Vidareutbildning för löneadministratör

Eftersom du som löneadministratör har en deadline varje månad när du måste vara klar kan det vara bra att gå en utbildning i personlig effektivtet/stresshantering/strukturering av ditt arbete, så att du hinner med allt du ska göra i tid och har koll på allt du ska göra.

Vidareutbildning för löneadministratör

Alla arbetsplatser behöver kompetenta löneadministratörer och det är ytterst viktigt att löneadministrationen fungerar felfritt. Att arbeta som löneadministratör kan vara ett tidvis krävande jobb som ställer stora krav på dig som person. Arbetsvolymen är ofta stor och det sker regelbundet förändringar i de lagar och regler som styr personal- och löneadministrationen, varför du ständigt bör hålla dig uppdaterad och vidareutbilda dig.

Förslag på vidareutbildning för dig som löneadministratör

Eftersom du som löneadministratör har en deadline varje månad när du måste vara klar kan det vara bra att gå en utbildning i personlig effektivtet, stresshantering eller strukturering av ditt arbete, så att du hinner med allt du ska göra i tid och har koll på allt du ska göra. Det kan också vara en god idé att som löneadministratör förvärva grundläggande kunskaper i lön, skatt, moms samt arbetarätt. Detta för att undvika att göra fel som kan leda till kostsamma processer.

Det kan även vara nyttigt att gå en vidareutbildning som tar upp de senaste lagarna kring hantering av löneväxling, semesterledighet vid deltidssjukfrånvaro samt olika rutiner i samband med årsskiften, exempelvis kontrolluppgifter och korrigering av lön.

För löneadministratörer som vill ta ett större ansvar på arbetsplatsen eller siktar mot att bli lönechef kan en ledarskapsutbildning vara lämplig. Du kan välja att antingen läsa ett längre och mer omfattande ledarskapsprogram eller en utbildning inom exempelvis coachande ledarskap.

Att tänka på om du vill vidareutbilda dig

Arbetar du som löneadministratör och är sugen vidareutbildning? Ibland kan det vara svårt att hitta en utbildning som går att kombinera med arbetet. Ett bra första steg när du hittat en vidareutbildning som du vill gå, eller behöver hjälp att hitta en, är att tala med din närmaste chef eller den person ansvarig för personalfrågor på din arbetsplats. Hör dig även för om det på arbetsplatsen finns en policy för kompetensutveckling. Kanske finns det en avsatt summa som du kan använda för att finansiera din utbildning?

Det finns en mängd vidareutbildningar för dig som löneadministratör. Utbildningarna passar både för dig som arbetat länge och vill fräscha upp dina kunskaper eller fördjupa dig inom ett särskilt område och för dig som är ny i rollen och behöver grundläggande kunskaper. Du kan välja om du vill gå kursen på dagtid, kvällar och helger eller läsa utbildningen helt på distans. Är du osäker på vilken utbildning som passar dig bäst kan du höra med din chef eller dina kollegor, kanske har de tips på utbildningar de tror skulle passa dig.

Relaterade yrken

[Facebook:recommend]

« Alla yrken A–Ö
« Tillbaka till alla yrken inom ekonomi
« Tillbaka till Karriärguidens startsida


Behöver du hjälp att hitta vidareutbildning?

Berätta för oss vad du letar efter, så hjälper vi dig hitta rätt!

Hur funkar det?

Efter att du skickat in din förfrågan tar vi genom intresseanmälningar kontakt med de utbildare som bäst matchar dina önskemål. Du får en bekräftelse direkt till din mail och inom 1–2 dagar kontaktar utbildningsarrangörerna dig med all information du behöver för att eventuellt gå vidare och boka utbildningen. Vi hör av oss till dig om vi behöver kompletterande uppgifter. 

This field is used for controlling automatic form submits. Please leave it blank:
Fyll i

Vår utbildningsrådgivning är kostnadsfri och inte bindande.


Annonser