Visa utbildning.se som: Mobil

Säljutbildning - Kontakt- och Säljhinder

Mindit – The House of Sales
Kort om utbildningen
31 200 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: Enligt överenskommelse - Sverige
Företagsanpassad utbildning
   
Rikstäckande

Kursbeskrivning

Säljhinder

Syftet är att identifiera och skapa medvetenhet om hur vissa beteenden kan hjälpa eller hindra ett effektivt säljarbete och säljledning samt arbeta med och ge effektiva verktyg för att åtgärda de beteenden som hindrar, för att skapa fler kontakter och mer kvalitativa kundmöten och därmed öka produktiviteten och försäljningen. Att säljledningen ska kunna ta med sig kunskapen ut i sina team och agera som train the trainer.

Bakgrund

För att nå våra mål behöver vi energi. Den energi som går förlorad och som leder till minskad måluppfyllelse kallar vi kontakt- och säljhinder. Alla har mer eller mindre av dessa hinder och är i olika grad medvetna om det. Ofta är det svårt att se och som säljledare är frustrationen nära då man inte hittar nycklarna som får säljarna att komma vidare i sitt affärsmannaskap.

12 RÄDSLOR

Säljutbildningen Kontakt- & Säljhinder genomförs utifrån individuell coachning. Utgångspunkten är de 12 rädslor som påverkar vårt resultat och stjäl nödvändig energi från optimal mål-uppfyllelse. Programmet är helt anpassat till deltagaren och fokuserar på styrkor som metodik.  

Målgrupp

Säljledare, regionchefer, KAM och seniora säljare.

Kursinnehåll

  • Belbin SPQ Gold analys: Genomförs vira webben och tar 45-60 min.
  • En dags workshop som syftar till att förstå hur säljhinder fungerar och sätta mål samt handlingsplaner med utbildningen
  • Individuell coachning vid fem tillfällen under en tremånaders period.

Syftet med analysen, utbildningen och coachningen är att identifiera de individuella säljhindren och genom coachningen släppa de hinder som stjäl nödvändig energi från måluppfyllelsen. Sammantaget ska detta bidra till att öka drivet, engagemanget och proaktiviteten i teamet. Syftet är även att ge säljledare kunskap och färdigheter att leda sitt säljteam utifrån Kontakt- och Säljhinder och förstå hur vissa beteenden och hinder påverkar resultatet och effektiviteten i säljarbetet. 

Investering

31 200 kr

Kursledare

Vi använder utbildare med lång egen erfarenhet av att arbeta med försäljning, säljledning och att utbilda, vilket gör att de har förståelse för rollen och kan bidra med tankar och idéer utifrån egen erfarenhet. Den individuella coachningen hjälper dig i implementationen, dvs. att gå från ord till handling.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Säljutbildning - Kontakt- och Säljhinder, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Mindit – The House of Sales

Mindit – The House of Sales

Mindit utbildar säljare, key account managers, säljledare och försäljningschefer samt de i organisationen som behöver bli mer säljande som t.ex. tekniker, konsulter och projektledare. Våra värderingar sammanfattar vi i PASSION, VÄRDE och ENKELHET. Drivkraften hittar vi i att skapa resultat...


Läs mer om Mindit – The House of Sales och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Mindit – The House of Sales

No18, Centralplan 15
111 22 Stockholm Stockholms län

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Säljutbildning - Kontakt- och Säljhinder!

Arrangörsrecensioner
(4,9)
Baseras på 15 recensioner.
Alla recensioner för arrangören