Visar 1-9 av 9 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-9 av 9 träffar

Mer om MBA

Master of Business Administration - MBA är en internationellt erkänd, kvalificerad ledarskapsutbildning med företagsekonomisk inriktning. En MBA riktar sig till dig som har några års arbetslivserfarenhet och som vill utveckla din yrkesroll mot en ledande position. En MBA-examen motsvarar en vanlig masterexamen och utbildningen erbjuds på flera universitet och utbildningsinstitut över hela världen. 

Söker du information om MBA Stockholm? Då har du hamnat rätt. Nedan förklarar vi vad en MBA är, hur utbildningsupplägget kan se ut och vem som kan gå en MBA i Stockholm.


Hur lång är en MBA-utbildning?

Studielängden för en MBA kan variera, beroende på om du väljer att läsa heltid, deltid eller distans. Längd och studietakt varierar också beroende på vilken MBA-utbildning och utbildningsarrangör du väljer, men de flesta MBA-utbildningar i Stockholm tar mellan 1-2 år att läsa. Ofta är de upplagda på ett sådant sätt att du ska klara att kombinera studierna parallellt med ett arbete.

Vad innehåller en MBA-utbildning i Stockholm?

Innehållet i MBA-programmen sträcker sig över olika företagsekonomiska områden, inom alltifrån redovisning till statistik och affärsjuridik. Många program erbjuder även specialiseringar för olika yrkesgrupper som marknadsföring och finans.

En MBA i Stockholm kan bland annat innefatta följande moment:

 • Ledarskap, organisation och förändring
 • Strategisk marknadsföring
 • Internationella affärer
 • Hållbarhet, etik och ledning
 • Företagsekonomiskt ledarskap och finansiell strategi
 • Vision, syfte, värderingar
 • Bransch- och konkurrentanalys
 • Entreprenörskap
 • Strategiskt beslutsfattande
 • Beteende- och kommunikationsstilar
 • Affärsresultat och styrning 

Mål med MBA-utbildning

MBA-utbildningar är ofta specialiserade inom ett särskilt område för att profilera sig och innehållet kan därför skilja sig åt mellan olika utbildningsarrangörer. De grundläggande kunskapsmålen är dock likvärdiga dem emellan.

Mål för en MBA:

 • Du ska ha stärkt din egen kompetens och karriärutveckling.
 • Du ska ha utvecklat ditt ledarskap genom strategiskt tänkande och agerande.
 • Du ska kunna förbättra ditt företags eller din organisations position och lönsamhet.
 • Du ska ha utökat ditt nätverk och knutit nya kontakter.
 • Du ska ha kunskaper i hur du bygger upp en stark företagsledning.
 • Du ska känna dig trygg när du arbetar med internationella affärssituationer.

Vem kan gå en MBA i Stockholm?

För att bli antagen till någon av MBA-programmen i Stockholm behöver du ha en Bachelor- eller Masterexamen från en högskola eller universitet omfattande minst 180 högskolepoäng eller motsvarande. Utöver kraven på kandidatexamen krävs det även arbetslivserfarenhet för att vara behörig till ett MBA-program. Minimikraven ligger på mellan 3-5 år. Utbildningen välkomnar olika akademiska utbildningsbakgrunder och personer från olika typer av branscher och positioner som anses relevanta för utbildningen. 

Vad kostar en MBA-utbildning i Stockholm?

Kostnaden för en MBA utgörs till stor del av kursavgiften, som i Stockholm ligger på mellan 90 000 till 500 000 kr. Utöver det tillkommer kostnader för kursmaterial, samt resor och levnadskostnader ifall man inte är bosatt i Stockholm.

Du kan även ansöka om det MBA-stipendium som vi på utbildning.se årligen utlyser i samarbete med Handelshögskolan i Stockholm och Dagens industri.

Läs mer om stipendiet här.

För att få information om andra alternativ för din MBA-finansiering kan du kontakta de olika utbildningsarrangörerna.

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨
Reportage
”Med en MBA i bagaget har man än...

– MBA för ingenjörer har ett bra innehåll för att lyfta min kompetens när det gäller organisation, ekonomi och företagsledning. Jag gillar upplägget, att kunna jobba samtidigt som man går utbildningen. Det berättar Stefan Ljungberg – ombyggnadschef på Stockholmshem.

Läs mer
Reportage
Stockholms Universitet

– eMBA programmet vid Stockholms universitet ger mig en chans att lägga en bas inom ekonomi och business som stödjer min nuvarande befattning som VD samt steget från specialist till chef och affärsutvecklare.
/Deltagare i eMBA programmet

Läs mer om vad deltagarna säger om Stockholms Universitets eMBA