Gör vår undersökning om kompetensutveckling för chansen att vinna en helt gratis utbildning från Keystone Production!

Filtrera efter
Utbildningsform
Microsoft 365
Plats
Visa alla filter
Visar 1-25 av 32 träffar
1
2
Annonser

Ämnen inom Microsoft 365

Populära platser

Reportage inom Microsoft 365

Microsoft 365-utbildning

Microsoft 365-kurser är till för dig som vill lära dig mer om Microsofts programvaror och på så sätt effektivisera din arbetsplats för dig och dina kollegor. Microsoft  365 är en licens för flera olika produkter i Microsofts mjukvarukatalog. Klassiker som Word, Excel, PowerPoint och Outlook är alla inkluderade i licensen, men även andra program som du kanske inte hört talas om som Access, Publisher och Yammer för att nämna några.

Med en utbildning får du lära dig hantera Microsoft 365, vilka funktioner som finns, vilka program du kan använda och hur du ska använda dem – något som inte alltid är självklart för dig som är ny till ett program. Du får alltså lära dig hantera hela Microsoft 365 och inte bara de individuella programmen. Vad kan man göra med molntjänsterna och hur strukturerar du ett bra flöde med Microsoft 365? Detta är svar som du får när du färdigställt en utbildning.

 

Vad är Microsoft 365?

Microsoft 365 är främst riktat till företag som vill samordna sina kollegor och erbjuda potensen i Microsofts programvara till sina anställda. För dig som är bekant med Googles lösningar i form av Google Drive så kommer Microsoft 365 vara bekant. Microsoft 365 låter dig spara filer i  molnet så att flera kan jobba med dokumenten och ha tillgång till samma filer oavsett vilken dator du jobbar ifrån. Mindre företag kanske bör överväga en enklare licens eftersom du förmodligen inte har samma behov att samordna som på en större arbetsplats med flera hundratals kollegor som alla bidrar till samma projekt.

Källa

Kort om de vanligaste programmen i Microsoft 365

Word är en användarvänlig och funktionsrik ordbehandlare som låter dig skriva och strukturera text. Word är ett av de äldsta programmen i Office-paketet och förmodligen det allra enklaste. Men låt inte det ta udden av dess användningsområde, Word har en stark rättstavningsfunktion och smidiga sätt att hantera text. Om du anpassar några kortkommandon för din egen del kan du enkelt skriva både snabbt och snyggt.

Excel är ett dataprogram som låter dig strukturera och hämta information på ett hanterligt sätt. Excel är ett av de mer avancerade programmen i Office-paketet, men basfunktionerna är lätta att hantera och att förstå.

PowerPoint låter dig skapa presentationer för när du ska hålla föredrag eller föreläsningar. Det är väldigt enkelt att komma igång vilket gör PowerPoint till ett bekvämt alternativ för nybörjare. Se till att variera dina presentationer lite och tänk på det visuella elementet. PowerPoint är så pass bra i grunden att vi snabbt blir bortskämda med hur bra en presentation kan se ut.

Outlook är ett mejlverktyg med bra struktur och flera användbara funktioner. Bortsett från en svag sökfunktion är Outlook ett mycket bra alternativ för den som vill ha en strukturerad mejlinkorg.

Källa

 

Innehållet i Microsoft 365-kurser

Innehållet i kurserna varierar baserat på vilken anordnare som håller utbildningen. Välj en utbildning som passar ditt företags ändamål, detta gäller även vid valet av licens. Se till att du har en licens som passar  er organisation och ert arbetssätt.

En bra idé kan vara att överväga en företagsanpassad utbildning på Microsoft-365 eftersom du då tillsammans med anordnaren kommer överens om ett innehåll som gynnar ditt företag till max.

Några utdrag på lärdomar från utbildning som finns på utbildning.se:

  • Molntjänster och hur fungerar OneNote?
  • Hur hänger programmen i 365 ihop?
  • Tips på strukturering av molnet.
  • Vad är och hur använder du SharePoint?
  • Introduktion av de olika programmen i Office-paketet.

Får ditt kontor att blir ett riktigt Office!