Projektledarutbildning Företagsanpassad - Certifieringsgrundande IPMA certifikat B, C och D.

Längd
11 dagar
Nästa kurstillfälle
Vår 2024 se detaljer
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning
Längd
11 dagar
Nästa kurstillfälle
Vår 2024 se detaljer
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

Vi är inte störst, men förmodligen bäst i Sverige på projektledarutbildningar

Detta grundar vi på ett medelbetyg på 4.8 av 5 möjliga, från mer än 1000 kursdeltagare som gått våra utbildningar

Jobbar du redan med projektledning? Vill du bli certifierad inom projektledning? Vi har tillsammans utbildat över 5000 projektledare. Kursdeltagarna kommer från ALLA branscher och yrkesgrupper. Vi ger dig basen som bygger på ISO 9001, 10 006, 21 500 PMI:s PM Book och IPMA:s ICB/NCB, vi tar del av forskning med evidens och dina lärare är erfarna inom projektledning, som kan ge både bra och dåliga exempel. Du väljer inriktning själv, på din fortsatta karriär som projektledare.

Vi är unika

Vi har tagit fram ett specialutbildning där ledarskap och projektmetodik vävs samman på ett unikt sätt Vi ger dig också livslång fri lärarsupport, som du kan använda om du behöver hjälp med projektledning. Efter gått vår utbildning, (som är IPMA-registrerad,  en varudeklaration att den innehåller det som en projektledarutbildning ska innehålla). Blir du en "riktig" projektledare.

Vi har nu re-registrerat vårt långa program hos IPMA.

Fördelar med att välja ett  IPMA registrerat program:

  • En IPMA-registrerad utbildning innebär att kursinnehållet är validerat mot IPMA´s kompetensmodell av Svenskt Projektforum.
  • Professionell utveckling av individer
  • Logga att använda på t ex LinkedIn, mailsignatur
  • Utökad den professionell kompetensen 
  • Förbättring av  arbetsprestationer 
  • Förberedelse för IPMA certifiering / recertifiering
  • Intyg med IPMA-logga

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Vår 2024

  • Företagsanpassad utbildning
  • Sverige

Målgrupp

Vår projektledarutbildning riktar sig till ALLA som arbetar eller vill arbeta som projektledare, inom ALLA yrkesområden och branscher. Vi är erfarna lärare både inom projektdelen och ledaskapsdelen, alla är specialister och handplockade till oss och vår ut.

Oavsett projekt, projektmodell, organisation är målsättningen med vår utbildning att skapa rätt förutsättningar, för att använda projekt som arbetsform på ett framgångsrikt sätt.

Deltagarna får med sig kunskaper som utgör grunden för att kunna sätta upp ett projekt som säkerställer framgång i alla typer av organisationer. Vi lär ut hur du ska ta dig an alla typer av projekt, allt från Bygg och anläggning till IT–Projekt, plus alla projekt där emellan.

Vår projektledarutbildning är till för dig som vill veta hur det egentligen fungerar att arbeta  som projektledare på ett riktigt sätt så att du erhåller optimal utdelning.

Utbildningen vänder sig till alla både om du vill certifiera dig enligt IPMA, PMI eller inte certifiera dig alls.

Välkomna och testa oss.

Ytterligare information hittar du på vår hemsida 

Kursinnehåll

Projektledning – sex dagar

Vi utgår från en vattenfallsmodell och bygger på den med olika verktyg beroende på typ av projekt. Vi utgår från de nio kunskapsområden en projektledare måste kunna hantera:

Projektintegration
Målstyrning
Kvalitetsstyrning
Planering och tidsstyrning
Ekonomistyrning
Ledarskap
Kommunikation
Osäkerhetshantering
Resursupphandling och inköp

Innehåll i projektdelen:

Varför projekt – Hur ser en projektmodell ut – Ansvar och befogenheter – Samarbete – Konflikter – Faserna i projektinledning, Planering, Osäkerhetshantering, både risker och möjligheter, Kvalitetsplan, Genomförande, Projekt på rätt kurs, och Avslut – Olika verktyg och metoder i alla faser – Effektiva möte – Kravhantering - Genomförande av projekt – Överlämning – Reflektion och lärande.

Ledarskap – fem dagar

Innehåll i ledarskapsdelen:

Vem är jag och hur leder jag andra – Kommunikation, Feedback, Att bygga kultur, Motivationsteorier – Konflikthantering – De svara samtalen – Situationsanpassat ledarskap – Stresshantering – Det moderna ledarskapet – Grupper utveckling – Övningar – Rollspel – Dialoger och reflektioner.

Eget projektarbete

Cirka 80 timmar eget projekt som drivs i den egna organisationen, detta för att erhålla ett lärande och för att omsätta teorier i praktik. Vanligtvis finns det en arbetsuppgift eller ett projekt som passar att ha som projekt.

Upplägg

Utbildningen startar upp med internat de två första dagarna. Därefter läser vi enligt lagt schema 2 dagar ca varannan vecka.

Kontakta oss för schema

Tid & plats

Öppna utbildningar på följande orter: Stockholm, Göteborg, Malmö, Kalmar och Karlskrona.

Vi genomför denna utbildning som kundanpassad utbildning  i hela Sverige där  kund så önskar!

Vi ut bildar även projektmedarbetare och projektägare.

Läs mer och anmäl dig till någon av våra utbildningar här.

Investering

Utbildningen kostar i Stockholm och Göteborg 49 950, Malmö  44350 och Kalmar 42750.

I priset ingår internat i enkelrum  de två första dagarna, lunch och fika övriga dagar samt kurslitteratur och gemensam middag kvällen dag 10.

Vid anmälan av två deltagare till en och samma grupp lämnar vi 10% rabatt på deltagare 2.
Vid anmälan av tre deltagare till en och samma grupp lämnar vi 10% rabatt på deltagare 2 och 15% rabatt på deltagare 3.

Vid anmälan av fyra deltagare till en och samma grupp betalar man för tre.

Vi har avtal med Trygghetsrådet.

Mat & logi

Internat de två första dagarna ingår i priset.

Övriga kurstillfällen ingår lunch och fika.

Kursledare

Våra professionella utbildare har tillsammans utbildat över 1500 personer som har certifierat sig på nivå B, C och D enligt IPMA:s ramverk hos Svenskt Projektforum, vilket är absolut flest av alla utbildningsföretagen i Sverige. De är oerhört erfarna projektledare som är verksamma eller har varit verksamma i olika företag och organisationer. Under utbildningen kommer många exempel från deras projekt som de har arbetet med och hur de har löst problem.

Du erhåller också ett värdebevis under utbildningen som ger dig fri support från dina lärare under och efter utbildningen både inom ledarskap och projekt.

Examen, diplom m.m.

När du går vårt elvadagarsprogram erhåller du intyg med IPMA-logga

CPD innebär att utbildningen ger poäng i form av CPD. Dessa poäng kan användas för t ex kompetensutveckling i en recertifiering.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Projektledarutbildning Företagsanpassad - Certifieringsgrundande IPMA certifikat B, C och D., direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Ledarskap & Projekthantering i Sverige AB

Vi är inte störst, men förmodligen bäst i Sverige på att utbilda i projektledning Det grundar vi på mer än 1200 omdömen från deltagare som skrivit recensioner på utbildning.se Vi har 4,8 av 5 möjliga. Söker du en utbildning i...

Läs mer om Ledarskap & Projekthantering i Sverige AB och visa alla utbildningar.

Highlights