PLC | grundkurs

FA-Kurs, Distans (+1 orter)
Längd
2 dagar
Pris
9 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
16 maj, 2024 (+4 kursstarter)
Utbildningsform
Onlineutbildning, Företagsanpassad utbildning
Längd
2 dagar
Pris
9 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
16 maj, 2024 (+4 kursstarter)
Utbildningsform
Onlineutbildning, Företagsanpassad utbildning
Från 9 900 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

OBS: Sedan situation med Covid-19 så håller vi denna kurs som webbkurs vilket har fungerat bra och vi fortsätter att hålla grundkursen i detta format.

Innehållet är precis detsamma som klassrumskursen och i de praktiska momenten av kursen så visas dessa av föreläsarna via kamera.

Grundkursen fungerar mycket bra som webbkurs och är väldigt uppskattad med få deltagare tillåtna per kurstillfälle för bästa kvalitet där utrymme för frågor och svar till kursledare ges under de två kursdagarna!

OM KURSEN:

Denna webbkurs ger dig de grundläggande kunskaper om funktionen hos och programmering av PLC-system samt felsökning.

Kursen innehåller flera övningar där du kan träna på dina nyvunna kunskaper och du har hela tiden hjälp tillgänglig från erfaren lärare. Vi använder lättanvända och kraftfulla simuleringsprogram. Mot slutet av kursen blir övningarna mer systeminriktade och då samordnas olika maskiner och system för att få systemförståelse och lyfta nivån kring konfigurering, programmering och felsökning. 

För- och efterstudier ingår för att kursen skall ge bästa utdelning

En vecka innan kursstart ges du en länk till vår webbdisk där det ligger länkar till programvaror, genomgångar, exempel, videos m.m. i förstudiesyfte.

Som efterstudier och i repetitionssyfte så kommer du även kunna logga in på webbdisken där vi lägger upp de övningar och exempel som skett under kursen så att du i din egen takt kan gå igenom materialet i repetitionssyfte.

Kommande kursstarter

Välj mellan 4 kursstarter

16 maj, 2024

  • Onlineutbildning
  • Distans

24 oktober, 2024

  • Onlineutbildning
  • Distans

12 december, 2024

  • Onlineutbildning
  • Distans

Kontakta oss för mer information

  • Företagsanpassad utbildning
  • Distans

Målgrupp

Yrkesmän i behov av grundläggande och fördjupande kunskaper i PLC-teknik. Kursen vänder sig till dig som behöver en introduktion till hur PLC-system fungerar och programmeras. Du ges dessa grundkunskaper på endast två dagar. Huvudsyftet är att få en grundförståelse för tekniken som sådan och stort fokus läggs på generell grundförståelse för PLC-system och hur dessa kan ingå i olika typer av maskiner och system.

Typiska yrkesgrupper som berörs är: Operatörer, Elektriker, Konstruktörer, Underhållspersonal, Projektledare, Konsulter, Lärare på gymnasium, yrkeshögskola och/ eller universitet. 

Kursinnehåll

Exempel på kursinnehåll

  • Uppbyggnad av PLC-system, till exempel Siemens Simatic S7 med TIA-portal
  • Grundläggande förutsättningar för styrteknik
  • Konfiguration av PLC-system i programmeringsverktyg tex TIA-portal
  • Visning av övningsprojekt med hjälp av simulerade maskiner med PLC
  • Visning av övningsprojekt med fysiska maskiner med PLC (via video)
  • Exempel på hur man kan felsöka PLC-system

Fortsatta studier

Se kursen som är nu gällande sedan 2020

Upplägg

Gällande FA-Kurs webbkurs i PLC Grund

När du deltar i vår grundkurs i PLC som webbkurs så tar du del av precis samma utbildningsmaterial som vid en fysisk klassrumskurs vilket vi skickar postalt till önskad adress. 

Formatet i denna webbkurs att du ges tillgång till en webbdisc där allt material finns samlat för både för- och efterstudier är så pass populärt att vi numera håller kursen som digital kurs i 85 % av samtliga tillfällen de senaste två åren. 

Du har under hela kursens gång din kursledare till hands så du snabbt får svar på dina frågor och hjälp att komma vidare. Kursen innehåller samma pedagogiska övningar som klassrumsversionen av kursen.

Fördelarna med webbkurser är många – bland annat så slipper du kostnaden för resa, logi och matpaket som annars tillhör fysisk klassrumskurs.

Våra webbkurser möjliggör också ett högre deltagande i diskussioner för deltagare som har en utmaning med att tala inför en grupp tack vare våra kursers tillhörande chatt- och diskussionsfunktioner.

Priset för våra webbkurser är dessutom lägre än för våra klassrumskurser. I priset så ingår även fraktkostnad för kursmaterial samt kursintyg till önskad adress.

Varmt välkommen!

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om PLC | grundkurs, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 6 recensioner
Skriv en recension
5/5
Erland - Skellefteå Kraft
10 mar 2020

Grym kurs!

5/5
Maria - Skellefteå Kraft
10 mar 2020

Tack för en bra utbildning

4/5
Kursdeltagare - Skellefteå Kraft
10 mar 2020
FA-Kurs
Rörstrandsgatan 62
113 40 Stockholm

Aktuella och uppskattade kurser med Sveriges bästa föreläsare! 

Hos oss är du i trygga händer! Samtliga av våra föreläsare är seniora med mångårig ämnesexpertis, branscherfarenhet och god pedagogisk förmåga. När du deltar i en kurs så är det en investering där vi tar fullt ansvar över att du...

Läs mer om FA-Kurs och visa alla utbildningar.

Highlights