Inga recensioner än

Tvistemålsprocessen II

Fakultetskurser, i Stockholm
Längd
6 timmar
Pris
9 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
10 november, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Språk
Svenska
Längd
6 timmar
Pris
9 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
10 november, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Språk
Svenska
Från 9 900 SEK exkl. moms / person

Beskrivning av: Tvistemålsprocessen II

Under kursedagen får du en grundläggande genomgång av hur det går till vid huvudförhandling i tvistemål vid tingsrätt. Efter deltagande i kursen kommer du att veta vilka regler som styr domstolens och parternas agerande i processuellt hänseende.

Vi tar vidare upp hur ombuden kan göra för att få bättre genomslag under huvudförhandlingen samt hur kommunikationen kan bli effektivare. Kursens syftar till att ge dig som deltagare goda kunskaper om huvudförhandlingen så att din fulla kraft kan ägnas åt tvisten i materiellt hänseende. 

Kurserna Tvistemålsprocessen I, Tvistemålsprocessen II och Tvistemålsprocessen III är inte beroende av varandra. Det är därför möjligt att läsa kurserna i den ordning du önskar.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

10 november, 2023

  • Öppen utbildning
  • Stockholm
  • Svenska

Kursinnehåll

  • Kursexempel
  • Hinder mot huvudförhandling
  • Yrkanden, grunder och bevis
  • Nya yrkanden, nya omständigheter och nya bevis
  • Bevisupptagning
  • Pläderingar
  • Dom

Plats

Funckens gränd 1 i Gamla stan, Stockholm

Föreläsare

Fanny Gleiss Wilborg är advokat och grundare av Advokatfirman Lundberg & Gleiss, inriktad på tvistlösning och uppdrag som skiljedomare.  Hon har tjänstgjort som domare i domstol under nästan 10 år, senast som chefsrådman vid Södertörns tingsrätt och dessförinnan som rådman vid Nacka och Stockholms tingsrätt. Under sin tid som domare har hon drivit frågor om att effektivisera och förbättra tvistemålshandläggningen. Hon föreläser inom tvistemålsprocess och skiljedomsrätt för bl.a. Domstolsakademin och Advokatsamfundet.

Magnus Widebeck är domarutbildad (Svea hovrätt). Lektor i civilrätt under ett år (Uppsala universitet). Arbetade med lagstiftningsprojekt i Regeringskansliet under åtta år (Justitiedepartementet och Utbildningsdepartementet). Chefsrådman vid Stockholms tingsrätt under två år. Lagman vid Nyköpings tingsrätt 1998-2004, justitieråd 2004-2005 och åter lagman vid Nyköpings tingsrätt 2005. Varit skiljeman i ett stort antal skiljeförfaranden. Undervisat om processrättsliga frågor på olika utbildningar i Domstolsverkets, Advokatsamfundets, Stockholms handelskammares skiljedomsinstituts och andras regi.

Thore Brolin studerade i Uppsala och tog sin examen år 1977. På Stockholms tingsrätt har han varit tingsnotarie, fiskal och rådman mellan åren 1992-2014. Numera är Thore Brolin oberoende juridisk konsult.

Målgrupp

Kursen riktar sig främst till jurister som vill få en ökad förståelse för hur förberedelsen går till. Även personer som har flera års erfarenhet av branschen har stort utbyte av kursen.

Pris

I priset ingår frukost, lunch, fika, kursdokumentation samt boken Tvistemålsprocessen II : En handledning för huvudförhandlingen, som är skriven av föreläsarna och annan. 

Examen, diplom m.m.

Kursen uppfyller Advokatsamfundets krav på professionell fortbildning av advokater och omfattar 6 kvalificerade kurstimmar. Kursintyg delas ut till deltagarna efter genomförd utbildning.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Tvistemålsprocessen II, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!
Fakultetskurser
Funckens gränd 1
103 11 Stockholm

Fakultetskurser

Fakultetskursers uppdragsutbildning kom igång 1984 vid Juridiska institutionen, Stockholms universitet. Fakultetskurser är idag en väl etablerad utbildningsleverantör av fortbildning inom samtliga rättsområden. Verksamheten har två huvudinriktningar med dels öppna kurser i form av interaktiva seminarier och dels uppdragsutbildningar med skräddarsydda program. Kurserna...

Läs mer om Fakultetskurser och visa alla utbildningar.

Highlights