Fastighetsmäklare Malmö

Vill du förmedla drömhus?

Att köpa en bostad är så mycket mer än bara ett hus eller lägenhet. Som fastighetsmäklare hjälper du människor att hitta sitt nya hem. Bor du i Malmö och drömmer om en fastighetsmäklarutbildning? Hitta din utbildning här.
Visar 1-1 av 1 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-1 av 1 träffar

Mer om fastighetsmäklarutbildningar i Malmö

Har du ett stort intresse för bostäder och dessutom en fena på försäljning? Då skulle du passa perfekt som fastighetsmäklare! Förutom att sälja bostäder ingår det även att träffa mycket människor, bygga relationer och en del administrativt arbete. Så om du är en social person som gillar mixen av marknadsföring och försäljning så har du hittat rätt. Jobbet innefattar exempelvis arbetsuppgifter som att kontakta potentiella kunder, skriva bostadsannonser, arrangera visningar och skriva avtal.

Du hittar flera utbildningar i Malmö som är relevanta för fastighetsmäklare. Dels kan du läsa den 2-åriga utbildningen eller komplettera befintliga studier med kortare kurser. För dig som redan jobbar som fastighetsmäklare finns utbildningar som breddar och spetsar din kompetens inom exempelvis försäljning,förhandling eller juridik.

Vad gör en mäklare?

Grundläggande arbetsuppgifter som ingår i mäklaryrket är att marknadsföra, sälja och förmedla bostäder. Mer specifikt innebär detta att hålla visningar, ta hand om budgivning och förhandling, skriva avtal och sköta kontakt med banken. I samband med en bostadsförsäljning behövs bilder som ska vara med i annonsen. En del mäklare tar dessa bilder själva medan andra ta hjälp av en fotograf. Detta tillvägagångssätt kan skilja sig åt mellan olika mäklarbyråer och platser i Sverige. 

När du är färdigutbildad fastighetsmäklare kommer du antagligen jobba på en mäklarbyrå som har väl inarbetade processer med standardiserade avtal och bra stöd. Som vi tidigare nämnt handlar mäklaryrket mycket om sociala kontakter. Relationsbyggande är viktigt då de flesta vill anlita en mäklare som man hört talas om och har ett gott rykte. Ditt personliga varumärke tillsammans med mäklarbyråns status blir viktigt för lönsamheten.

Fastighetsmäklarutbildningar

För dig som vill arbeta som fastighetsmäklare krävs en godkänd högskoleutbildning som du läser på heltid i 2 års tid. För att komma in på utbildningen krävs inga speciella förkunskaper mer än behörighet för utbildningen. I din utbildning ingår 10 veckors praktik. 

Utbildningen till fastighetsmäklare innefattar många olika områden då yrket kräver breda kunskaper inom fastighet, försäljning och marknadsföring. Ämnen som du kommer lära dig mer om är exempelvis:

  • Lagstiftning och normer
  • Grundläggande ekonomi
  • Fastighetsförmedling och värdering
  • Redovisning och redovisningssystem
  • Skatterätt
  • Kostnads- och intäktsanalys

När det är dags att ta sig ut på arbetsmarknaden behöver du erhålla en ansvarsförsäkring samt betala en årlig avgift till Fastighetsmäklarinspektionen, även kallad FMI. Det är en statlig myndighet som har i uppgift att hantera frågor gällande mäklarregistrering, tillsyn och disciplinära åtgärder för mäklare. 

För dig som vill kombinera mäklarstudierna med en kandidatexamen kan du lägga till 1 års studier och erhålla en ekonomie kandidatexamen. 

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