Visa utbildning.se som: Mobil

Allmän elbehörighet ”Auktorisation AL”

Distansia
Kort om utbildningen
Individuellt
28 906 - 29 800 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: Delbetalning 15 månader - Distans
Distans
Öppen utbildning
Kommande starter
Distans
Delbetalning 15 månader  
29 800 SEK
Direktbetalning 3% rabatt  
28 906 SEK

Film

Att läsa på Distansia innebär många fördelar. Du slipper bland annat att vara på plats i en skolan, utan kan studera när det passar dig. Du behöver heller inte vara borta från familj och hem och du undviker inkomstbortfall. Titta på videon för mer information om Distansias utbildningar!

Allmän Elbehörighet distans

Kurs i allmän elbehörighet på distansBli behörig elektriker!

Efter att ha genomgått kursen Allmän Elbehörighet (ABL) kommer du ha rätt att som elinstallatör själv utföra eller ansvara för en annan yrkesmans elinstallationer. Denna behörighet gäller för alla typer av elanläggningar på upp till 1000V. Efter slutförd utbildning i allmän behörighet för el kommer du även ha rätt att starta ditt eget elföretag, utföra eltjänster samt att ta mer ansvar på din arbetsplats. 

Kursmål för Allmän Elbehörighet (ABL) distans

Våra kurser ger dig de teoretiska kunskaper som krävs för att få behörighet att utföra elinstallationsarbeten. Efter att du gått utbildningen och blivit godkänd ansöker du direkt hos El-säkerhetsverket, som är de som utfärdar den allmänna behörighet som krävs för att bli behörig elektriker.

Att ha allmän elbehörighet öppnar upp flera nya möjligheter för dig som elektriker. Bland annat kommer du att kunna starta eget, arbeta som ansvarig behörig elektriker på arbetsplatser samt på större elföretag. Detta gör dig mycket attraktiv på arbetsmarknaden.

Innehåll för kursen Allmän Elbehörighet (ABL) distans

Utbildningen hon Distansia följer Elsäkerhetsverkets krav gällande kunskaps- och färdighetskrav för föreskrifter enligt ELSÄK FS 2013:1 som trädde i kraft 2014-01-01.

Om du läser kursen i normal studietakt och jobbar samtidigt tar kursen ungefär 6-8 månader att slutföra. Förutom momenten som listas nedan ingår i kursen även ett obligatoriskt laborationsprov. Provet kan genomföras under en heldag på någon av följande orter: Malmö-Göteborg-Stockholm eller Gällivare/ Malmberget.. Du väljer själv vilken av orterna du vill göra provet på. 

Kursen är indelad i fyra kunskapsområden:

  • Elinstallationer i byggnader
  • Anläggningar för produktion och överföring av el samt industriella anläggningar
  • Elmaskiner
  • Regler och standarder

Ansökan och behörighet

För att vara behörig att gå kursen Allmän Elbehörighet krävs elkraftteknisk utbildning med godkända betyg i eltekniska ämnen eller liknande.

Referenser och kunder

Distansias kunder idag är myndigheter som Försvarsmakten, ABF, TRR och storföretagen LKAB, TetraPAC och Volvo. Till skolans kunder hör även elektriker som väljer att starta eget elföretag samt anställda elektriker som med sin allmänbehörighet väljer att ta mer ansvar på sin arbetsplats.

Examen, diplom m.m.

Efter avslutad och godkänd utbildning utdelas utbildningsbevis samt diplom till deltagaren.

Investering

Kostnaden för privatpersoner är: 37 250 SEK inkl. moms (29 800 SEK exkl. moms)
För företag är kostnaden: 29.800 plus moms. 
Priset kan delas upp på 15 månader.

Vid anmälan faktureras 6 000 SEKoch därefter 1 587 SEK i månaden vid 15 tillfällen (exkl.moms) Du har två år på dig att genomföra kursen. Efter det har du möjlighet att mot en avgift på 10% av kursavgiften förlänga studietiden med ett år i taget. Vid full betalning av hela kursavgiften vid starttillfället utgår 3% rabatt.

Erbjudande

Delbetala kursavgiften på 15 månader eller få 3 % rabatt genom att betala allt på en gång!

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Allmän elbehörighet ”Auktorisation AL”, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Distansia

Distansia

Distansia – E-learning-utbildningar på distans

Distansia är en del av Distanskunskap Scandinavia AB. Distansia bedriver teoretiska och praktiska elkurser på distans utifrån Elsäkerhetsverkets regler och krav. Distansia håller i utbildningar som ger dig rätt att arbeta som behörig elektriker eller som elektriker BB1.  De lärarledda elkurserna bedrivs...


Läs mer om Distansia och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter till Distansia

Distansia

St. Nygatan 17
411 08 Göteborg

 Visa telefonnummer

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Micke
(5)
Sökte en seriös utbildare där jag kunde jobba och samtidigt läsa helt på distans.Distansias utbildning är mycket bra upplagd, där jag kunde styra min tid helt själv och även få tid till över till familjen.Har nu min Allmänbehörighet, bara så skönt och jag kan varmt rekommendera denna utbildning.
Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Alla recensioner för arrangören