Visa utbildning.se som: Mobil

Världskänd Projektledningskurs

Adding Value Consulting AB
Kort om utbildningen
3 dagar
13 500 SEK, 10 500 DKK, 1 500 EUR exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-01-27 09:00 - Stockholm
Göteborg, Helsingfors, Köpenhamn, Malmö, Stockholm
Engelska
Öppen utbildning
Kommande starter
Stockholm
2020-01-27 09:00  
13 500 SEK
2020-03-09 09:00  
13 500 SEK
Malmö
2020-02-03 09:00  
13 500 SEK
2020-03-30 09:00  
13 500 SEK
Göteborg
2020-03-02 09:00  
13 500 SEK
2020-05-04 09:00  
13 500 SEK

Kursbeskrivning

Världskänd Projektledningskurs: PRINCE2®

PRINCE2® är en skalbar metodik som kan anpassas
för små som stora projekt. Det är ett tydligt definierat ramverk med roller, ansvar, principer och processer som är lätta att ta till sig. PRINCE2® är öppet, flexibelt och växer snabbt. I de flesta länder är PRINCE2 nästan obligatoriskt som projektledare, på grund av krav från offentlig sektor. (t.ex. Norge och Danmark, men också i Sverige behövs ofta PRINCE2-certifikatet som konsult / projektledare, etc.)

PRINCE2 är standard projektlednings metoden i världen. PRINCE2 leder till ökad kontroll av kvalitet, tid, risk, resurser, nyttor och inte minst budget. PRINCE2 är den mest använda projektledningsmetod i Sverige och den fortsätter att växa i både privat och offentlig sektorn.

Kursen PRINCE2® Foundation behandlar de grundläggande principerna inom PRINCE2:s projektstyrningsmetoder.

PRINCE2 har två certifieringsnivåer: Foundation och Practitioner. Foundation är grundnivån där du lär dig alla termerna och PRINCE2-koncepten. Den ger dig en bra överblick av PRINCE2.

Behöver du tillämpa PRINCE2 i ditt arbete rekommenderas jag att du följa även Practitioner kursen, vilken är mer djupgående. Foundation kursen pågår under 3 dagar och är ett krav om man sedan önskar fortsätta med Practitioner kursen som pågår under 2 dagar. Båda Foundation och Practitioner fokuserar på den praktiska tillämpningen av PRINCE2 och inspirera deltagarna att förbättra sina projekt.

PRINCE2 Practitioner är mer värdefullt och visar att du kan tillämpa PRINCE2 och använda PRINCE2 i verkliga projekt.

PRINCE2® Foundation

PRINCE2 Foundation är på grundnivå och ger deltagarna en introduktion till projektledningsmetoden PRINCE2. Kursen ger tillräckligt med information för att alla som arbetar med PRINCE2 ska förstå sina roller och ansvarsområden och även förstå hur metoden tillämpas i projekt. Efter kursen får deltagarna möjlighet att certifieras i PRINCE2 Foundation.

Syfte och mål

 • Förstå ansvar och syfte med alla roller
 • Förstå de sju principerna, de sju teman, de sju processerna, den produkt baserade planeringen och av kvalitets granskningstekniker.
 • Förstå vilka lednings produkter är input till, output från, och uppdaterade i de sju processerna.
 • Förstå syftet med alla dokument för hantering och sammansättningen av Business Case, produktbeskrivningar, rapporten, risk- och kvalitetsregister.
 • Förstå relationen mellan principer, processer, teman, produkter och roller inom ett PRINCE2 projekt.
 • Veta eller kommentera på detaljerade förklaringar av alla processer, teman och tekniker, och exempel på alla PRINCE2 lednings produkter som kan tillämpas på de särskilda omständigheterna i ett visst projekt scenario.
 • Visa att deltagaren förstår sambanden mellan processer, teman, tekniker och PRINCE2 lednings produkter och kan tillämpa denna förståelse.
 • Visa att deltagaren förstår orsakerna bakom de processer, teman och tekniker för PRINCE2.
 • Visa deltagarens förståelse för hur man skräddarsyr PRINCE2 till olika projekt miljöer. För att få inblick i PRINCE2 elementen (komponenter, tekniker och processer)
 • Vara väl förberedd inför PRINCE2 Foundation och Practitioner provet

Om ni behöver utbildning
för mer än en person,
kontakta oss direkt.
Vi svarar gärna på era frågor,
Välkommen att kontakta oss!

