UX-designutbildning

Lär dig skapa sömlösa användarupplevelser

Gå en utbildning i UX-design och lär dig skapa tjänster som möter såväl användares behov som företags mål. På en utbildning lär du dig allt från UX-research, användarcentrerad design och testning.
Visar 1-25 av 30 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-25 av 30 träffar
1
2

Mer om UX-designutbildning

UX-design är ett kreativt område, precis som grafisk design, men med skillnaden att UX-design handlar om att skapa eller förbättra användarupplevelser i olika produkter och tjänster för att göra dem enkla att använda. En UX-designer behöver därmed mer tekniska kunskaper för att förstå hur användare interagerar med programvaror och produkter. Men det är lika viktigt att ha en förståelse för varumärkesstrategier och marknadsföringskampanjer.

Vad gör en UX-designer?

Som UX-designer utvecklar du kundresor. Det kan handla om att förenkla komplexa tjänster, ta fram en ny webbsida eller skapa en app. UX-designerns jobb är alltså att ta fram användarvänliga produkter och designlösningar för olika gränssnitt. De jobbar med att göra research för att identifiera användarna och deras behov. Därefter tar de fram lösningar som sedan testas, utvärderas och justeras efter behov. En UX-designer jobbar även med:

  • Sketcher
  • Wireframes
  • Prototyper
  • Användartester
  • Analys och mätning

Förutom att jobba som UX-designer kan du jobba i roller som tjänstedesigner, UX-researcher, UX-writer eller interaktionsdesigner. Du kan jobba inhouse på ett företag, på en byrå eller konsultföretag. Som UX-designer är det även vanligt att jobba som egenföretagare. 

Vem passar den här utbildningen för?

Att jobba med UX innebär att du skapar lösningar som är anpassade efter specifika målgruppers behov. Det är ett kreativt yrke som kräver att du är mottaglig för nya idéer och lösningar på utmaningar. Du behöver vara nyfiken och innovativ och beredd på att sätta dig in i olika målgruppers utmaningar för att kunna designa den bästa tänkbara upplevelsen som kopplar ihop användarens behov med företagets affärsmål.

Som UX-designer är det dessutom bra om du är social, serviceinriktad och intresserad av beteendepsykologi. Många beslut inom UX-design baseras på forskning och data, så det är en bonus att ha en förståelse för det. Låter det som något för dig? Då ska du välja en UX-designutbildning!

Vanligt innehåll i en UX-designutbildning

Utbildningarnas innehåll kan variera beroende på utbildningsarrangör, men vanligtvis lär du dig om användarcentrerad design, design thinking och användartestning. Du får lära dig skapa prototyper och wireframes, UX-research och strategi. De flesta utbildningarna varvar både teori och praktik för att ge dig en bred förståelse för UX-design. Det är vanligt att då lära dig använda designverktyg som till exempel Sketch och Figma. Vill du veta mer om innehållet i en specifik utbildning kan du kontakta arrangören genom att göra en intresseanmälan.

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨
Reportage
PRINCE2 – Kungen av projektledni...
Adding Value Consulting AB

– Att vi nu har en mall att utgå ifrån vid allt projektarbete har gjort organisationen mycket mer effektiv och dessutom talar vi alla samma språk. Våra kunder ser att vi arbetar efter en internationell erkänd standard och de vet då att vi är effektiva och har kontroll på risker, kvalitet och levererar det vi har lovat och oftast lite extra därutöver!

Göran Enström, Commercial Manager, Envirotainer

Läs mer