Vidareutbildning för parkeringsvakt

I arbetet möter du som parkeringsvakt många olika människor och det är viktigt att du vet hur du ska bemöta de personer du kommer i kontakt med. Du som parkeringsvakt behöver kunna hålla dig lugn och sansad även om du möter upprörda människor.

Vidareutbildning för parkeringsvakt

Parkeringsvakter är anställda av parkeringsbolag, bevakningsföretag eller kommun. Som parkeringsvakt arbetar du för att minska andelen olyckor och att trafiken fungerar smidigt genom att se till att bilar inte parkeras på fel ställen. Utöver att kontrollera att bilar inte parkerats fel har du även ansvar för att rapportera om du upptäcker klotter eller hål i gator.

Om du som parkeringsvakt vill bli mer konkurrenskraftig på arbetsmarknaden kan du välja att vidareutbildas och bredda dina befintliga kunskaper.

Förslag på vidareutbildning för dig som parkeringsvakt

I arbetet möter du som parkeringsvakt många olika människor och det är viktigt att du vet hur du ska bemöta de personer du kommer i kontakt med. Du som parkeringsvakt behöver kunna hålla dig lugn och sansad även om du möter upprörda människor. Om du känner att du skulle vilja bli bättre på att hantera olika slags personligheter och stressiga situationer kan kurser inom personlig effektivitet, stresshantering, hot och våld eller kundbemötande vara något för dig. Det är även bra om du som parkeringsvakt är pedagogisk och att du har kunskaper inom retorik och presentationsteknik.

Som parkeringsvakt kan du gynnas av att ha kunskaper inom ledarskap. Du kan välja att läsa ett längre utbildningsprogram eller en kortare ledarskapskurs. Det är också bra om du har kunskaper inom konflikthantering och att du vet hur du ska undvika och hantera konflikter.

De allra flesta parkeringsvakterna arbetar två och två, men det händer också att övervakningen sker enskilt. Eftersom arbetet kan förläggas på dygnets alla timmar behöver du som parkeringsvakt vara flexibel.

Att tänka på om du vill vidareutbildas

Om du som parkeringsvakt funderar på att vidareutbilda dig är ett första steg att ta upp frågan med din chef. Fråga om din arbetsplats har en policy för kompetensutveckling. Om det finns en policy för kompetensutveckling på din arbetsplats kan denna innebära att du får möjlighet att vara ledig från jobbet ett par dagar för att utbilda dig eller att din arbetsgivare står för utbildningens kostnad.

Fundera över vilken utbildning och leveransmetod som passar dig bäst. Om du är osäker på vilken utbildning du ska välja kan du fråga dina kollegor, kanske har de tips på utbildningar de tror skulle kunna passa dig.

Relaterade yrken

[Facebook:recommend]


Behöver du hjälp att hitta vidareutbildning?

Berätta för oss vad du letar efter, så hjälper vi dig hitta rätt!

Hur funkar det?

Efter att du skickat in din förfrågan tar vi genom intresseanmälningar kontakt med de utbildare som bäst matchar dina önskemål. Du får en bekräftelse direkt till din mail och inom 1–2 dagar kontaktar utbildningsarrangörerna dig med all information du behöver för att eventuellt gå vidare och boka utbildningen. Vi hör av oss till dig om vi behöver kompletterande uppgifter. 

This field is used for controlling automatic form submits. Please leave it blank:
Fyll i

Vår utbildningsrådgivning är kostnadsfri och inte bindande.


Annonser