Visa utbildning.se som: Mobil
Kort om utbildningen
3 dagar
10 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2019-11-26 - Katrineholm
Öppen utbildning
   
Katrineholm

Kursbeskrivning

Grundläggande praktisk kylteknik

Saknar du praktisk erfarenhet av att hantera köldmedier? Vill du kunna montera och serva värmepumpar eller andra kylaggregat? Vill du lära dig att praktiskt hantera kylteknikerns viktigaste verktyg? Då är det här kursen för dig.

Här får du grundläggande praktiska kunskaper i hantering av köldmedier, komponenter samt registerföring enligt F-gasförordningen. Det är dessutom den naturliga fortsättningen på kursen  Grundläggande teoretisk kylteknik.

För dig som vill ansöka om certifikat enligt F-gasförordningen hos Incert är detta en perfekt grund innan du gårTeoretisk och praktisk kurs inklusive prov inför NYTT kylcertifikat kat. I - IV. Efter godkänt examineringsprov kan du ansöka om certifikat enligt F-gasförordningen hos Incert.

Oömma kläder är att föredra då stora delar av utbildningen innehåller praktiska övningar i verkstadsmiljö.

Förkunskaper

Som kursdeltagare ska du först ha gått kursen Grundläggande teoretisk kylteknik eller ha motsvarande kunskaper. Att ha kunskaper inom områdena el, styr och regler, energiteknik mm är en stor fördel men inget krav.

Målgrupp

Personer som ska arbeta praktiskt med service, installation och/eller drift av kylaggregat. Kursen är även lämplig som del i utbildningen inför examination för kylcertifikat. 

Kursinnehåll

  • Skyddsutrustning
  • Serviceutrustning
  • Köldmediehantering
  • Tömning
  • Fyllning
  • Vakuumsugning
  • Läcksökning
  • Komponenter
  • Expansionsventiler
  • Symboler och beteckningar

Investering

10 900 SEK ex. Moms

Examen, diplom m.m.

Är ditt mål att skaffa certifikat enligt F-gasförordningen? Då rekommenderar vi att du kombinerar kursen Grundläggande teoretisk kylteknik med den här utbildningen och sedan gårTeoretisk och praktisk kurs inklusive prov inför NYTT kylcertifikat kat. I - IV.

Efter godkänt examineringsprov kan du ansöka om certifikat enligt F-gasförordningen hos Incert.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Grundläggande praktisk kylteknik, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

INSU- Installationsbranschens utbildnings- och utvecklingscenter

INSU- Installationsbranschens utbildnings- och utvecklingscenterVänd dig till oss på INSU när det gäller utbildning och kompetensutveckling

INSU är en heltäckande utbildningspartner med företagskurser inom teknik och ledarskap, yrkeshögskola och fackteoretisk lärlingsutbildning. Vår kompetens omfattar VVS, ventilation, kyla, styr- och reglerteknik, energi och el. Vi har lång erfarenhet av teknisk utbildning och anpassar oss kontinuerligt efter företagens behov...


Läs mer om INSU- Installationsbranschens utbildnings- och utvecklingscenter och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

INSU- Installationsbranschens utbildnings- och utvecklingscenter

Kungsgatan 2 A
641 30 Katrineholm

 Visa telefonnummer