Föreläsning: Kognitiva funktioner.

Quam Utbildning AB, Rikstäckande
Längd
Omfattning bestäms i samråd med kund
Nästa kurstillfälle
Föreläsning bokas genom att kontakta Quam Utbildning AB se detaljer
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning
Längd
Omfattning bestäms i samråd med kund
Nästa kurstillfälle
Föreläsning bokas genom att kontakta Quam Utbildning AB se detaljer
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

De kognitiva funktionerna påverkas i hög grad vid neuropsykiatriska och psykiska funktionsnedsättningar. Vissa funktioner påverkas också vid till exempel utmattningssyndrom och demens.

I föreläsningen tar vi upp de funktioner som ofta fungerar annorlunda eller är nedsatta hos personer med neuropsykiatriska eller psykiska funktionsnedsättningar, till exempel exekutiva funktioner, perception, central koherens, theory of mind och kommunikation.

Föreläsningen innehåller praktiska beskrivningar av hur ovanstående funktioner kan fungera helt annorlunda hos personer med funktionsnedsättningar och involverar deltagarna i att fundera över hur merparten av befolkningen fungerar och vad det får för konsekvenser i vardagen om man inte fungerar på samma sätt. Utbildningen ger tips på hur omgivningen kan hjälpa personen att hitta strategier för att kompensera för eventuella svårigheter. Dagen innehåller gruppdiskussioner där deltagarna får diskutera och reflektera över hur de kan arbeta för att göra den fysiska miljön mer anpassad efter de kognitivt annorlunda sättet att fungera.Vi diskuterar strategier för att hjälpa individen att kompensera för eventuella svårigheter.

Föreläsningen läggs upp i samråd med kund.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Föreläsning bokas genom att kontakta Quam Utbildning AB

  • Företagsanpassad utbildning
  • Sverige

Varför välja Quam Utbildning AB?

Distansutbildningar

Välj studietakt

Du väljer startdatum

Målgrupp

Vi vänder oss till alla som arbetar i verksamheter för personer med neuropsykiatriska och psykiska funktionsnedsättningar, till exempel inom LSS och socialpsykiatri.

Vi vänder oss också till de som i sitt arbete möter personer med funktionsnedsättningar inom till exempel skola, socialtjänst, arbetsförmedling eller äldreomsorg.

Kursinnehåll

Kursinnehållet anpassas efter kundens önskemål

Video

Fortsatta studier

Quam Utbildning AB har flera webbutbildningar. I utbildningen "Neuropsykiatriska och psykiska funktionsnedsättningar; samsjuklighet, kognitiva funktioner och strategier ägnas stor utrymme åt ämnet.

I kurskatalogen hittar du också en webbutbildning samt en onlineföreläsning om kognitiva funktioner

Upplägg

Upplägg bestäms i samråd med kund.

Tid & plats

Quam Utbildning AB kan hålla föreläsningar i hela landet. Kontakta oss för att diskutera upplägg.

Investering

Pris beror på längd på föreläsning och antal deltagare. Kontakta oss på Quam Utbildning AB för offert.

Kursens mål

Syftet med föreläsningen är att ge kunskap om några av de kognitiva funktioner som påverkas vid neuropsykiatriska, psykiska och intellektuella funktionsnedsättningar. Utbildningen innehåller tips om arbetsmetoder och strategier för att hjälpa individen kompensera för aktuella svårigheter.

Kursledare

Föreläsare Anne Lundin

Jag har arbetat inom verksamheter för personer med funktionsnedsättningar sedan 1979. 15 av de åren har jag arbetat som enhetschef och sedan 1997 har fokus legat på neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

Jag har arbetat på vårdhem, gruppbostäder, korttidshem, daglig verksamhet och med personlig assistens, anhörigvårdare och ledsagare.

Sedan 2005 arbetar jag som konsult med handledningar och utbildningar om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar inom företaget Anne Lundin Neuropsykiatriutbildning AB.

Mellan 2010 och 2018 hade jag ett avtal med Norrköpings kommun gällande utbildning om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar omfattande sex heldagar och med åtta efterföljande handledningstillfällen. Under de åtta åren genomgick drygt 1 200 personer utbildningen. Från 2019 till 2023 har jag ett avtal med Göteborgs stad gällande en fördjupningsdag om autism med efterföljande tredagars metodutbildning.

Förutom mina uppdrag gällande handledningar och utbildningar arbetar jag extra som personlig assistent åt en kvinna med autism.

När det gäller teoretiska kunskaper är jag från början utbildad vårdare och har drygt tre års högskolestudier inriktade på handledning och neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

"Jag blev inte besviken denna gång heller. Anne levererar som hon brukar. Anne som föreläsare är otroligt kunnig och pedagogisk. Utbildningen ger nya kunskaper, insikter och tankeställare om autism och många nya verktyg att arbeta med. Den ger dig en utmaning som heter duga. Ett stort tack! Jag rekommenderar denna utbildning varmt till alla som arbetar inom LSS verksamheter."

Anita Engström, Utbildningsledare Stödpedagogsutbildning inom funktionshinderområdet, Söderköping

Examen, diplom m.m.

Vid önskemål kan intyg om deltagande i föreläsning lämnas.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Föreläsning: Kognitiva funktioner., direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,8

Baseras på 44 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
5/5
Sara, EC servicebostad och boendestöd
23 mar 2024
Kanon!

En föreläsning som var mycket uppskattad av samtliga som deltog. Roligt och engagerande. Bra workshops som vi ska fortsätta att arbeta med.

5/5
Anita Nygren
12 mar 2024
Fantastiskt

Otroligt lärorik föreläsningar och inspiration.

5/5
Sanda hem
06 mar 2024
Super bra

Mycket bra föreläsning.

Quam Utbildning AB
Bråttensby Norensberg
524 91 Herrljunga

Välkommen till Quam Utbildning AB

Quam Utbildning AB erbjuder onlineföreläsningar, fysiska föreläsningar och webbutbildningar om neuropsykiatriska och psykiska funktionsnedsättningar, kognitiva funktioner, samsjuklighet, samverkan och samverkansmodeller. Tillsammans med våra samarbetspartners kan vi också erbjuda onlineföreläsningar och webbutbildningar om LSS, IBIC, medvetet bemötande och anhörigskap. Vi vänder...

Läs mer om Quam Utbildning AB och visa alla utbildningar.

Highlights