Kyl- och värmepumpteknikutbildning 6 mån

Längd
6 veckor
Längd
6 veckor
Kursen är bokningsbar via arrangörens hemsida 🤗

Kursbeskrivning

Kyl- och värmepumptekniker är ett fritt och intressant arbete där du får utlopp för problemlösning. Ditt vardagliga arbete är att installera och serva kyl- och värmepumpar hos olika kunder. INSU erbjuder en 6 veckor lång utbildning som fördelas på ett halvår. Utbildningsveckorna med teori varvar du med praktisk träning på ditt företag. Det passar perfekt för dig som redan har ett jobb i branschen. Det råder stor brist på kyl och värmepumptekniker, så satsa på ett framtidsyrke! Missa inte nästa utbildningsstart i höst.

Utbildningen är kvalitetssäkrad av Svenska Kyl & Värmepumpföreningen.

Mål

Ge dig rätt kunskaper för att kunna arbeta som kyl- och värmepumptekniker. När du avslutat utbildningen med godkänt resultat får du ett utbildningsintyg som bekräftar att du genomfört utbildningen.

Innehåll

Sex teoretiska enveckorsperioder på INSU varvas med treveckorsperioder på arbetsplatsen. Deltagarna förses med arbetsuppgifter som löses mellan perioderna.

Period 1: Lagar, regelverk, systemuppbyggnad.

Period 2: Systemuppbyggnad, lödning.

Period 3: Dimensionering av system, styr och övervakning med komponenter.

Period 4: Tryckprovning med gas, elsäkerhet, driftsättning av anläggning, mätteknik.

Period 5: Felsökning, energioptimering, byggprocessen, entreprenadjuridik, affärsmannaskap, arbetsmiljösystem, kvalitetssystem.

Period 6: Drift och underhåll, service och underhåll. Möjlighet till examineringsprov.

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till dig som är ny i branschen eller till dig som arbetat en tid och känner att det är dags att ta nästa steg för att få ökad förståelse och mer kunskap.

Förkunskapskrav

Det krävs inga förkunskaper, det är dock lämpligt att du arbetat minst ett halvår i kylbranschen för att du ska kunna ta till dig innehållet i utbildningen på bästa sätt.

Examen, diplom m.m.

Målet är att ge dig rätt kunskaper för att kunna arbeta som kyl- och värmepumptekniker. När du avslutat utbildningen med godkänt resultat får du ett utbildningsintyg som bekräftar att du genomfört utbildningen. 

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Kyl- och värmepumpteknikutbildning 6 mån, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
INSU- Installationsbranschens utbildnings- och utvecklingscenter
Teknikgången 6
61138 Nyköping

Vänd dig till oss på INSU när det gäller utbildning och kompetensutveckling

INSU är en heltäckande utbildningspartner med företagskurser inom teknik och ledarskap, yrkeshögskola och fackteoretisk lärlingsutbildning. Vår kompetens omfattar VVS, ventilation, kyla, styr- och reglerteknik, energi och el. Vi har lång erfarenhet av teknisk utbildning och anpassar oss kontinuerligt efter företagens behov...

Läs mer om INSU- Installationsbranschens utbildnings- och utvecklingscenter och visa alla utbildningar.

Highlights