Visa utbildning.se som: Mobil
Visar 1-15 av 17 träffar
12

Mer om Utbildningar inom kylteknik

Kyltekniker är ett yrke som erbjuder variation och ställer krav på dina tekniska kunskaper. Det är inte ovanligt att du som tekniker måste ha mycket personlig kontakt med kunder och det är på så sätt ett socialt yrke. För att sen kunna utföra alla installationer, reparationer eller annan service på kyl- och pumpteknik behöver du besitta viss tekniskexpertis också.

Många kyltekniker jobbar också med värmepumpar och den typen av enheter. Dina tekniska kunskaper behöver därför oftast vara ganska breda, vilket också betyder att uppdragen kan se väldigt olika ut. Trots att yrket generellt är socialt måste du ändå kunna jobba självgående då många vanliga uppdrag är enmansjobb.

Från industri till luftkonditioneringar – kylteknikens arbetsplats är ombytlig och kommer ta dig till en diverse mängd olika platser under din karriär som kyltekniker.

Kompetensutveckling inom kylteknik

Kurserna som är samlade hos oss riktar sig främst till dig som redan är etablerad inom kylteknik. Med det sagt finns det några alternativ som vänder sig till dig som har obefintlig till lite förkunskap kring området. Grundkurser kan vara en bra ingång till dig som är nyfiken på att närma dig yrket.

Många av alternativen erbjuder dig certifieringsprov direkt i samband med utbildningen. Men några tillfällen erbjuder endast provet för dig som är så pass kunnig och bara vill åt certifieringen. Certifieringen kommer behöva genomföras igen vart 5 år.

Många kurser är förberedande för examineringsprovet, men andra fördjupar också dina kunskaper inom yrket och låter dig förstå kylteknik på ett mer omfattande sätt.

Kursinnehåll för kylteknik

Som du säkert förstår varierar innehållet baserat på vilken typ av kurs du går. En certifieringsförberedande kurs ser till att ge dig förmågan att klara certifieringsprovet. En grundkurs fokuserar istället på grunderna inom kylteknik och vad yrket kan innebära.

Nedan följer några av de vanligast förekommande punkterna i en kylteknikerutbildning.

  • Certifiering enligt internationell standard.
  • Läckagekontroller, metod och praktisktutförande.
  • Mätning: tabeller, kylprocesser och diagram.
  • Service utrustning och funktioner.
  • Köldmediehantering.
  • Skyddsutrustning och säkerhet.
  • Symboler och beteckningar.

Håll rätt temperatur och förbli het på arbetsmarknaden med rätt kunskap. Utveckla din karriär!

Så här går du vidare

Filtrera listan och välj passande utbildningar


Gör intresseanmälningar


Du blir kontaktad och får mer information av arrangören

Favoriter

boka utbildning

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!