PMI®-certifiering

Kvalitetssäkrad projektledning

Med en PMI-certifiering skickar du en signal till nuvarande och framtida kunder och arbetsgivare att du innehar de kunskaper som krävs för att klara jobbet, och en yrkesstolthet som medför att du alltid strävar efter att göra ditt yttersta.
Visar 1-25 av 66 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-25 av 66 träffar
1
2
3

PMI® – Project Management Institute

PMI® står för Project Management Institute, världens största professionella icke vinstdrivande organisation för projektledaryrket. PMI® har funnits sedan 1969 och erbjuder kurser och certifieringar i syfte att öka projektledares kompetens och stärka yrkesrollen. Genom PMI® kan du som projektledare erhålla ett flertal olika certifieringar, inklusive en av de vanligaste, PMP®, som står för Project Management Professional. Eftersom PMI® har funnits i över 25 år har de således lång erfarenhet av att hjälpa projektledare höja sitt professionella värde, något som blir allt viktigare i takt med att yrket växer. Organisationen är högt ansedd över hela världen. Hos PMI® finns certifieringar på grundläggande nivå ända upp till riktigt avancerad nivå, för dig med lång och gedigen erfarenhet av projektledning. Oavsett vilken certifiering du strävar efter är ett första steg att läsa en kurs som effektivt och metodiskt förbereder dig att klara examensprovet så att du kan nå dit du vill i din karriär.

Vad är en PMI®-certifiering bra för?

Projektledare är ett vanligt yrke och förekommer i många olika branscher. Projektledning av olika slag är idag en vanlig arbetsform, och kan ta sig olika uttryck beroende på vilken typ av projekt du står inför. Det blir inom yrket allt viktigare att kunna påvisa sin professionalitet, precis som exempelvis en auktoriserad revisor gör. Naturligtvis vill du kunna erbjuda kunden en garanti på att du kommer att fullfölja projektet enligt hans eller hennes önskemål, och möta alla krav som ställts på dig i din yrkesroll. Det finns trots allt ofta flera projektledare att välja mellan. Genom att erhålla en PMI®-certifiering visar du kunden att du är kompetent, professionell och har de rätta kunskaperna. En certifiering i enlighet med PMI®’s standard innebär att du som projektledare får en stämpel på din höga kompetens. Detta skickar en signal utåt att du är någon som alltid levererar goda resultat utifrån dina kunders önskemål. De kan med andra ord lita på dig och din expertis, och på att du klarar utmaningen som just deras projekt innebär. PMI®-certifieringar är välkända och högt ansedda över hela världen vilket gör att dina kunder direkt får en positiv bild av dig, oavsett var de kommer ifrån.

Vilka slags kurser finns?

Det finns flertalet kurser som förbereder dig för att klara din PMP®-certifieringsexamen och bli Project Management Professional, en av de vanligaste certifieringarna. Under kurserna får du praktiska och teoretiska kunskaper om projektledning, såväl som tips och råd som hjälper dig bli mer effektiv i att planera och utföra projekt. Du ges också de rätta förutsättningarna att bli PMI®-certifierad projektledare, genom övningsprov och teoretisk kunskap ur PMBOK® – Project Management Body of Knowledge. Vissa kurser ges även på distans, för den som föredrar det. Flertalet av kurserna hålls på engelska då examen även den är på engelska. Det är därför viktigt att du behärskar språket på en professionell nivå. För att få skriva examen ställs särskilda krav på utbildning och arbetslivserfarenhet. Mer information om detta finns under respektive kurs rubrik. Även den som inte har tänkt certifiera sig har stor nytta av de kunskaper som erhålls under kurserna, men en certifiering i enlighet med PMI®’s standard är utan tvekan en god investering för framtiden och ger dig större möjlighet att ta dig an viktiga och roliga projekt och få nöjda kunder.

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨
Reportage
PRINCE2 – Kungen av projektledni...
Adding Value Consulting AB

– Att vi nu har en mall att utgå ifrån vid allt projektarbete har gjort organisationen mycket mer effektiv och dessutom talar vi alla samma språk. Våra kunder ser att vi arbetar efter en internationell erkänd standard och de vet då att vi är effektiva och har kontroll på risker, kvalitet och levererar det vi har lovat och oftast lite extra därutöver!

Göran Enström, Commercial Manager, Envirotainer

Läs mer
CANEA Partner Group AB
Projektledarutbildning hos CANEA

CANEA har erfarenhet av att utbilda projektledare inom många branscher. Anna Nyberg, Key Account Manager på Protexion Sverige AB och Anders Ahlström, it-konsult har gått kursen Projektledarcertifiering - PMPCANEA Partner Group AB.

Läs mer om vad de tycker om upplägget och nyttan.

Läs mer