27 sep 2021

Vidareutbildning för parkeringsvakt

Vidareutbildning för parkeringsvakt

Parkeringsvakter är anställda av parkeringsbolag, bevakningsföretag eller kommun. Som parkeringsvakt arbetar du för att minska andelen olyckor och att trafiken fungerar smidigt genom att se till att bilar inte parkeras på fel ställen. Utöver att kontrollera att bilar inte parkerats fel har du även ansvar för att rapportera om du upptäcker klotter eller hål i gator.

Om du som parkeringsvakt vill bli mer konkurrenskraftig på arbetsmarknaden kan du välja att vidareutbildas och bredda dina befintliga kunskaper.

Förslag på vidareutbildning för dig som parkeringsvakt

I arbetet möter du som parkeringsvakt många olika människor och det är viktigt att du vet hur du ska bemöta de personer du kommer i kontakt med. Du som parkeringsvakt behöver kunna hålla dig lugn och sansad även om du möter upprörda människor. Om du känner att du skulle vilja bli bättre på att hantera olika slags personligheter och stressiga situationer kan kurser inom personlig effektivitet, stresshantering, hot och våld eller kundbemötande vara något för dig. Det är även bra om du som parkeringsvakt är pedagogisk och att du har kunskaper inom retorik och presentationsteknik.

Som parkeringsvakt kan du gynnas av att ha kunskaper inom ledarskap. Du kan välja att läsa ett längre utbildningsprogram eller en kortare ledarskapskurs. Det är också bra om du har kunskaper inom konflikthantering och att du vet hur du ska undvika och hantera konflikter.

De allra flesta parkeringsvakterna arbetar två och två, men det händer också att övervakningen sker enskilt. Eftersom arbetet kan förläggas på dygnets alla timmar behöver du som parkeringsvakt vara flexibel.

Att tänka på om du vill vidareutbildas

Om du som parkeringsvakt funderar på att vidareutbilda dig är ett första steg att ta upp frågan med din chef. Fråga om din arbetsplats har en policy för kompetensutveckling. Om det finns en policy för kompetensutveckling på din arbetsplats kan denna innebära att du får möjlighet att vara ledig från jobbet ett par dagar för att utbilda dig eller att din arbetsgivare står för utbildningens kostnad.

Fundera över vilken utbildning och leveransmetod som passar dig bäst. Om du är osäker på vilken utbildning du ska välja kan du fråga dina kollegor, kanske har de tips på utbildningar de tror skulle kunna passa dig.

Relaterade yrkenBehöver du hjälp att hitta vidareutbildning?

Berätta för oss vad du letar efter, så hjälper vi dig hitta rätt!

Hur funkar det?

Efter att du skickat in din förfrågan tar vi genom intresseanmälningar kontakt med de utbildare som bäst matchar dina önskemål. Du får en bekräftelse direkt till din mail och inom 1–2 dagar kontaktar utbildningsarrangörerna dig med all information du behöver för att eventuellt gå vidare och boka utbildningen. Vi hör av oss till dig om vi behöver kompletterande uppgifter. 

This field is used for controlling automatic form submits. Please leave it blank:
Fyll i

Vår utbildningsrådgivning är kostnadsfri och inte bindande.

Senast uppdaterad: 27 sep 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-09-28

Vidareutbildning för städare

Som städare kan du vara anställd av den organisation där städningen utförs eller av ett företag som utför städning åt andra; i hem, på kontor eller i andra lokaler. Vissa städare väljer att starta en egen städfirma.  Städare är ett serviceyrke där arbetsuppgifterna kan variera beroende på arbetsplats och städföretagets inriktning. Det finns en stor efterfrågan på städtjänster, framför al ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-06-20

Roseline Olomina vann MBA-stipendiet

Publicerad: 2014-10-09
Roseline Olomina vann MBA-stipendiet värt 465.000 kronor. under 2015 att påbörja SSE MBA Executive Format vid Handelshögskolan i Stockholm. Läs om Roseline och varför hon fick vårt MBA-stipendium.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-09-27

Vidareutbildning för modersmålslärare

Som modersmålslärare undervisar du elever som har modersmål än svenska i sitt modersmålsspråk. Du arbetar ofta självständigt med allt från planering och genomförande av lektioner, inte sällan på flera olika skolor. Här kan du läsa mer om vilja möjligheter till vidareutbildning det finns för modersmålslärare. 

Läs mer
Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!