Christer Fuglesang

Bestspeakers, Rikstäckande
Längd
Anpassad
Nästa kurstillfälle
Kontakta oss för mer information! se detaljer
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning
Längd
Anpassad
Nästa kurstillfälle
Kontakta oss för mer information! se detaljer
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Mer om Christer Fuglesang

Boka Christer Fuglesang

Boka Christer Fuglesang till ert nästa event

Christer Fuglesang är Sveriges enda astronaut. Han har varit ute i rymden två gånger – 2006 och 2009. Båda gångerna besökte han den internationella rymdstationen ISS. Christer är idag anställd på Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm. Där arbetar han som föreståndare för högskolans rymdcenter samt med mastersprogrammet "Aerospace Engineering". Han bedriver också egen forskning.Tidigare har han bland annat arbetat på det europeiska rymdteknikcentret, ESTEC i Nederländerna. Där hade Christer en nyckelroll i att definiera och prioritera europeiska forskningsprojekt inom ramen för bemannad rymdfart som tillexempel experiment ombord på rymdstationen ISS. Bakgrund: Tog studenten vid Bromma Gymnasium 1975. Studerade Teknisk Fysik vid Kungliga Tekniska Högskolan. Disputerade i experimentell partikelfysik vid Stockholms universitet 1987. Docent 1991.Utnämnd till Hedersdoktor av Umeå Universitet i oktober 1999.Ingår i den europeiska astronautkåren sedan 1992.Blev den första svensken i rymden när han den 9 december 2006 åkte med den amerikanska rymdfärjan Discovery till den internationella rymdstationen ISS.Christers andra rymdfärd startade den 29 augusti 2009.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Kontakta oss för mer information!

  • Företagsanpassad utbildning
  • Sverige

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Christer Fuglesang, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Bestspeakers
Olof Asklunds gata 6-10
Göteborg

Vi hjälper dig att ta fram rätt person till rätt evenemang!

Bestspeakers – din talarförmedling! Hos oss kan du boka föreläsare, moderatorer och underhållning till ditt nästa event. Vi arrangerar egna seminarier (Hjärntillskott) och har lärt känna många av de föreläsare vi arbetat med. Idag har vi ett stort kontaktnät med...

Läs mer om Bestspeakers och visa alla utbildningar.

Highlights