Inga recensioner än

Tvistemålsprocessen III

Fakultetskurser, i Stockholm
Längd
6 timmar
Pris
9 300 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
2 juni, 2023 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning
Språk
Svenska
Längd
6 timmar
Pris
9 300 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
2 juni, 2023 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning
Språk
Svenska
Från 9 300 SEK exkl. moms / person

Beskrivning av: Tvistemålsprocessen III

Sånär som på alla de tvister som går till huvudförhandling i domstol avgörs på en eller flera bevisfrågor. Kursen Tvistemålsprocessen III ger sina deltagare en grundläggande genomgång av de regler som finns gällande bevisning i tvistemål. De får dessutom en rad praktiska exempel på de olika delarna varje part bör tänka på.

Kursen ger kunskap om de praxis och regler som styr frågor om parter, vittnen och sakkunniga. Föreläsarna uppmärksammar under kursdagen beviskrav och bevisbörda. Efter att du deltagit i kursen kommer du att ha fördjupade kunskaper om olika former av bevismedel och hur dessa används för att bevisningen ska kunna användas på bästa sätt. 

Kurserna Tvistemålsprocessen I, Tvistemålsprocessen II och Tvistemålsprocessen III är inte beroende av varandra. Det är därför möjligt att läsa kurserna i den ordning du önskar.

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

2 juni, 2023

 • Öppen utbildning
 • Stockholm
 • Svenska

30 november, 2023

 • Öppen utbildning
 • Stockholm
 • Svenska

Målgrupp

Kursen riktar sig huvudsakligen mot jurister som vill öka förståelsen för hur bevisningen går till. Även du som har lång erfarenhet av arbete inom ämnet har stort utbyte av kursen.

Kursinnehåll

 • Introduktion
 • Bevisbörda och beviskrav
 • Bevisning i allmänhet
 • Förhör
 • Bevisvärde
 • Eftersökning av bevis
 • Skriftliga bevis, edition och syn
 • Inför förhör
 • Förhörsteknik
 • Nya bevis

Föreläsare

Fanny Gleiss Wilborg är advokat och grundare av Advokatfirman Lundberg & Gleiss, inriktad på tvistlösning och uppdrag som skiljedomare.  Hon har tjänstgjort som domare i domstol under nästan 10 år, senast som chefsrådman vid Södertörns tingsrätt och dessförinnan som rådman vid Nacka och Stockholms tingsrätt. Under sin tid som domare har hon drivit frågor om att effektivisera och förbättra tvistemålshandläggningen. Hon föreläser inom tvistemålsprocess och skiljedomsrätt för bl.a. Domstolsakademin och Advokatsamfundet.

Magnus Widebeck är domarutbildad (Svea hovrätt). Lektor i civilrätt under ett år (Uppsala universitet). Arbetade med lagstiftningsprojekt i Regeringskansliet under åtta år (Justitiedepartementet och Utbildningsdepartementet). Chefsrådman vid Stockholms tingsrätt under två år. Lagman vid Nyköpings tingsrätt 1998-2004, justitieråd 2004-2005 och åter lagman vid Nyköpings tingsrätt 2005. Varit skiljeman i ett stort antal skiljeförfaranden. Undervisat om processrättsliga frågor på olika utbildningar i Domstolsverkets, Advokatsamfundets, Stockholms handelskammares skiljedomsinstituts och andras regi.

Thore Brolin studerade i Uppsala och tog sin examen år 1977. På Stockholms tingsrätt har han varit tingsnotarie, fiskal och rådman mellan åren 1992-2014. Numera är Thore Brolin oberoende juridisk konsult.

Plats

Funckensgränd 1 i Gamla stan, Stockholm

Investering

8 000 kr inklusive frukost, lunch, fika och kursdokumentation. Moms tillkommer.

Vid samtidig bokning av alla tre tvistemålskurserna erhålles 10% rabatt.

Examen, diplom m.m.

Kursen uppfyller Advokatsamfundets krav på professionell fortbildning av advokater och omfattar 6 kvalificerade kurstimmar. Kursintyg delas ut till deltagarna efter genomförd utbildning.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Tvistemålsprocessen III, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!
Fakultetskurser
Funckens gränd 1
103 11 Stockholm

Fakultetskurser

Fakultetskursers uppdragsutbildning kom igång 1984 vid Juridiska institutionen, Stockholms universitet. Fakultetskurser är idag en väl etablerad utbildningsleverantör av fortbildning inom samtliga rättsområden. Verksamheten har två huvudinriktningar med dels öppna kurser i form av interaktiva seminarier och dels uppdragsutbildningar med skräddarsydda program. Kurserna...

Läs mer om Fakultetskurser och visa alla utbildningar.

Highlights