Stiftelser – effektivt styrelsearbete

Längd
1 dag
Pris
12 720 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
19 november, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Språk
Svenska
Längd
1 dag
Pris
12 720 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
19 november, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Språk
Svenska
Från 12 720 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Stiftelser

Styrelseutbildning för stiftelser

Vilket är ditt ansvar som styrelseledamot i en stiftelse? Hur bör styrelsearbetet ledas och var går gränsen mellan styrelsen och den operativa verksamheten?

Utbildningen hålls under en innehållsrik heldag där du får en grundlig genomgång av juridiken och ekonomin som hör till styrelsearbetet i stiftelser. Vidare får ni ta del av en gästföreläsare som delar med sig av sina erfarenheter och råd för styrelsearbete i stiftelser. Dagen avslutas med en diplomering där du får med dig ett diplom – ett kvitto på dina nyvunna kunskaper och ett värdepapper för framtiden.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

19 november, 2024

  • Öppen utbildning
  • Stockholm
  • Svenska

Målgrupp

Den här utbildningen vänder sig till dig som är styrelseledamot idag, eller till dig som är på väg mot ett styrelseuppdrag i en stiftelse. Du kommer också ha nytta av utbildningen om du planerar att starta en stiftelse, del av en ledningsgrupp eller på annat vis kommer i kontakt med styrelsearbete i stiftelser.

Styrelsearbete för stiftelser är utbildningen för dig som är styrelseledamot, styrelseordförande i en stiftelse eller aspirerar att bli det en dag.

Kursinnehåll

Utbildningens innehåll

Stiftelselagen, GDPR och andra regler
Individuellt ansvar i styrelsen
Övervakande myndigheter
Kapitalförvaltning och placeringspolicy
Praktiskt styrelsearbete

Investering

Pris: 11 900 kr exkl. moms, i kursavgiften ingår lunch, kursmaterial och medlemskap i Michaël Berglund Board Network.

Mat & logi

lokal

Kursledare

Fredrik Awerstedt, Stiftelsejurist, Handelsbanken Stiftelseförvaltning.

Han är i grunden skattejurist med 10 års erfarenhet från Skatteverket och förvaltningsrätten i Stockholm. De senaste 11 åren har Fredrik arbetat i Stockholm och Luxemburg som rådgivare till Handelsbankens Private Banking-kunder och stiftelser. Rådgivningen har innefattat allt från familjerätt och skatterätt till skatterättsliga och civilrättsliga frågor för stiftelser och stiftare.

Caroline Nykvist, Stiftelsejurist, Handelsbanken Stiftelseförvaltning

Hon är jurist och har arbetet med stiftelser på heltid i fem år. Hon har främst erfarenhet från rollen som stiftelsejurist vid Länsstyrelsen Stockholm där hon arbetade med både tillsyns- och tillståndsfrågor. Caroline har även arbetat med stiftelsefrågor på advokatbyrå och har ett par års erfarenhet av allmän förvaltningsjuridik från förvaltningsrätten.

Gustaf Axelsson, Senior Rådgivare, Handelsbanken Stiftelseförvaltning.

Gustaf Axelsson är Civilekonom och har mer än 20 års erfarenhet från långsiktig kapitalförvaltning, med huvudsaklig inriktning mot stiftelser, föreningar och organisationer.  Gustaf har varit chef för rådgivande förvaltning i Private Banking Stockholm och har även under flera år verkat som ansvarig för stiftelsetjänster kopplade till administration och civil- och skatterättsliga frågor, samt har mångårig erfarenhet från olika styrelseuppdrag.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Stiftelser – effektivt styrelsearbete, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Michaël Berglund - Styrelseutbildningar
Strandvägen 5B
11451 Stockholm

Michaël Berglund Board & Leadership Services

Utveckla ditt bolags ledarskap med hjälp av Sveriges främsta experter och praktiska erfarenheter från framgångsrika ledare. Våra program och utbildningar ger företagsledare, styrelseledamöter eller ordförande verktyg att bli en bättre ledamot och ledare. Du som deltagit i en av våra utbildningar...

Läs mer om Michaël Berglund - Styrelseutbildningar och visa alla utbildningar.

Highlights