ADR 1.3 Farligt gods

Krav Kompetens, Distans
Längd
Egen takt
Pris
990 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Löpande start se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Längd
Egen takt
Pris
990 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Löpande start se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Från 990 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

ADR 1.3 Farligt gods

ADR 1.3 Farligt gods

Syftet med utbildningen är att personalen ska få kännedom om de risker och faror som är förknippade med det farliga gods som de hanterar och vilka regler som är tillämpliga. Till skillnad mot förarutbildningen behövs inte godkännande eller tillstånd frånMSBför att ge 1.3-utbildning. MSB utfärdar inte intyg om att personalen har genomgått denna utbildning utan du erhåller efter denna kurs ett kompetensbevis.

Utbildningen ska ges återkommande för att ta hänsyn till ändrade bestämmelser. Eftersom föreskrifterna revideras och uppdateras vartannat år är det lämpligt att även 1.3-utbildningen repeteras vartannat år. Den återkommande utbildningen ska dokumenteras av arbetsgivaren.Genomförd utbildning skall dokumenteras av arbetsgivaren och arbetstagaren. Giltighetstiden är 5 år. 

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Löpande start

  • Onlineutbildning
  • Distans

Målgrupp

För dig som transporterar farligt gods, arbetar på lager, lastar/lossar farligt gods, klassificerar farligt gods, utfärdar transportdokument, förpackar farligt gods enligt undantaget värdeberäknad mängd högst 1000 poäng. och annan personal som har arbetsuppgifter som rör transport av farligt gods på väg eller järnväg.

Denna kurs är ett grundkrav för alla som skall transportera eller hjälpa till vid transport av farligt gods.

All personal som är delaktig i transport av farligt gods ska ha utbildning. Denna webbkurs vänder sig till alla som är delaktiga i en transport av farligt gods men som inte behöver fullständigt ADR-intyg.

Om en person ska utföra arbetsuppgifter som denne saknar utbildning för, får detta endast ske under övervakning av en utbildad person. Denna kurs är relevant för avsändare, transporter samt mottagare.

Kursinnehåll

  • Klassificeringar
  • Märkning och Etikettering
  • Ansvar
  • Förpackningar
  • Undantag
  • Transporthandlingar
  • Fordonsutrustning och Säkerhet
  • Lastning, Lossning och Hantering

Denna webbutbildning är för dig som vill ha möjlighet att när som helst på dygnet och i din egna takt.  Du får tillgång till kursen redan direkt efter köp och kan studera från både mobil, surfplatta eller dator.

Examen, diplom m.m.

Denna online kurs ger dig ett kompetensintyg i ADR 1.3. Kursen är framtagen för att fylla de krav på ADR 1.3 enligt MSB.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om ADR 1.3 Farligt gods, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,6

Baseras på 26 recensioner
Skriv en recension
3/5
Kursdeltagare
06 feb 2024

Ok kurs

5/5
Kursdeltagare
06 feb 2024

FUNKADE BRA

4/5
Kursdeltagare
06 feb 2024

Lätt att förstå och lätt att följa med.

Krav Kompetens
Gamlestadsvägen 2
415 02 Göteborg

VI har lägsta prisgaranti på alla våra utbildningar!

Krav Kompetens skall utbilda Sveriges organisationer i branscher som arbetsmiljö, bygg och entreprenad för att skapa och bidra med kunskap och utbildning för organisationen. Vi är med att se till så att organisationer erhåller rätt kompetens för sin typ av...

Läs mer om Krav Kompetens och visa alla utbildningar.

Highlights