Litiumbatterier - Avsändning och transport

Ramboll, Distans
Längd
3 timmar
Pris
3 200 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
30 november, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Språk
Svenska
Längd
3 timmar
Pris
3 200 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
30 november, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Språk
Svenska
Från 3 200 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Litiumbatterier - Avsändning och transport

Kursen ger dig kunskap om vilka risker som kan uppstå vid hantering av litiumbatterier samt vilka bestämmelser som gäller vid transport av litiumbatterier.

Kursen ger dig grundläggande kunskap kring vilka risker som kan uppstå vid hantering av litiumbatterier samt ingående kunskaper kring vilka bestämmelser som gäller vid förberedelse för transport samt transport av litiumbatterier på väg, järnväg, sjö och i luft.

Utbildningen uppfyller inte de krav som ställs på utbildning i kapitel 1.3 i ADR, RID och IMDG samt 1.5 i IATA-DGR.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

30 november, 2023

  • Onlineutbildning
  • Distans
  • Svenska

Kursen ger dig

 

Ur kursens innehåll

• Risker kring litiumbatterier
• Klassificering av olika typer av litiumbatterier
• Märkning och etiketterar
• Godsdeklaration
• Lättnader för små litiumbatterier
• Bestämmelser för undantagna och defekta batterier samt avfall

Målgrupp

Kursen riktar sig i första hand till personal som är delaktig vid transport av litiumbatterier, t.ex. personer som avsänder (packar, lastar etc) eller transporterar litiumbatterier i värdeberäknad mängd. Även speditörer, skyddsingenjörer, arbetsledare, miljöhandläggare, inköpare och lagerpersonal som har arbetsuppgifter relaterade till hantering av litiumbatterier har stor nytta av utbildningen.

Upplägg

Upplägg för kurstillfällen på distans
Kurstillfällen på distans genomförs via Microsoft Teams eller motsvarande. Information kring utbildningen, allt kursmaterial och kontaktuppgifter till kursledare hittar du på vår digitala lärplattform Ramboll Learning. Rambolls distansutbildningar erbjuder givetvis möjligheter till nätverkande, diskussioner och erfarenhetsutbyte.

Tid & plats

Distanskurs, halvdag, kl. 09:00-12:00

Investering

Kursavgift 

3.200 kr (exkl. moms). 

I priset ingår kursdokumentation. 

Beställningsvillkor

  • Vid återbud senare än 14 dagar före kursstart debiteras halva avgiften, vid återbud senare än 7 dagar innan kursstart debiteras hela avgiften.
  • Du får gärna överlåta platsen till någon annan på ditt företag, om du skulle få förhinder.  

Kursledare

En anledning till att våra kursledare får så goda omdömen i våra kursutvärderingar är att de även arbetar som konsulter. Vi är nämligen övertygade om att praktisk erfarenhet från verkligheten är en förutsättning för att skapa engagemang och lärande.
Vår starka verklighetsförankring gör även att utbildningarna får ett aktuellt och användbart innehåll. Ambitionen är att våra kursdeltagare snabbt skall kunna omsätta det man lärt sig i konkreta handlingar på hemmaplan. Vi varvar alltid teori med praktiska övningar och fokuserar på enkla och praktiska lösningar som vi vet fungerar!

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Litiumbatterier - Avsändning och transport, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Ramboll
Ramboll
Vädursgatan 6
412 50 Göteborg

Utbildning

Ramboll är en ledande samhällsrådgivare med 16 500 experter i 35 länder som designar framtidens städer och samhällen. Ramboll Utbildning är en del av Ramboll Sverige och erbjuder en mängd olika typer av utbildningar; E-learning, klassrumsutbildningar, distansutbildningar, företagsinterna utbildningar och...

Läs mer om Ramboll och visa alla utbildningar.

Highlights