Onlineföreläsning: Autism

Längd
4 timmar
Pris
3 995 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Starta när du vill. Priset gäller oavsett antal deltagare se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: Starta när du vill.
Utbildningsform
Onlineutbildning
Längd
4 timmar
Pris
3 995 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Starta när du vill. Priset gäller oavsett antal deltagare se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: Starta när du vill.
Utbildningsform
Onlineutbildning
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

autism

Detta är en inspelning av två halvdagsföreläsningar om autism. Föreläsare Anne Lundin. Total föreläsningstid cirka fyra timmar. Föreläsningen är uppdelad i sju delar vilket gör det enkelt att till exempel se ett avsnitt i taget på APT.

Syftet med föreläsningen är att ge kunskap om autism. Syftet är också att deltagarna ska få en ökad förståelse för hur autism påverkar de kognitiva funktionerna. Utbildningen innehåller tips om arbetsmetoder och strategier för att hjälpa individen kompensera för aktuella svårigheter.

Till skillnad från våra webbutbildningar (där priset gäller per person och varje deltagare får en egen inloggning) är denna föreläsning tänkt att ses av en hel arbetsgrupp samtidigt och priset gäller oavsett antal deltagare. Köparen har obegränsad tillgång till föreläsningen i tre månader.

På Quam Utbildning AB:s youtubekanal kan du hitta klipp från föreläsningen.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Starta när du vill. Priset gäller oavsett antal deltagare

  • Onlineutbildning
  • Distans
  • Sista ansökan: Starta när du vill.

Varför välja Quam Utbildning AB?

Distansutbildningar

Välj studietakt

Du väljer startdatum

Målgrupp

Denna föreläsning vänder sig till alla som i sitt arbete möter människor med autism. Vi vänder oss dels till de som arbetar i verksamheter inom LSS eller socialpsykiatrin och dels till de som i sin yrkesutövning ibland möter människor med autism, till exempel inom socialtjänst, skola, äldreomsorg eller arbetsförmedling. Föreläsningen kan också vara till nytta för personer som själva har autism eller för anhöriga.

Kursinnehåll

  • Diagnosmanualer och diagnoskriterier.
  • Exekutiva funktioner.
  • Central koherens.
  • Perceptionsavvikelser.
  • Theory of mind.
  • Samsjuklighet.
  • Generella tips.

Video

Fortsatta studier

På Quam Utbildnings hemsida finns också en flera webbutbildningar om autism och andra funktionsnedsättningar

Upplägg

Kunden har tillgång till utbildningen under tre månader alternativt ett år efter köp. Det är möjligt att genomgå de olika avsnitten i vilken ordning man vill och man kan också besöka varje avsnitt flera gånger.

Full ångerrätt gäller inom 14 dagar från det att kunden mottagit bekräftelsemejlet, förutsatt att distansutbildningen inte är påbörjad. När kursen är startad i Quams utbildningsplattform upphör ångerrätten att gälla

Investering

Priset för föreläsningen är 3995:- (oavsett antal deltagare) och det ger obegränsad tillgång till föreläsningen under tre månader. För 11 995:- får ni tillgång till föreläsningen ett helt år. Till skillnad från våra utbildningar (där priset gäller per person och varje deltagare får en egen inloggning) är denna föreläsning tänkt att ses av en hel arbetsgrupp samtidigt.

Kursens mål

Syftet med föreläsningen är att ge kunskap om autism. Syftet är också att deltagarna ska få en ökad förståelse för hur autism påverkar de kognitiva funktionerna. Utbildningen innehåller tips om arbetsmetoder och strategier för att hjälpa individen kompensera för aktuella svårigheter.

Kursledare

Anne Lundin: Jag har arbetat inom verksamheter för personer med funktionsnedsättningar sedan 1979 och 15 av dessa år har jag arbetat som enhetschef. Jag har arbetat på vårdhem, gruppbostäder, korttidshem, daglig verksamhet och med personlig assistans och ledsagare. De senaste 15 åren har jag arbetat med handledning och utbildning om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. När det gäller teoretiska kunskaper är jag från början utbildad vårdare och har drygt tre års högskolestudier inriktade på handledning och neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Onlineföreläsning: Autism, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 3 recensioner
Skriv en recension
5/5
Susanne Simonsson Stödpedagogutbildningen YH Söderköping
22 apr 2021
Alla som arbetar inom LSS borde gå denna kurs

Anne har på ett pedagogiskt och värdefullt sätt gett mig mer förståelse och kunskap inom autism. Upplägget av kursen är väldigt bra då Anne ger mycket konkreta exempel från ver...

Visa mer
5/5
Ann Taaveniku stödpedagog daglig verksamhet
19 apr 2021
Bra utbildning för alla personer som jobbar med autism

Anne har ett bra koncept att lära ut på, hon blandar med fakta och verkliga upplevelser från livet det blir mera verkligt och förstående de som har en litet begrepp om autism. ...

Visa mer
5/5
Gabriella, Stödpedagogutbildningen, YH Nyströmska Skolan.
13 apr 2021
Värdefull utbildning!

Jag är väldigt nöjd med utbildningen. Utbildningen har gett mig nytt synsätt av problematiken kring autism. Anne Lundin tar upp relevant information och förklarar tydligt och p...

Visa mer
Quam Utbildning AB
Bråttensby Norensberg
524 91 Herrljunga

Välkommen till Quam Utbildning AB

Quam Utbildning AB erbjuder onlineföreläsningar, fysiska föreläsningar och webbutbildningar om neuropsykiatriska och psykiska funktionsnedsättningar, kognitiva funktioner och samsjuklighet. Vi har också webbutbildningar, onlineföreläsningar och fysiska föreläsningar om samverkan och samverkansmodeller. Vi vänder oss till all personal som arbetar inom verksamheter...

Läs mer om Quam Utbildning AB och visa alla utbildningar.

Highlights