Auktoriserad Elinstallatör Lågspänning – Lärarledd

INSU- Installationsbranschens utbildnings- och utvecklingscenter, i Göteborg (+1 orter)
Längd
19 dagar
Längd
19 dagar
Kursen är bokningsbar via arrangörens hemsida 🤗

Kursbeskrivning

Auktoriserad Elinstallatör Lågspänning – Lärarledd

Vill du nå nästa steg i din karriär?

- Satsa på att bli auktoriserad elinstallatör och öka dina möjligheter inom elbranschen.

Efter avslutad utbildning har du den teoretiska kunskapen för att få lågspänningsbehörighet och kan ansöka om auktorisation lågspänning (AL) hos Elsäkerhetsverket.

I den nya elsäkerhetslagen krävs att minst en person är auktoriserad elinstallatör på företaget, samt att det finns ett egenkontrollprogram - för att få utföra elarbeten. Öka din attraktivitet med denna utbildning!

Mål

Du får teoretiska kunskaper inom området lågspänning som ger dig möjlighet att söka auktorisation lågspänning (AL) hos Elsäkerhetsverket. AL kallades tidigare allmän behörighet lågspänning (ABL).

Innehåll

Utbildningen är indelad i fyra kunskapsområden:

  • Regler och standarder
  • Anläggningar för produktion och överföring av el samt industriella anläggningar
  • Elinstallationer i byggnader
  • Elmaskiner

Kursen följer gällande kunskaps- och färdighetskrav enligt Elsäkerhetsverkets föreskrifter om auktorisation som elinstallatör ELSÄK-FS 2017:4.

Du läser utbildningen på halvfart vilket innebär ca 20 h/vecka inklusive lärarledda dagar. All kurslitteratur ingår i priset.

Målgrupp

Du som vill skaffa dig kompetens för att få auktorisation lågspänning (AL).

Förkunskaper

För att kunna tillgodogöra sig utbildningen krävs teoretiska kunskaper motsvarande utbildning till elektriker samt minst två års praktik. Vi rekommenderar också kunskaper motsvarande Matematik – B eller 2 a.

För att kunna ansöka om auktorisation hos Elsäkerhetsverket gäller även att man utöver denna utbildning har fyra års praktisk erfarenhet.

Erbjudande

Delbetala

Kursavgiften kan delas upp på fyra betalningstillfällen. Vid anmälan faktureras ca 40% av kursavgiften och därefter ca 20% var 3:e månad (exkl. moms). Inga avgifter eller räntor tillkommer på ovanstående belopp. Ange i anmälan om du önskar delbetala!

Du har två år på dig att genomföra kursen, efter det har du möjlighet att mot en avgift på 10% av kursavgiften förlänga studietiden med ett år i taget.

OBS! All kurslitteratur ingår i priset.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Auktoriserad Elinstallatör Lågspänning – Lärarledd, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
INSU- Installationsbranschens utbildnings- och utvecklingscenter
Teknikgången 6
61138 Nyköping

Vänd dig till oss på INSU när det gäller utbildning och kompetensutveckling

INSU är en heltäckande utbildningspartner med företagskurser inom teknik och ledarskap, yrkeshögskola och fackteoretisk lärlingsutbildning. Vår kompetens omfattar VVS, ventilation, kyla, styr- och reglerteknik, energi och el. Vi har lång erfarenhet av teknisk utbildning och anpassar oss kontinuerligt efter företagens behov...

Läs mer om INSU- Installationsbranschens utbildnings- och utvecklingscenter och visa alla utbildningar.

Highlights