Topp 10 inom transport

Här hittar du listan med de mest populära utbildningarna inom fordon och transport just nu!

Jobbar du med godstransport, byggmaskiner eller kanske inom logistik och lager? Hos oss på utbildning.se hittar du mängder av utbildningar för att få rätt kompetensutveckling för din roll. Här listar vi de tio mest populära utbildningarna inom transport och fordon just nu.

Den här topplistan innehåller tio utbildningar för dig som jobbar med fordon och vill ta nästa steg i din yrkesroll. Du kan snabbt få en överblick över utbildningarnas innehåll, plats, längd, pris och snittbetyg från tidigare utbildningsdeltagare. Om du jobbar med godstransport, truck, grävmaskin, hjullastare eller teleskoplastare – ja, då är det här listan för dig.

1

Truckförarutbildning

JA kompetens AB

📍    Plats: Rikstäckande

⏱️   Längd: 1 dag 

💰   Kostnad: –

💬   Snittbetyg: –

Bli en säker truckförare

Den här utbildningen riktar sig till dig som kör truck i arbetet. Du lär dig om bland annat, trafikbestämmelser, hantering av farligt gods, risk- och säkerhetsbestämmelser och säkerhetskontroller. Som ett resultat att utbildningen kan du få Truckkort A eller Truckkort B, beroende på om din arbetsplats är ett mindre lager eller ett större lager med laster över 10 ton.

Läs mer om utbildningen här


2

YKB 35 tim Fortbildning delkurs 1–5, lastbil eller buss

TUA Utbildningar AB

📍    Plats: Åkersberga, Skogås, Strängnäs, Värnamo. Rikstäckande

⏱️   Längd: 5 dagar

💰   Kostnad: 7 300 – 7 980 SEK

💬  Snittbetyg: 4,0 (baseras på 1 recension)

Lagstadgad utbildning för yrkesförare

På den här fortbildningskursen får du som yrkesförare av lastbil eller buss gedigen kompetensutveckling utifrån Transportstyrelsens riktlinjer. Utbildningen består av fem delkurser på sju timmar vardera. Du lär dig om bland annat bränsleförbrukning, transporter, lagar och regler, ergonomi och säkerhet.  

Med hjälp av erfarna pedagoger får du en kombination av teori, praktik, grupparbeten och diskussioner under utbildningens gång. Du får ett intyg efter varje avklarad delkurs, och efter alla fem delkurser får du ett YKB-kort som gäller i fem år. 

Läs mer om utbildningen här


3

YKB Grundutbildning Godstransporter

TM Utbildning AB

📍    Plats: Oskarshamn

⏱️   Längd: 4 veckor

💰   Kostnad: 21 500 SEK

💬  Snittbetyg: –

Grundutbildning för yrkeskompetensbevis

För att köra godstransporter med lastbil behövs ett generöst mått av kunskap och skicklighet. Den här utbildningen ger dig den kompetens som krävs för yrket och riktar sig till dig som redan innehar eller är i slutet av din utbildning mot körkortsbehörighet C.  

Utbildningen är 140 timmar och innehåller bland annat trafiksäkerhet, fordonskunskap, godshantering, transporthandlingar och tullregler. Det ingår också 10 timmars praktiskt körträning. 

Läs mer om utbildningen här


4

YKB Yrkesförarkompetensbevis

JA kompetens AB

📍    Plats: Ljungby

⏱️   Längd: 1 dag/delkurs

💰   Kostnad: 1 850 SEK

💬   Snittbetyg: 5,0 (baseras på 1 recension)

Förnya ditt yrkeskompetensbevis

Var femte år behöver du som yrkesförare av buss eller lastbil förnya ditt yrkeskompetensbevis – det kan du göra genom att gå den här kursen. Syftet är att du ska hålla dig uppdaterad kring trafikbestämmelser och säkerhet, och helt enkelt bli en bättre och säkrare förare. 

De fem delkurserna är uppdelade i följande moment: sparsam körning, godstransport, lagar och regler, ergonomi och hälsa samt säkerhet och kundfokus. Efter avslutad utbildning får du ett uppdaterat YKB och ett tillägg på ditt ID06-kort. 

Läs mer om utbildningen här


5

Grävmaskin grundskola

Powerbuild Nordic

📍    Plats: Stockholm

⏱️   Längd: 200 timmar

💰   Kostnad: 42 000 SEK

💬   Snittbetyg: –

Lär dig grunderna för grävmaskin

Vill du lära dig att hantera och köra grävmaskin från grunden? Då är det här en bra utbildning för dig. Du behöver vara över 18 år och inneha B-körkort. I utbildningen ingår 40 timmar praktik och de teoretiska momenten grävmaskin och grävlastare samt anläggningsarbete. Kunskaperna du får här är framtagna enligt Skolverkets regelverk. Efter utbildningen får du ett utbildningsintyg från TYA.

Läs mer om utbildningen här


6

Grävmaskin / Hjullastare / Jordförflyttande maskiner

Motivera Utbildning AB

📍    Plats: Ålem

⏱️   Längd: 12 delmoment

💰   Kostnad: –

💬   Snittbetyg: –

Få dina kunskaper validerade

Den här utbildningen riktar sig till dig som har praktisk erfarenhet av att köra grävmaskin eller hjullastare och vill få ett bevis på dina kunskaper. Du får också lära dig hur du framför och hanterar maskinen på ett lagt, säkert, miljömässigt och ekonomiskt sätt. Kursen innehåller 12 delmoment, däribland validering av teoretiska och praktiska kunskaper samt uppkörning.  

