Visa utbildning.se som: Mobil

Stiftelser – effektivt styrelsearbete

Michaël Berglund - Styrelseutbildningar
Kort om utbildningen
1 dag
9 700 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: Vår 2022 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Distans, Rikstäckande, Stockholm

Kursbeskrivning

Stiftelser – effektivt styrelsearbete

Vi på Michaël Berglund Board Value har skräddarsytt en utbildning för ledamöter i stiftelser. Kursen vänder sig i först hand till dig som är styrelseledamot eller styrelseordförande i en stiftelse, men även till dig som aspirerar på en styrelseplats i en stiftelse.

Allt större krav ställs på styrelseledamöter i både stiftelser och aktiebolag. Som ledamot är det viktigt att ha enprofessionell syn på sitt uppdrag med kunskap om arbetssätt, fokusområden och regelverk som skapar effektiva styrelser.

Utbildningen ger en heltäckande bild av vad som krävs av en styrelseledamot i en stiftelse, styrelsens ansvar, hur arbetet i styrelsen bör utformas och de juridiska aspekter som måste beaktas.

Kursinnehåll

Under kursen behandlas bland annat följande:

  • Styrelsens ansvar och arbetsuppgifter
  • Krav på styrelsens ledamöter
  • Arbetsordning, arbetsåret och förberedelser
  • Juridik för stiftelser
  • Myndighetstillsyn
  • Kapitalförvaltning och placeringspolicy
  • Ordförandes roll
  • Mötesteknik
  • Omvärld och intressenter

Investering

Pris: 9.700 kr exkl. moms, i kursavgiften ingår lunch, kursmaterial och medlemskap i Michaël Berglund Board Network.

Kursledare

Kursledning: Marie-Louise Kjellström,Partner och Affärsområdeschef för Michaël Berglund Board Value och Marcus Lundgren, jurist med mångårig erfarenhet av stiftelsefrågor.
Hanna Norström, Chef för Handelsbanken Private Banking i Stockholm.

Gästföreläsare: Michaël Berglund, ordförande i Stiftelsen Sjukvårdens Ledarskapsakademi och grundare av Michaël Berglund AB.
Lars Heikensten, VD för Nobelstiftelsen. Lars har en bred erfarenhet av ledarskap i olika organisationer. Han har bl.a. varit chef för ekonomiska avdelningen i finansdepartementet, chefekonom på Handelsbanken, riksbankschef och med i ledningen för EU:s motsvarighet till Riksrevisonen. Han är sedan 2011 chef för Nobelstiftelsen och även ledamot i styrelsen för Nobelstiftelsen. Lars är även ordförande i Stiftelsen Nobel Center och ordförande i Trygg-Stiftelsen.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Stiftelser – effektivt styrelsearbete, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Michaël Berglund - StyrelseutbildningarMichaël Berglund Board Value erbjuder diplomutbildningar för företagsledning, styrelseledamöter och styrelseordförande samt skräddarsydda styrelseutbildningar för bolag och organisationer. Vi har flera utbildningar med olika inriktning som bygger på en väl avvägd blandning fakta och praktikfall, inspirerande gästföreläsare och givande diskussioner. Tidigare kursdeltagare har...


Läs mer om Michaël Berglund - Styrelseutbildningar och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Michaël Berglund - Styrelseutbildningar

Strandvägen 5B
11451 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Stiftelser – effektivt styrelsearbete!

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 34 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Stiftelser – effektivt styrelsearbete från Michaël Berglund - Styrelseutbildningar, fyll i dina uppgifter: