Visa utbildning.se som: Mobil

Tråkigt på jobbet? Så blir du inspirerad!

Tråkigt på jobbet? Så blir du inspirerad!

Även det roligaste jobbet har ibland sina tråkiga stunder. Istället för att slöscrolla Facebook eller kika på telefonen – gör något kul, inspirerande och givande! Vi har samlat sex roliga tips som gör dig bättre på jobbet!

 

TED Talks

Vi förutsätter att du jobbar på ett kontor men det är inget måste. Du har väl en smartphone? Hur du än väljer att titta, är TED Talks både roliga och inspirerande. TED Talks är en hemsida för inspirerande föreläsningar med begåvade och drivna människor. Det är lite som ett Youtube för inspiration. Hitta något inom din bransch eller som på andra sätt får dig att känna inspiration på jobbet. Är du chef eller intresserad av ledarskap? Här vi här samlat de 7 mest inspirerande TED-talken om ledarskap.

Ta en paus

Ibland behöver vi bara sluta med det vi håller på med och ta en paus. Ta med en kollega du vill lära känna bättre på en kopp kaffe eller fly kontoret en med en kort promenad. Men se till att byta miljö. Om du jobbar på samma ställe större delen av dagen är det trevligt att se något annat och skaffa dig lite nya intryck. Prova nästa gång du känner dig trött eller uttråkad. Det ger förvånansvärt bra effekt!

Lär dig något nytt

Ju mer du kan använda det i jobbet desto bättre! Men det behöver inte vara så avancerat som att lära dig koda i Java. Det kan vara något enkelt som att lära dig en ny funktion i Excel eller googla på förkortningen KPI som brukar dyka upp på morgonmötet. Om du en eller ett par gånger i veckan aktivt försöker lära dig något nytt, tänk vad mycket mer du skulle kunna vid årets slut.

Sök kompetensutveckling

Det är förstås med glimten i ögat vi tipsar om detta. Men oavsett om du använder utbildning.se eller något annat medel för att hitta utbildning som kan främja dig i din karriär, är det en underbar kur mot tristess! Ta fram några utbildningar du skulle vilja gå och presentera dem för din chef. Motivera dina val med att detta är något som skulle göra dig bättre på ditt jobb. Har du svårt att intala chefen att betala för din vidareutbildning? Läs vår guide och stjäl våra argument!

Håll dig uppdaterad

Det är inte bara tiden som går fort. Utvecklingen i många branscher går idag lavinartat snabbt! Som tur är finns det prima sätt att hålla dig uppdaterad. Det finns oftast ett oändligt antal poddar, Facebookgrupper och bloggar kring alla möjliga mer eller mindre obskyra ämnen. Sätt dig ner och leta ut någon eller några som verkar lovande och låt kunskapsbankens valuta växa. Känner du för något mer socialt kan ett frukostseminarium vara både inspirerande och ypperligt för ditt nätverkande. Bor du på en mindre ort kan ett webinarium fungera som ett fullgott alternativ.

Planera på dötiden

Ibland är det svårt att hitta tiden att ta sig an sina personliga mål. Vilken tid är bättre än dötiden till att skapa något livligt? Varför inte ta chansen att komma på ett nytt kul projekt, produkt eller liknande? Något som skulle gynna din avdelning, din arbetsplats och i slutändan din karriär. Alla jobb är olika, så det är svårt att hitta något genomskridande för alla yrken. Men om du är uttråkad och har lite tid över, hitta på något som gör skillnad, litet som stort. Tiden är din.

Senast uppdaterad: 26 sep 2018

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2016-06-23

8 tips för ditt nästa steg i karriären

Vill du ha mer utveckling i din yrkesroll och kanske är redo att testa något helt nytt? Här är tipsen som hjälper dig att ta nästa steg i karriären.

Taggar: Karriär
Läs mer
Senast uppdaterad: 2017-04-06

Konsten att nätverka – så gör du succé

Ett stort nätverk kan underlätta för dig när du söker efter ett nytt jobb. Med de rätta kontakterna kan nya dörrar öppnas, men inte alla känner sig bekväma med att småprata med främlingar på mässor och event. Vi har sammanställt fem tips för dig som vill göra succé på ditt nästa event.

Taggar: Karriär
Läs mer
Senast uppdaterad: 2018-11-15

Fyra gyllene tips – så sätter du guldkant på arbetslivet

Vi spenderar nästan hälften av vår vakna tid på jobbet. Det innebär att om du sätter guldkant på arbetsplatsen, sätter du guldkant på din egen vardag. I den här artikeln listar vi fyra tips som både förhöjer och förgyller din tillvaro på jobbet. Kollegorna pratar i ett, telefonen plingar konstant till med nya notiser och någon har fått för sig att sätta på Absolute Music 2002 på repeat på kontoret.

Taggar: Karriär
Läs mer
Om utbildning.se

utbildning.se är portalen där du hittar kompetensutveckling för att utvecklas inom alla branscher. Tusentals kurser över hela Sverige. Alla våra tjänster är kostnadsfria att använda.

Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!