Efter varje avklarat delmoment får du en certifiering får du TYA Transportfackens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd. Utbildningen är certifierad av TYA och Byggbranschens Yrkesnämnd (BYN). 

Läs mer om utbildningen här


7

Grävmaskin – Validering

AD Maskin AB

📍    Plats: Gävle

⏱️   Längd: 1 dag

💰   Kostnad: 5 000 SEK

💬   Snittbetyg: –

Testa och dokumentera dina kunskaper

Har du redan erfarenhet av grävmaskin och anläggningsarbete, ett Traktor/AM-kort eller B-kort och är över 18 år? Då kan du genomföra en validering av din kompetens – och få ett bevis på dina kunskaper.  

Valideringen innehåller ett teoretiskt prov och praktiska moment där du visar upp din förmåga att hantera maskinen säkert och korrekt. Du kommer få svara på frågor om arbetsmiljö och säkerhet, maskinkännedom och hantering samt anläggningsarbete. 

Läs mer om utbildningen här


8

Truckkort C2 – Hjullastare

AD Maskin AB

📍    Plats: Gävle

⏱️   Längd: 1 dag

💰   Kostnad: 9 995 SEK

💬   Snittbetyg: –

För dig som ska framföra maskiner med lyftaggregat

Om du ska jobba med hjullastare eller andra lastmaskiner med gaffelarmar eller annat lyftaggregat behöver du ha dokumenterade kunskaper. Genom att gå den här utbildningen får du både teori, via en onlineutbildning, och en praktisk del. Utbildningen är framtagen för att uppfylla Arbetsmiljöverkets föreskrifter. 

Efter godkänt genomförande får du certifikatet truckkort C2 som behövs för att arbeta som förare av lastmaskiner. 

Läs mer om utbildningen här


9

Truckutbildning A+B+D1

Truckexperten AB

📍    Plats: Rikstäckande, Jönköping, Norrköping, Nässjö, Skövde, Växjö

⏱️   Längd: 2 dagar

💰   Kostnad: 1 599–1 999 SEK

💬   Snittbetyg: 5,0 (baseras på 57 recensioner)

Skaffa ditt truckkort

För dig som vill eller redan arbetar inom lager eller industri är en truckutbildning en utmärkt investering. Den här utbildningen ger behörighet för truckkort A1-4, B1-4 och D1 eller A1-4, B1-6 och D1. Första dagen består av praktisk truckkörning och övningar i lagermiljö. Andra dagen genomför du en teoridel online. Du lär dig bland annat om säkerhetsrutiner och regler, samt att köra truck resurseffektivt. 

Inga förkunskaper eller tidigare erfarenhet krävs. Om du inte har ett nuvarande arbete inom området erbjuds även hjälp med jobbsökande efter utbildningen. 

Läs mer om utbildningen här


10

Teleskoplastare

Jtech Trafik & Kabelteknik AB

📍    Plats: 12 orter, bland andra Stockholm, Gävle, Kiruna, Malmö, Mora, Östersund

⏱️   Längd: 1 dag

💰   Kostnad: 9 900 SEK

💬   Snittbetyg: 5,0 (baseras på 1 recension)

Lär dig bemästra teleskoplastare

På den är utbildningen lär du dig att hantera och köra teleskoplastare utifrån dina egna förutsättningar. Du får både teoretiska kunskaper om bland annat teleskoplastarens konstruktion, arbetssätt och stabilitet, samt praktisk kompetens kring bland annat manöverorgan och materialhantering.  

Utbildningen innehåller två slutprov: ett teoretiskt och ett praktiskt. Både privatpersoner och företag kan boka utbildningen. 

Läs mer om utbildningen här


Listan innehåller publicerade utbildningar på utbildning.se inom kategorin transport & fordon och är baserad på antal sidvisningar under perioden 2022-05-01 till 2023-04-30.

Letar du efter andra utbildningar inom transport och fordon?

Du kan söka fritt och hitta över 250 utbildningar inom transport och fordon på utbildning.se. Filtrera utbildningar utifrån utbildningsform, plats och kategorier för att hitta det du söker efter!

Sök utbildningar

Denice Karlsson

Denice Karlsson

Digital Content Manager (Visa mer)
Denice Karlsson jobbar som Digital Content Manager på utbildning.se med visionen att hjälpa alla i Sverige att hitta rätt kompetensutveckling. Med en bakgrund inom humaniora och ett stort intresse för språk skriver Denice informativa och inspirerande artiklar om kompetensutveckling och en bred variation av utbildningsområden på utbildning.se. För att själv kompetensutvecklas har hon bland annat genomfört en projektledarutbildning hos Adding Value Consulting. Denice är bosatt och arbetar i Stockholm men kommer ursprungligen från Borlänge. Hon har en masterexamen i humaniora med inriktning retorik från Uppsala Universitet och har även studerat kommunikation vid California State University i Fullerton. (Mindre)

Om

Denice Karlsson jobbar som Digital Content Manager på utbildning.se med visionen att hjälpa alla i Sverige att hitta rätt kompetensutveckling. Med en bakgrund inom humaniora och ett stort intresse för språk skriver Denice informativa och inspirerande artiklar om kompetensutveckling och en bred variation av utbildningsområden på utbildning.se. För att själv kompetensutvecklas har hon bland annat genomfört en projektledarutbildning hos Adding Value Consulting. Denice är bosatt och arbetar i Stockholm men kommer ursprungligen från Borlänge. Hon har en masterexamen i humaniora med inriktning retorik från Uppsala Universitet och har även studerat kommunikation vid California State University i Fullerton.

Annonser