Vidareutbildning för fysiker

Vidareutbildning för fysiker

Som fysiker kan du arbeta inom flera olika branscher. En fysikers arbetsuppgifter är breda, ofta handlar det om problemlösning och som hjälpmedel används vanligtvis matematik och olika slags av experiment. Det är vanligt att en fysiker arbetar med komplexa beräkningar, dataprogrammering och utvecklingsarbete. Som fysiker är det även vanligt att du kan samarbeta med andra yrkesgrupper i olika typer av projekt.

Förslag på vidareutbildning för dig som fysiker

Det finns flera förmågor och kompetenser som en fysiker förväntas ha och ständigt bör utveckla och du bör ha god kännedom om den bransch du är verksam inom. Att veta hur du förvandlar din kunskap till säljbara produkter och tjänster efterfrågas hos många arbetsgivare, en kurs inom kundkommunikation, marknadsföring samt försäljning kan därför hjälpa dig när du söker jobb som fysiker.

En stor del av en fysikers arbetsvardag innebär att kunna kommunicera och samarbeta med andra, en kurs inom kommunikation kan därför vara på sin plats.

Om du som fysker arbetar i projektform kan en kurs inom projektledning vara något för dig. För fysiker som vill ta ett större ansvar på arbetsplatsen kan kurser inom ledarskap hjälpa dig på vägen. Du kan välja att antingen läsa ett längre ledarskapsprogram eller en kortare kurs inom exempelvis coachande ledarskap.

Att tänka på om du vill vidareutbilda dig

Det krävs god planering och mycket engagemang för att läsa en kurs eller utbildning vid sidan av sitt jobb. Ett första steg när du bestämt dig för att du vill läsa en utbildning kan vara att kolla upp om din arbetsplats har en policy för kompetensutveckling. När du väljer utbildning är det bra att försöka kartlägga de egna kunskapsluckorna och se om det finns något område du skulle kunna bli bättre på.

Om du har svårt att välja vilken utbildning du vill läsa kan du tala med dina kollegor, kanske har de tips på en kurs eller arrangör som varit bra.

Framtidsutsikter

Som fysiker har du en bred arbetsmarknad och yrkesrollen går att hitta i flera olika branscher. Fysikers kompetens är efterfrågad inom exempelvis. industri- och energisektorn samt inom finansvärlden. Enligt Arbetsförmedlingens yrkeskompass kommer det att råda en liten konkurrens om jobben.

[Facebook:recommend]


Behöver du hjälp att hitta vidareutbildning?

Berätta för oss vad du letar efter, så hjälper vi dig hitta rätt!

Hur funkar det?

Efter att du skickat in din förfrågan tar vi genom intresseanmälningar kontakt med de utbildare som bäst matchar dina önskemål. Du får en bekräftelse direkt till din mail och inom 1–2 dagar kontaktar utbildningsarrangörerna dig med all information du behöver för att eventuellt gå vidare och boka utbildningen. Vi hör av oss till dig om vi behöver kompletterande uppgifter. 

This field is used for controlling automatic form submits. Please leave it blank:
Fyll i

Vår utbildningsrådgivning är kostnadsfri och inte bindande.


Annonser