Bevisning och förhör i tvistemål

BG Institute, i Stockholm (+1 orter)
Längd
Heldag
Pris
9 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
18 november, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Längd
Heldag
Pris
9 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
18 november, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Från 9 900 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Att de flesta tvistemål vinns på bevisfrågor och inte rättsfrågor känner ombud förstås till. Den här kursen fokuserar därför helt på bevisning och förhör i tvistemål, och hur ombudet ska kunna maximera huvudmannens möjligheter till framgång utifrån bevisfrågor.

Anslaget är helt och hållet praktiskt och vi kommer att belysa olika strategier och tillvägagångssätt utifrån exempel från verkligheten. Syftet är att kursdeltagarna ska få fördjupade kunskaper om förberedelser och genomförandet av förhör av såväl egna vittnen som motpartens. Sakkunnigbevisningen kommer också att få eget utrymme under kursdagen. Den skriftliga bevisningen får också allt större betydelse i tvistemål, något som beror på att parter idag lämnar fler elektroniska spår efter sig jämfört med vad som tidigare varit fallet. Vi kommer att ägna tid åt att diskutera innebörden av detta och hur ett ombud kan säkra och få tillgång till central bevisning genom bland annat edition och editionsförhör. En modernare rättegång II trädde i kraft under våren/sommaren 2016. Vi kommer att förklara hur reformen påverkar bevisföringen så att alla kursdeltagare lämnar kursen med uppdaterade kunskaper kring den nya lagstiftningens betydelse ur bevishänseende. Kursen täcker såväl process i allmän domstol som skiljeförfarande. Föreläsare är lagman Magnus Widebeck och rådman Emilia Lundberg. Närmare om kursinnehållet • Bevisuppgift (bevis- och förhörstema) • Bevisbörda, beviskrav och bevisvärde • Edition • Förberedelser och förhör av parter och faktavittnen samt sakkunniga • Problem med vittnen (som inte kan/vill medverka) • Nya bevis (efter stupstock, under huvudförhandling/slutförhandling eller under hovrättsprocess) Målgrupp Ombud som processar i domstol och i skiljeförfarande. Är ni flera från organisationen som är intresserade av denna kurs? Läs här för mer information om våra organisationsanpassade utbildningar.

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

18 november, 2024

  • Öppen utbildning
  • Stockholm

18 november, 2024

  • Onlineutbildning
  • Distans

Kursledare

Fanny Gleiss Wilborg är specialiserad på skiljeförfaranden och kommersiella domstolsprocesser. Hon har betydande erfarenhet som skiljedomare och har varit såväl ensam skiljedomare som ordförande i ett stort antal svenska och internationella skiljemål. Fanny Gleiss Wilborg har också varit domare och chefsrådman vid tingsrätt och hanterat en stor mängd kommersiella tvistemål genom åren. Fanny Gleiss Wilborg är en mycket uppskattad lärare och hon föreläser regelbundet inom skiljemanna- och processrätt. Hon är medförfattare till böckerna Tvistemålsprocessen I och II.

Magnus Widebeck är Sveriges dispaschör samt fd lagman och justitieråd, verksam i Kommersiell tvistlösning Widebeck & partners AB som medlare och skiljeman samt med kurser.

Magnus har för sina kurser fått snittbetyget 4,78 av 5  från våra kursdeltagare.

Betyget baseras på föreläsarens sakkunnighet och pedagogik.

Efter varje kurs låter vi våra kursdeltagare lämna en utvärdering där både föreläsaren i sig och kursinnehållet betygsätts på en skala från 1 till 5.

Han har också varit justitieråd i Högsta domstolen. Mest känd är Magnus som framstående lagman för Nyköpings tingsrätt, men han är också en av Sveriges två dispaschörer. Vid sidan av det är Magnus en populär föreläsare, medlare och skiljedomare.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Bevisning och förhör i tvistemål, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
BG Institute
Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...

Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Highlights