Utbildningar inom kylteknik

Håll rätt temperatur med rätt kunskap

Här finns lämpliga utbildningar inom kylteknik både för dig som är nyfiken på grunderna, och för dig som vill fördjupa dina kunskaper. Som kyltekniker jobbar du mycket tekniskt samtidigt som du vanligtvis har mycket kundkontakt.
Visar 1-11 av 11 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-11 av 11 träffar

Mer om Utbildningar inom kylteknik

Kyltekniker är ett yrke som erbjuder variation och ställer krav på dina tekniska kunskaper. Det är inte ovanligt att du som tekniker måste ha mycket personlig kontakt med kunder och det är på så sätt ett socialt yrke. För att sen kunna utföra alla installationer, reparationer eller annan service på kyl- och pumpteknik behöver du besitta viss tekniskexpertis också.

Många kyltekniker jobbar också med värmepumpar och den typen av enheter. Dina tekniska kunskaper behöver därför oftast vara ganska breda, vilket också betyder att uppdragen kan se väldigt olika ut. Trots att yrket generellt är socialt måste du ändå kunna jobba självgående då många vanliga uppdrag är enmansjobb.

Från industri till luftkonditioneringar – kylteknikens arbetsplats är ombytlig och kommer ta dig till en diverse mängd olika platser under din karriär som kyltekniker.

Kompetensutveckling inom kylteknik

Kurserna som är samlade hos oss riktar sig främst till dig som redan är etablerad inom kylteknik. Med det sagt finns det några alternativ som vänder sig till dig som har obefintlig till lite förkunskap kring området. Grundkurser kan vara en bra ingång till dig som är nyfiken på att närma dig yrket.

Många av alternativen erbjuder dig certifieringsprov direkt i samband med utbildningen. Men några tillfällen erbjuder endast provet för dig som är så pass kunnig och bara vill åt certifieringen. Certifieringen kommer behöva genomföras igen vart femte år.

Många kurser är förberedande för examineringsprovet, men andra fördjupar också dina kunskaper inom yrket och låter dig förstå kylteknik på ett mer omfattande sätt.

Kursinnehåll för kylteknik

Som du säkert förstår varierar innehållet baserat på vilken typ av kurs du går. En certifieringsförberedande kurs ser till att ge dig förmågan att klara certifieringsprovet. En grundkurs fokuserar istället på grunderna inom kylteknik och vad yrket kan innebära.

Nedan följer några av de vanligast förekommande punkterna i en kylteknikerutbildning.

  • Certifiering enligt internationell standard.
  • Läckagekontroller, metod och praktiskt utförande.
  • Mätning: tabeller, kylprocesser och diagram.
  • Service utrustning och funktioner.
  • Köldmediehantering.
  • Skyddsutrustning och säkerhet.
  • Symboler och beteckningar.

Håll rätt temperatur och förbli het på arbetsmarknaden med rätt kunskap. Utveckla din karriär!

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