apr 2018
Bra balans

Tyckte att utbildningen AB04 & ABT06 var en suverän utbildning där balansen på teori och praktik var bra. Mycket lärorikt och väldigt bra kursledare som hade gediger erfarenhet ...

Visa mer
SIFU
Drakegatan 7A
412 50 Göteborg

Utbildningar, kurser och konferenser som utvecklar din kompetens

Kompetensutveckling genom kurser och konferenser är vår mission. SIFU vill bidra till en ökad välfärd i samhället genom att höja kompetensnivån inom svenskt näringsliv och offentlig sektor. Vi erbjuder ett brett utbud av kurser, konferenser och onlineutbildningar. Med många års...

Läs mer om SIFU och visa alla utbildningar.

Highlights