Grundläggande teoretisk kylteknik

Längd
3 dagar
Längd
3 dagar
Kursen är bokningsbar via arrangörens hemsida 🤗

Kursbeskrivning

Grundläggande teoretisk kylteknik

Planerar du att ansöka om kylcertifikat hos Incert eller kanske du bara vill få mer teoretiska kunskaper i kylteknik. På den här kursen får du de grundläggande teoretiska kunskaperna om kylprocessen, vilka komponenter som ingår samt kunskap om de vanligast förekommande köldmedierna. Kursen ger dig förståelse för viktiga begrepp inom branschen, till exempel: förångning, kondensering, överhettning, underkylning, mättnadstryck samt värmefaktor och kylfaktor/Cop.

Kursmål

Efter genomförd kurs ska du som deltagare fått de grundläggande teoretiska kunskaperna inom kylteknik samt en teoretisk del i utbildningen inför examination för att kunna ansöka om kylcertifikat hos Incert. Under utbildningen får du:

  • Förståelse för hur en kylmaskin/värmepump fungerar
  • Insikt om hur du teoretiskt kan gå vidare med egenstudier
  • Kunskaper du behöver om du vill ta kylcertifikat
  • Tekniska kunskaper för att föra diskussioner inom området kyl- och värmepumpteknik

Övrig information

TIPS
Som steg två rekommenderar vi dig kursen Grundläggande praktisk kylteknik. Planerar du sedan att ansöka om certifikat för kyla hos Incert? Då är Teoretisk och praktisk kurs inklusive prov inför NYTT kylcertifikat kat. I – IV en mycket bra förberedelse.

Målgrupp

Det här är en teoretisk grundutbildning i kylteknik vilken är lämplig som del i utbildningen inför examination samtliga kategorier för dig som ska ansöka om kylcertifikat hos Incert. Den har även ett stort värde för många yrkesgrupper som kommer i kontakt med värmepumpar och kylaggregat. Exempelvis fastighetsförvaltare/tekniker, projektledare och inköpare eller produktionstekniker/ingenjörer, VVS-montörer, elektriker som vill få grunderna inom kyl- och värmepumpsbranschen.

Kursinnehåll

  • Termodynamik
  • Kyl- och värmelära
  • Köldmedier och miljöpåverkan
  • Kylprocessen
  • Definitioner
  • Komponenter
  • Klassificering av kylsystem
  • Komponentövning

Förkunskaper

Det är en fördel om du har viss teknisk kunskap, men det är inget krav.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Grundläggande teoretisk kylteknik, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
INSU- Installationsbranschens utbildnings- och utvecklingscenter
Teknikgången 6
61138 Nyköping

Vänd dig till oss på INSU när det gäller utbildning och kompetensutveckling

INSU är en heltäckande utbildningspartner med företagskurser inom teknik och ledarskap, yrkeshögskola och fackteoretisk lärlingsutbildning. Vår kompetens omfattar VVS, ventilation, kyla, styr- och reglerteknik, energi och el. Vi har lång erfarenhet av teknisk utbildning och anpassar oss kontinuerligt efter företagens behov...

Läs mer om INSU- Installationsbranschens utbildnings- och utvecklingscenter och visa alla utbildningar.

Highlights