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till dig som är projektledare. Den passar också för andra nyckelpersoner som är involverade i projekt t.ex. projektmedarbetare som kan ingå i ett projektledningsteam, eftersom teamet kan prestera bättre när alla medarbetarna har förståelse för ett projekts livscykel och för viktiga arbetsmetoder inom projektledning.

Även du som chef i en projektverksamhet har behållning av en bättre förståelse för hur ditt funktionsansvar passar in i projektmiljön. Du bör ha gått en praktiskt inriktad projektledningsutbildning för att fullt kunna tillgodogöra dig denna certifieringsutbildning.

Om PRINCE2

PRINCE2 (Projects In Controlled Environment) är en strukturerad metod för effektiv projektledning. Metoden är den mest populära och använda projektledningsmetoden i världen. Metoden utvecklades på i Storbritannien på 80-talet och har sedan dess vidareutvecklats av erfarna projektledare och experter. Den senaste versionen av PRINCE2 släpptes i juli 2017. PRINCE2 har blivit standardmetod inom Project Management både inom den privata och den offentliga sektorn i många länder, som t.ex. Nederländerna, Danmark, Australien och USA.

Den breda användningen av PRINCE2 beror till stor del på metoden är lätt att skräddarsy och anpassa och kan tillämpas på alla slags projekt. Varje process definieras utifrån dess huvudsakliga input och output, specifika målsättningar och aktiviteter. PRINCE2-metoden beskriver hur projektet bör delas in i hanterbara skeden som möjliggör en effektiv kontroll av resurserna och en regelbunden övervakning av utvecklingen under hela projektets gång.

Innehåll

 • Presentation av projektstyrning inom PRINCE2
 • PRINCE2: beståndsdelar, metoder och processer
 • Förberedelseprov (PRINCE2 Foundation)
 • Möjlighet till certifiering

Investering

SEK 13.500 (exkl. moms).

I priset ingår välkomstpaket, kurslitteratur, all material, övningsprov, Foundation examen och certifiering samt fika och lunch.

Erbjudande

PRINCE2 Foundation som företagsanpassad internkurs

Adding Value Consulting AB har även specialiserat sig på att skapa utbildningsprogram för er hos er. Vi skapar en skräddarsydd utbildning för ert företag i vilken upplägget, språket och innehållet anpassas efter era behov. För mer information, gör intresseanmälan nedan.

Examen, diplom m.m.

PRINCE2® Foundation examen och  certifiering

 • 1 timme 
 • 60 flervalsfrågor 
 • 55% rätt krävs för godkänt 
 • Bok är inte tillåten vid provtillfället 
 • När du klarat examen kommer du att få ett PRINCE2® Foundation certifikat från Peoplecert/AXELOS.


Förkunskapskrav

Det är önskvärt men inte nödvändigt att deltagarna har viss erfarenhet av att arbeta med projekt. I god tid innan kursstart mottar deltagarna förberedningsmaterial som de förväntas att ha läst vid kursstarten.

Certifikat

PRINCE2 Foundation

Certifieringar inom PRINCE2 riktar sig huvudsakligen till dig som projektledare eller dig som vill arbeta som projektledare. Även övriga som på något sätt är involverade i projekt kan ha nytta av att certifiera sig.

Läs mer om PRINCE2 Foundation

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Världskänd Projektledningskurs, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Adding Value Consulting AB

AVS

Vi utbildar och certifierar dig inom projektledning, agile och IT. Adding Value Consulting (AVC) är en ledande ATO (Accredited Training Organization), som organiserar 'Best Practice' kurser i Norden, avseende:  IT, projekt, program och portföljhantering. Vi har introducerat PRINCE2 i Sverige...


Läs mer om Adding Value Consulting AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Adding Value Consulting AB

Embassy House, Box 24243
Linnégatan 89C
104 51 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Världskänd Projektledningskurs!

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 39 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Reportage
PRINCE2 – Kungen av projektledni...
Adding Value Consulting AB

– Att vi nu har en mall att utgå ifrån vid allt projektarbete har gjort organisationen mycket mer effektiv och dessutom talar vi alla samma språk. Våra kunder ser att vi arbetar efter en internationell erkänd standard och de vet då att vi är effektiva och har kontroll på risker, kvalitet och levererar det vi har lovat och oftast lite extra därutöver!

Göran Enström, Commercial Manager, Envirotainer

Läs mer