Avtalsfrågor i offentlig upphandling och offentliga kontrakt

BG Institute, i Stockholm (+1 orter)
Längd
Heldag
Pris
9 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
6 september, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Längd
Heldag
Pris
9 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
6 september, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Från 9 900 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Välkommen till vår nya kurs om avtalsfrågor i offentlig upphandling och regleringen av offentliga kontrakt. Föreläsare är experten på offentlig upphandling, Andrea Sundstrand, docent och lektor vid Juridicum i Stockholm.

Det upphandlingsrättsliga regelverket innehåller bestämmelser om hur upphandlingsprocessen ska genomföras när det offentliga köper varor, tjänster och byggentreprenader. Men regelverket för även med sig ett antal avtalsrättsliga frågeställningar vars svar inte alltid är klara. Under dagen behandlas olika typer av avtalsrättsliga frågor som uppstår i samband med en offentlig upphandling och offentliga kontrakt. Som exempel kan nämnas kontakter innan en upphandling inleds, förhandlingar under förfarandet, olika typer av ramavtal och kontrakt i LOU och ändringar i och överprövning av offentliga kontrakt. Kursens olika delar presenteras tillsammans med praktiska exempel och relevant praxis från såväl svenska domstolar som EU-domstolen. Under hela dagen ges även möjlighet att ställa frågor och ta upp egna exempel.

Som kursdeltagare får du kunskap om:

  • Kännedom om möjligheterna att förhandla i offentliga upphandlingar.
  • Insikt i förhållandet mellan upphandlingsreglerna och avtals- och köplagen.
  • Ingående kunskap om reglerna om avtalsändringar i offentliga kontrakt.
Syfte: Syftet med utbildningsdagen är att du som deltagare efter kursen ska kunna hantera olika avtalsrättsliga frågor i en offentlig upphandling och få en bra förståelse för förhållandet mellan upphandlingsreglerna och avtals- och köplagen.

Målgrupp:

Kursen passar för jurister, inköpare, upphandlare och ekonomer som arbetar med det upphandlingsrättsliga regelverket och som behöver kunskap om de avtalsrättsliga bestämmelserna i den offentliga upphandlingen och om offentliga kontrakt.

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

6 september, 2024

  • Öppen utbildning
  • Stockholm

6 september, 2024

  • Onlineutbildning
  • Distans

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Avtalsfrågor i offentlig upphandling och offentliga kontrakt, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
BG Institute
Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...

Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Highlights