Beskrivning av: Vässa din skriftväxling!
Att skriva inlagor ären stor del av processandet för ombuden. Men vad tycker domaren om det du skriver? Vad kan du göra för att få ett större genomslag? Vilka pedagogiska verktyg är viktiga och hur ska de användas? Vi går igenom de viktigaste nycklarna för en framgångsrik skriftväxling från domarens perspektiv. Efter webbinariet kommer du i större utsträckning kunna producera inlagor som effektivt driver din huvudmans linje framåt.
Kommande kursstarter
Målgrupp
Webbinariet riktar sig till advokater, biträdande jurister, bolagsjurister och andra ombud som arbetar med domstols- och skiljeprocesser.
Kursinnehåll
- Ur domarens perspektiv
- Pedagogiska verktyg för att skriva inlaga
- Nycklar för en framgångsrik skriftväxling
- Övningsuppgift och diskussion
Föreläsare
Fanny Gleiss Wilborg är advokat och arbetar med uppdrag som skiljedomare. Fanny är specialiserad inom processrätt, skiljeförfaranden och kommersiella domstolstvister. Hon har mycket stor erfarenhet som skiljedomare, både som ensam skiljedomare, partsutsedd och ordförande i svenska och internationella tvister. Hon har tidigare tjänstgjort som domare i domstol under nästan 10 år, senast som chefsrådman vid Södertörns tingsrätt och dessförinnan som rådman vid Nacka och Stockholms tingsrätt.
Fanny föreläser regelbundet inom tvistemålsprocess och skiljedomsrätt för bl.a. Advokatsamfundet. Hon är även medförfattare till böckerna Tvistemålsprocessen I och II.
Emilia Lundberg är advokat och arbetar som oberoende skiljedomare och medlare. Emilia är specialiserad på skiljeförfaranden och kommersiella domstolsprocesser. Hon har betydande erfarenhet som skiljedomare och har varit såväl ensam skiljedomare som ordförande i ett stort antal svenska och internationella skiljemål. Hon har också varit domare vid tingsrätt och hanterat en stor mängd kommersiella tvistemål genom åren.
Emilia är en mycket uppskattad lärare och hon föreläser regelbundet inom skiljemanna- och processrätt. Hon är också författare till ett stort antal artiklar publicerade i bl.a. Juridisk Tidskrift.
Investering
I kursavgiften ingår kursdokumentation. Moms tillkommer.
Examen, diplom m.m.
Kursen följer de krav som framgår av Advokatsamfundets riktlinjer 2.1 för professionell vidareutbildning.
Kursintyg erhålls efter genomförd utbildning.
Vid förhinder kan platsen överlåtas till annan inom samma företag/organisation.
Intresseanmälan
Fakultetskurser
Fakultetskursers uppdragsutbildning kom igång 1984 vid Juridiska institutionen, Stockholms universitet. Fakultetskurser är idag en väl etablerad utbildningsleverantör av fortbildning inom samtliga rättsområden. Verksamheten har två huvudinriktningar med dels öppna kurser i form av interaktiva seminarier och dels uppdragsutbildningar med skräddarsydda program. Kurserna...