Webbutbildning: Autism

Längd
20 timmar
Pris
2 595 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Starta när du vill. se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: Starta när du vill.
Utbildningsform
Onlineutbildning
Längd
20 timmar
Pris
2 595 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Starta när du vill. se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: Starta när du vill.
Utbildningsform
Onlineutbildning
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

Autism

Syftet med utbildningen är att ge kunskap om autism och samsjuklighet. Syftet är också att deltagarna ska få en ökad förståelse för hur autism påverkar de kognitiva funktionerna.

Förutom att gå igenom diagnoskriterierna ägnas mycket utrymme åt kognitiva funktioner där personer med autism ofta fungerar annorlunda än personer utan neuropsykiatrisk funktionsnedsättning.

Vi tar upp hur det annorlunda sättet att fungera kognitivt påverkar vardagen och tipsar om strategier för att kompensera.

Vi ägnar också en hel del utrymme åt samsjuklighet där vi även tar upp åldrande, missbruk, kriminalitet, ätstörningar och stress.

Utbildningen innehåller 14 lektioner fördelade på 5 kapitel. Lektionerna inleds med en filmad föreläsning. Dessa föreläsningar är kompletterade med teoretisk text, fallbeskrivningar, youtubefilmer, boktips med mera.

Efter varje lektion finns några övningsfrågor som sedan återkommer i slutprovet. Sist i varje kapitel finns det reflektionsfrågor som är tänkta att ge inspiration till diskussioner i personalgruppen. Utbildningen är mycket omfattande och vi rekommenderar att man använder den som en studiecirkel. Vi tror att bäst utbyte av den får en verksamhet om hela personalgruppen går kursen samtidigt och får avsatt tid för att reflektera över varje kapitel innan man går vidare. Reflektionsfrågorna kan förhoppningsvis också inspirera till egna reflektioner om man inte ingår i en personalgrupp.

Köparen har tillgång till utbildningen ett år.

Vid köp till fler än en deltagare, kontakta gärna oss på Quam Utbildning AB för en demonstration av utbildningen.

På Quam Utbildning AB:s youtubekanal kan du hitta klipp från föreläsningar och webbutbildningar.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Starta när du vill.

  • Onlineutbildning
  • Distans
  • Sista ansökan: Starta när du vill.

Varför välja Quam Utbildning AB?

Distansutbildningar

Välj studietakt

Du väljer startdatum

Målgrupp

Personal som arbetar inom verksamheter för personer med autism till exempel verksamheter inom socialpsykiatrin eller enligt LSS men också till andra yrkesgrupper som i sitt arbete möter personer med funktionsnedsättningar, till exempel skola, arbetsförmedling, socialtjänst, HVB-hem eller äldreomsorg, både i kommunal och privat regi. Utbildningen kan också vara till nytta för personer som själva har autism och för anhöriga.

Kursinnehåll

Diagnosmanulaler
Diagnosmanualerna DSM och ICD

Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar
Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar
Autism

Kognitiva funktioner
Central koherens
Perceptionsavvikelser
Exekutiva funktioner
Theory of mind
Kommunikation

Samsjuklighet
Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar
Äldre med autism
Ätstörningar
Stress

Strategier
I verksamheter inom socialpsykiatri, LSS och skola
Generella tips

Video

Fortsatta studier

I Quam Utbildnings kurskatalog hittar du också en onlineföreläsning om autism samt flera mer omfattande webbutbildningar

Upplägg

Vid köp av fler än en plats ges rabatt som ökar med antalet platser.

När fler än en utbildningsplats köps utser köparen en administratör inom den egna organisationen.

På Quam Utbildning AB:s utbildningsplattform skapas en utbildningsgrupp som får tilldelat sig köpt kurs och det antal platser man betalt för. Köparens administratör ansvarar för att fördela platserna genom att bjuda in de deltagare som ska gå kursen.

Kunden har tillgång till utbildningen under ett år. Det är möjligt att genomgå de olika avsnitten i vilken ordning man vill och man kan också besöka varje lektion flera gånger.

Full ångerrätt gäller inom 14 dagar från det att kunden mottagit bekräftelsemejlet, förutsatt att distansutbildningen inte är påbörjad. När kursen är startad i Quams utbildningsplattform upphör ångerrätten att gälla

Investering

En plats kostar 2 595:-. Vid köp av fler platser ges rabatt enligt följande:

5-9 deltagare 5% rabatt
10-19 deltagare 10% rabatt
20-49 deltagare 20% rabatt
50-99 deltagare 30% rabatt
Vid köp av 100 platser eller fler, kontakta Quam Utbildning för offert

Kursens mål

Syftet med utbildningen är att ge kunskap om autism och samsjuklighet. Syftet är också att deltagarna ska få en ökad förståelse för hur autism påverkar de kognitiva funktionerna.

Kursledare

Anne Lundin: Jag har arbetat inom verksamheter för personer med funktionsnedsättningar sedan 1979 och 15 av dessa år har jag arbetat som enhetschef. Jag har arbetat på vårdhem, gruppbostäder, korttidshem, daglig verksamhet och med personlig assistans och ledsagare. De senaste 15 åren har jag arbetat med handledning och utbildning om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. När det gäller teoretiska kunskaper är jag från början utbildad vårdare och har drygt tre års högskolestudier inriktade på handledning och neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

Examen, diplom m.m.

Utbildningen avslutas med ett prov. När provet är godkänt kan ett diplom skrivas ut.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Webbutbildning: Autism, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 2 recensioner
Skriv en recension
4/5
Maria Larm
17 apr 2021

Utbildningen var mycket omfattande och varierande. Det var också bra att det fanns med både övningar och reflektionsfrågor!

5/5
Barbro
07 apr 2021
Fantastiskt givande!

Viktigt och seriöst, men ändå lätt att förstå! Jag är så mycket tryggare nu, med de här kunskaperna som redskap.Tack!

Quam Utbildning AB
Bråttensby Norensberg
524 91 Herrljunga

Välkommen till Quam Utbildning AB

Quam Utbildning AB erbjuder onlineföreläsningar, fysiska föreläsningar och webbutbildningar om neuropsykiatriska och psykiska funktionsnedsättningar, kognitiva funktioner och samsjuklighet. Vi har också webbutbildningar, onlineföreläsningar och fysiska föreläsningar om samverkan och samverkansmodeller. Vi vänder oss till all personal som arbetar inom verksamheter...

Läs mer om Quam Utbildning AB och visa alla utbildningar.

Highlights