Inga recensioner än

Grundläggande teoretisk kylteknik - Live via webben

Längd
3 dagar
Pris
11 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
10 oktober, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Längd
3 dagar
Pris
11 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
10 oktober, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Kursen är bokningsbar via arrangörens hemsida 🤗

Kursbeskrivning

Grundläggande teoretisk kylteknik

Att arbeta som kyltekniker är ett omväxlande och fritt arbete där din förmåga till problemlösning och ditt intresse för kyl- och värmeteknik hamnar i fokus. Distanskursen Grundläggande teoretisk kylteknik kräver inga förkunskaper och här har du chansen att bredda din kompetens. Efter utbildningen har du kunskap om de vanligaste köldmedierna, kylprocessen samt förståelse för vad som leder fram till kondensering, överhettning/underkylning, förångning, mättnadstryck och värme- & kylfaktor/Cop. Efter utbildningen kan du ansöka om kylcertifikat hos Incert. 

Mål

Efter genomförd kurs ska du som deltagare fått de grundläggande teoretiska kunskaperna inom kylteknik samt en teoretisk del i utbildningen inför examination för att kunna ansöka om kylcertifikat hos Incert.

Innehåll

  • Termodynamik
  • Kyl- och värmelära
  • Köldmedier och miljöpåverkan
  • Kylprocessen
  • Definitioner
  • Komponenter
  • Klassificering av kylsystem
  • Komponentövning

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

10 oktober, 2023

  • Onlineutbildning
  • Distans

Målgrupp

Alla yrkesgrupper som kommer i kontakt med värmepumpar och kylaggregat. Exempelvis fastighetsförvaltare/tekniker, projektledare och inköpare eller produktionstekniker/ingenjörer, VVS-montörer, elektriker som vill få grunderna inom kyl- och värmepumpsbranschen.

Förkunskapskrav

Det är en fördel om du har viss teknisk kunskap, men det är inget krav.

Fortsatta studier

Som steg två rekommenderar vi dig kursen Grundläggande praktisk kylteknik.Planerar du sedan att ansöka om certifikat för kyla hos Incert? Då är Teoretisk och praktisk kurs inklusive prov inför NYTT kylcertifikat kat. I - IV en mycket bra förberedelse.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Grundläggande teoretisk kylteknik - Live via webben, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!
INSU- Installationsbranschens utbildnings- och utvecklingscenter
Teknikgången 6
61138 Nyköping

Vänd dig till oss på INSU när det gäller utbildning och kompetensutveckling

INSU är en heltäckande utbildningspartner med företagskurser inom teknik och ledarskap, yrkeshögskola och fackteoretisk lärlingsutbildning. Vår kompetens omfattar VVS, ventilation, kyla, styr- och reglerteknik, energi och el. Vi har lång erfarenhet av teknisk utbildning och anpassar oss kontinuerligt efter företagens behov...

Läs mer om INSU- Installationsbranschens utbildnings- och utvecklingscenter och visa alla utbildningar.

Highlights