PMP-certifiering

Längd
5 dagar
Pris
19 700 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Kontakta oss se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Längd
5 dagar
Pris
19 700 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Kontakta oss se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

PMP-certifiering

Process för stöd till PMP-certifiering

PMP är idag världens mest etablerade och erkända certifiering inom projektledning med ca 300 000 certifierade över hela världen, varav närmare 1100 i Sverige.

Behovet av projektledare ökar och en certifiering kan för individen vara vägen till nya arbetsuppgifter eller nya karriärmöjligheter, för företaget kan det uppfylla villkor i upphandlingar och förstärka företagets kvalité i projektarbetet.

Hur man blir PMP-certifierad

För att bli certifierad krävs att man blir godkänd på en tentamen och för att överhuvudtaget få skriva tentamen måste man skicka in en ansökan som sedan behandlas av PMI. Ifall man inte anses uppfylla certifieringskraven så får man inte skriva tentamen.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Kontakta oss

  • Öppen utbildning
  • Sundsvall

Övrigt

Tentamen genomförs på engelska och vi rekommenderar att ni i studiegruppen väljer att diskutera så mycket som möjligt på engelska.

Genomförande

Handledare kontaktar dig vid anmälan till processen (ca 4 veckor innan start) för att bidra med stöd i skrivandet av ansökan till PMP certifiering. Du fyller i ansökan och avvaktar svar. Vid godkännande från PMI erhålls ett sk ”Eligibility letter”. Detta ska du ha klart innan första seminariet.

Seminarium 1: Tre dagar

Här går vi igenom de grundläggande principerna för certifieringen samt planerar för inläsningen av PM book.

Seminarium 2: En dag

Samling med handledare för lägesanalys utifrån studierna så här långt samt ytterligare genomgång av de grundläggande principerna.

Seminarium 3: En dag

Avslutande samling med handledare för personlig statusgenomgång utifrån PM bok och tips och trix inför genomförandet av tentamen.

Den personliga statusgenomgången leder också till att du vet vilka områden du behöver studera lite extra samt att du får möjlighet att se över när tentamen ska genomföras.

Inläsningsperioder

Mellan varje seminarium samt inför att du genomför själva tentamen finns inläsningsperioder där du på egen hand och tillsammans med din studiegrupp studerar PM bok 4.

Målgrupp

Vem får skriva PMP-tentamen?

För att bli PMP ska fastställda krav på utbildningsnivå och erfarenhet av projektledning uppfyllas. Kraven är olika beroende på utbildningsnivå:

Kategori 1: För den som har en "Bachelors Degree", d.v.s. Högskoleexamen (civilingenjör, civilekonom, fil kand, pol mag, jur kand eller liknande) eller motsvarande utbildning krävs: 4500 projektledartimmar under minst de senaste tre åren och som högst under de senaste åtta åren samt 35 h formell projektledarutbildning.

Kategori 2: För den som har "High School Diploma", d.v.s. Gymnasial examen krävs: 7500 projektledartimmar under minst de senaste fem och som högst de senaste åtta åren samt 35 h formell projektledarutbildning.

Investering

19 700 kr/deltagare exkl. moms.
Konferens- och lunchkostnader tillkommer.

Kostnader för PMbok 4 och PMP tentamen tillkommer:
PMbok4 ca 350 kr
PMP tentamen ca 4300 kr (medlem i PMI 3100 kr)

Certifikat

PMP

PMI, Project Management Institute, är världens största professionella icke vinstdrivande organisation för projektledaryrket. Genom PMI kan du som projektledare erhålla ett flertal olika certifieringar, inklusive en av de vanligaste, PMP, som står för Project Management Professional.

Läs mer om PMP

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om PMP-certifiering, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Westhagen Utbildning AB
Sundsvall

Westhagen Utbildning AB

Det är tillsammans med våra kunder vi skapar resultaten och allt fler väljer att använda vår kompetens. Vi har uppdrag över hela landet. Sedan 1989 har vi, genom Project Management Training, PMT, ökat kompetensen inom projektarbete i olika organisationer. Varje år...

Läs mer om Westhagen Utbildning AB och visa alla utbildningar.

Highlights