Vinn målet på bevisningen

BG Institute, i Stockholm (+1 orter)
Längd
Heldag
Pris
9 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
12 september, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Längd
Heldag
Pris
9 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
12 september, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Från 9 900 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

De flesta mål avgörs på bevisningen sägs det. Hur påverkar det ditt sätt att arbeta med bevisfrågor och lägga fram bevisningen? Hur hanterar du bevisfrågorna i skriftväxlingen, under förberedelsen och under huvudförhandlingen för att uppfylla din parts syfte med tvisten?

Den här kursen har ett praktiskt fokus på bevisningen och hur du rent faktiskt kan arbeta med bevisfrågorna för att få störst genomslag. Med koppling till strategiska och praktiska överväganden går vi igenom hur edition, editionsförhör, syn och experter bör användas. Vi går igenom vilka strategiska överväganden du bör göra vad gäller bevisningen – när bör du vara passiv, när bör frågor ställas, hur kan du skapa bevislättnad och hur kan du argumentera om bevisbörda?  Vi visar exempel på hur bevisuppgifter kan formuleras utifrån dessa överväganden och hur bevisuppgifter formuleras i större tvister. Vi går igenom hur bevisningen kan hanteras under huvudförhandlingen, hur bevisningen läggs fram i sakframställningen och hur bevisfrågor hanteras i pläderingen. Även frågor om ny bevisning i sent skede gås igenom, om du vill få in sådan eller om du vill att den ska avvisas.

Som deltagare får du kunskap om
 • Hur bevisuppgiften bör formuleras
 • När du ska begära edition eller editionsförhör och hur du gör det
 • Hur syn ska hanteras
 • Hur expertbevisningen får störst genomslag
 • Hanteringen av handlingar under förberedelse och huvudförhandling
 • Bevisfrågorna i sakframställning och plädering
 • Nya bevis efter stupstock eller under huvudförhandling
 • Beviskrav, bevisbörda och hur du kan skapa bevislättnad
Klicka på ”Visa kursprogram” nedan för att se kursdagens innehåll i detalj. Målgrupp Kursen riktar sig till jurister och advokater som företräder part som ombud i kommersiella tvister vid allmän domstol och/eller i skiljeförfaranden. Nivå Du bör ha några års praktisk erfarenhet av att företräda part i tvistemålsprocess i allmän domstol och/eller skiljeförfaranden. Du som tidigare har gått Bevisning och förhör i tvistemål eller kursen Att övertyga domaren i tvistemål kommer ha behållning även av denna kurs eftersom vi här fokuserar mer praktiskt och strategiskt på bevisfrågorna – ur ett partsperspektiv. Syfte med utbildningen Syftet med kursen är att lära sig strategier och pedagogiska grepp för att bevisfrågorna ska få den effekt som önskas. Övrigt Deltagarna kommer att få del av exempel och få del av PPT-presentation i samband med kurstillfället.

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

12 september, 2024

 • Öppen utbildning
 • Stockholm

12 september, 2024

 • Onlineutbildning
 • Distans

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Vinn målet på bevisningen, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
BG Institute
Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...

Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Highlights