Onlineföreläsning: Funktionsnedsättningar och anhörigskap

Längd
Föreläsningen är 140 minuter totalt
Pris
3 595 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Starta när du vill. Priset gäller oavsett antal deltagare se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: Starta när du vill.
Utbildningsform
Onlineutbildning
Längd
Föreläsningen är 140 minuter totalt
Pris
3 595 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Starta när du vill. Priset gäller oavsett antal deltagare se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: Starta när du vill.
Utbildningsform
Onlineutbildning
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

Detta är en inspelning av en föreläsning om funktionsnedsättningar och anhörigskap. Föreläsare Thomas Nybom. Total föreläsningstid ca 140 minuter. Föreläsningen är uppdelad i fyra delar vilket gör det enkelt att till exempel se ett avsnitt i taget på APT.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Starta när du vill. Priset gäller oavsett antal deltagare

  • Onlineutbildning
  • Distans
  • Sista ansökan: Starta när du vill.

Varför välja Quam Utbildning AB?

Distansutbildningar

Välj studietakt

Du väljer startdatum

Målgrupp

Föreläsningen vänder sig till personer som arbetar inom till exempel LSS, SoL, HVB – verksamheter, föräldrar/anhöriga, anhörigstöd, intresse- och anhörigföreningar. Föreläsningarna vänder sig också till de som i sitt arbete möter personer med funktionsnedsättningar, anhöriga eller personal inom exempelvis förskola, skola och socialtjänst.

Kursinnehåll

Föreläsningen utgår från min bok ”I dina ögon : en pappas berättelse om när orken tar slut i väntan på hjälp”. Boken är en djupgående berättelse om en pappas föräldraskap i förhållande till sitt barn med neuropsykiatrisk diagnos.

I föreläsningen tas följande ämnen upp:

Anhörigskap.
Krisfaserna.
Studier om anhöriga till barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.
KASAM, känslan av sammanhang, kopplat till anhörigskap
Exempel på tydliggörande i olika livsmiljöer
Lösningsfokuserat förhållningssätt
Attityd, synsätt och värderingar.

Video

Fortsatta studier

På Quam Utbildnings hemsida hittar du onlineföreläsningar och webbutbildningar i många ämnen.

Upplägg

Kunden har tillgång till utbildningen under tre månader alternativt ett år efter köp. Det är möjligt att genomgå de olika avsnitten i vilken ordning man vill och man kan också besöka varje avsnitt flera gånger.

Full ångerrätt gäller inom 14 dagar från det att kunden mottagit bekräftelsemejlet, förutsatt att distansutbildningen inte är påbörjad. När kursen är startad i Quams utbildningsplattform upphör ångerrätten att gälla

Investering

Priset för föreläsningen är 3595:- (oavsett antal deltagare) och det ger obegränsad tillgång till föreläsningen under tre månader. För 10 995:- får ni tillgång till föreläsningen ett helt år. Till skillnad från våra utbildningar (där priset gäller per person och varje deltagare får en egen inloggning) är denna föreläsning tänkt att ses av en hel arbetsgrupp samtidigt.

Kursens mål

Föreläsningen ger en fördjupad kunskap och ett fördjupat perspektiv på anhörigskap – funktionsnedsättningar – attityd – synsätt och värderingar och handlar om att vända svåra erfarenheter till något konstruktivt och problemlösande.

Kursledare

Thomas Nybom

I mer än 35 år har jag arbetat med personer med funktionsnedsättningar. I 25 av dessa år har fokus varit personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar på gruppbostad, servicebostad, daglig verksamhet och i boendestöd . Jag har även arbetat som handledare inom ämnet neuropsykiatri. År 2009 startade jag lokalföreningen NP- vision, en intresse- och anhörigförening i Norrköping för personer med neuropsykiatriska diagnoser.

År 2013 släpptes min bok “I dina ögon” som handlar om hur jag tidigt anade något annorlunda hos min dotter. Jag sökte hjälp hos myndigheter i jakten på en lösning men fick i stället kämpa mot det jag minst behövde - skuld.

Med boken som utgångspunkt har jag haft över 100 föreläsningar, handlett och utbildat i ämnet neuropsykiatri kopplat till anhörigskap. Jag har haft flera uppdragsutbildningar för Dalarnas högskola och år 2015 föreläste jag, tillsammans med min dotter Shara, på den nationella autismdagen. Utgångspunkten i alla uppdrag har varit anhörigperspektivet i förhållande till funktionsnedsättningen och det samhälle vi lever i.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Onlineföreläsning: Funktionsnedsättningar och anhörigskap, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 2 recensioner
Skriv en recension
5/5
Camilla Johansson
03 feb 2024
Intressant föreläsning

En bra och medryckande föreläsning ur ett perspektiv som behöver lyftas.

5/5
Anne. Utbildare
23 jan 2024
Jättebra!

Jag hörde Thomas i Helsingborg och han är en mycket bra föreläsare. Personligt, gripande och underhållande.

Quam Utbildning AB
Bråttensby Norensberg
524 91 Herrljunga

Välkommen till Quam Utbildning AB

Quam Utbildning AB erbjuder onlineföreläsningar, fysiska föreläsningar och webbutbildningar om neuropsykiatriska och psykiska funktionsnedsättningar, kognitiva funktioner, samsjuklighet, samverkan och samverkansmodeller. Tillsammans med våra samarbetspartners kan vi också erbjuda onlineföreläsningar och webbutbildningar om LSS, IBIC, medvetet bemötande och anhörigskap. Vi vänder...

Läs mer om Quam Utbildning AB och visa alla utbildningar.

Highlights