Visa utbildning.se som: Mobil

Lagen om offentlig upphandling & skriva anbud

Mercell Commerce AB
Kort om utbildningen
1 dag
4 900 - 6 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2021-04-28 09:16 - Distans
Onlineutbildning
   
Distans, Göteborg, Malmö, Stockholm, Sundsvall
Svenska

Kursbeskrivning

Ta första steget och lär dig grunderna till Lagen om offentlig upphandling och om hur du ska arbeta med att skriva anbud.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Företagare och säljare som vill göra affärer med offentlig sektor och samtliga inom organisationen som på ett eller annat sätt involveras i företagets anbudsprocess.

Kursinnehåll

  • Offentlig sektor som kund - är det något för dig?
  • Vad du som leverantör måste veta om upphandlingslagarna
  • Inköpsprocessen ur upphandlarens och leverantörens perspektiv
  • Upphandlingsdokumentet - vad det innehåller och betyder för dig som leverantör
  • Uteslutning, kvalificering och utvärdering
  • Avtal och Ramavtal
  • Grundläggande krav på ett anbud
  • Hur gör du ert anbud attraktivt
  • Hur arbetar vinnande företag?
  • Hur undviks vanliga misstag i anbudet?

Målsättning

Efter genomförd utbildningsdag har du fått grundläggande kunskaper och insikt i hur du skall granska förfrågningar och påbörja anbudsarbetet mot offentlig kund.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs

Vad säger tidigare deltagare?

Vägen in till den offentliga sektorn

Ny till offentlig upphandling behövde Sandra Pihl på KW Bruun snabbt sätta sig in i hur hon på bästa sätt skulle kunna coacha och hjälpa företagets återförsäljare att börja vinna fler affärer i offentlig sektor. Efter att Sandra gått utbildningen Lagen om offentlig upphandling & Skriva anbud kontaktade vi henne för att höra hur det går.

Sandra Pihl var ny i sin roll som business coordinator på KW Bruun då hon bestämde sig för att gå utbildningen “Lagen om offentlig upphandling & Skriva anbud”. KW Bruun har dock under en längre tid använt sig av vår tjänst Opic Analys, och det var på den vägen Sandra fick nys om utbildningen som skulle visa sig ta henne ett steg fram i hennes nya roll.


Det var väl investerade pengar och timmar."

- Sandra Pihl, B2B Coordinator på KW Bruun
- Innan utbildningen var jag osäker på hur man kunde bearbeta den offentliga sektorn, om man fick bearbeta den och i så fall på vilket sätt man får göra det. I utbildningen fick jag väldigt bra inblick i hur både jag, och i förlängningen våra återförsäljare, ska kunna arbeta för att kunna vinna fler affärer och kunna visa den offentliga sektorn att “här är vi”, säger Sandra. 
En digital omställning

När Sandra anmälde sig till utbildningen var hon inställd på att den skulle ske fysiskt. Till följd av Corona ställdes dock utbildningen om till att ske på distans. Johan Svedberg, Upphandlings- och Affärsjurist på Procbid, som är en erfaren undervisare höll utbildningen i en digital plattform som tillåter interaktion, vilket gjorde distansutbildningen till en fullgod ersättning.

- Jag var lite nervös över att det inte skulle bli som jag tänkt mig. Att det inte skulle finnas utrymme för att ställa frågor och kanske inte få det kunskapsutbytet jag hoppades på. Men det lyckades man mer än väl med här. Johan Svedberg som höll i utbildningen var extremt duktig. Han var bra på att hålla uppe intresset, pausade och lät oss ställa frågor i chatten och gjorde det väldigt personligt, berättar Sandra.

Offentlig sektor - en allt viktigare marknad

Att gå utbildningar på distans är dock inte den enda förändringen som skett för Sandra och KW Bruun. På grund av förändringar i marknaden har offentlig sektor blivit en allt viktigare kund. Traditionellt sett kan man se att offentlig sektor köper även i lågkonjunktur, vilket även är fallet för KW Bruun. Sandra har därför varit tvungen att snabbt acklimatisera sig till sin nya tjänst och direkt börjat tillämpa sina nya kunskaper i praktiken. Nu uppmuntrar hon även andra till att inskaffa samma kunskap som hon.

Vad är ditt bästa tips till andra som funderar på att gå utbildningar som ger kunskap om LOU och att skriva anbud?

Att göra det! För även om man tror att man har förstått och känner sig trygg i hur man hanterar anbud och förändring kring inkommande avrop och så vidare, så kan man få väldigt bra input. Så gå den. Det är väl investerade pengar och timmar.

Sandra har redan nu bestämt sig för att gå utbildningen för att bliCertifierad Anbudsgivare, en utbildning som även den erbjuds av Visma Commerce och hålls av Johan Svedberg tillsammans med Fredrik Kristiansson, expert inom strategisk försäljning mot offentlig sektor.

Investering

5 900 kr exkl. Moms Inklusive kursmaterial, lunch och fika.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Lagen om offentlig upphandling & skriva anbud, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 3 recensioner.

Tarja E
(5)
Trots dessa märkliga tider och att utbildningen hölls helt digitalt, så var det intressant och roligt. Mycket kunnig och duktig föreläsare, som höll intresset och engagemanget uppe hela tiden. Det är inte lätt att prata inför en skärm i en hel dag. Bra övningsuppgifter som fick oss att tänka efter och diskutera. En bra blandning av involvering o...
Visa mer
Peter Olsson, Allianceplus AB
(5)
En väldigt intressant och givande kurs. Många bra tips och tricks. Rekommenderas verkligen!
Annelie Fredriksson Jung, Cygate AB
(5)
En riktigt bra genomkörare om LOU och hur man skriver anbud. Bra upplägg på kursen med flera interaktiva inslag och en mycket bra lärare som var tydlig, kunnig och engagerad! En superbra utbildning helt enkelt, som man lämnade väl rustad och sugen på att ge sig in i offentliga upphandlingar :-)

Mercell Commerce AB

Vässa dina kunskaper Vill du växa och bli bättre på försäljning till offentlig sektor? Mercell Commerce är marknadsledande inom utbildning för dig som vill vinna och göra bättre affärer. Mercell Commerce erbjuder flexibla utbildningar baserade på deltagarnas kompetensbehov och förkunskaper....


Läs mer om Mercell Commerce AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Mercell Commerce AB

Lindhagensgatan 94
112 18 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 3 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 8 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Lagen om offentlig upphandling & skriva anbud från Mercell Commerce AB, fyll i dina uppgifter:

Reportage
Rätt utbildning sätter fart på f...

Varför uppfattas upphandlingsprocessen som krånglig?

-          Vi har många kunder som ringer och frågar om råd och vill veta hur jag ser på en viss upphandling. Då gäller det att inte bara tala i egen sak utan faktiskt förstå vad som fungerar i deras vardag och att hjälpa dem att få ut eftersträvat resultat av upphandlingen, säger Maria Karlsson.

Läs mer
Mer inom området

Liknande utbildningar