Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

5 tips för att tackla stress i höst

Annonsartikeln presenteras i samarbete med Kurshuset

Tips för att må bra i höst

Är du en av dem som inte riktigt känner höstpeppen utan snarare höststressen? Det är lätt att känna sig stressad när ledigheten är slut och alla vardagens måsten är tillbaka. Innan du överväldigas av stress, ta kontroll! Använd dessa 5 tricks för att få pli på stressen och må bra i höst.

1. Strukturera upp din dag med Pomodoro-tekniken

Pomodoro-tekniken går ut på att du med hjälp av en timer strukturerar ditt arbete. Du jobbar fokuserat med en arbetsuppgift under 25 minuter för att därefter ta en mini-paus på 5 minuter. Detta upprepar du fyra gånger innan du ger dig själv en längre paus på 15-20 minuter. Genom att strukturera din arbetstid på det här sättet effektiviserar du ditt arbete samtidigt som du håller kreativiteten vid liv. I takt med att du minimerar tid per arbetsuppgift får du mer tid över att hämta andan och hålla stressen borta. 


2. Skapa rutiner för ditt mobilanvändande

Att vara tillgänglig på mobilen under dygnets alla timmar kan bidra till stor stress i din vardag. Ta kommandot över din stress genom att skapa rutiner för ditt mobilanvändande! Exempelvis kan du bestämma att du varje kväll ställer in mobilen på ”stör ej” och lägger undan den från och med kl. 20.00. Om du har bestämda tider för användningen av din mobil hindras du från att snegla på den i tid och otid. På så vis får du tid att helt stressa ner, samtidigt som du kan bli mer närvarande under den tid du är tillgänglig. 

3. Rör på dig utomhus

Skippa träningshetsen (och alla höstbaciller) på gymmet. Studier visar att motion utomhus ökar ditt psykiska välmående klart mer än träning inomhus. Ta vara på det lilla dagsljuset vi har och rör på dig utomhus istället. Genom att röra dig ute i dagsljuset får du din vardagsmotion samtidigt som du får i dig livsviktigt D-vitamin. Bara att få in en kort promenad på lunchen kan räcka långt!

4. Omfamna de mörka kvällarna

När du väl har tagit vara på dagsljuset – omfamna kvällsmörkret! De ljusa sommarkvällarna må ha sin charm, men hur mysigt är det inte att en mörk höstkväll fylla hemmet med levande ljus? Kombinera detta med din mobilpaus för att få chansen att verkligen varva ner ordentligt.


5. Lär dig mindfulness av ett proffs

För dig som har lätt att bli tyngd av stress i vardagen kan mindfulness vara av stor nytta. Mindfulness handlar om att ta kontroll över sina känslor, sina handlingar och därmed sitt liv i stort. Genom att gå en kurs i mindfulness får du redskapen nödvändiga för att förbättra din inre hälsa och för att hantera stress på bättre sätt.

Vill du få ännu bättre koll på din stress?

Gå en kurs i:

 Stressanalys

En tre-dagars mätning av hjärtfunktion och hjärtfrekvensvariabilitet för att ta reda på vilka faktorer som orsakar er stress på jobbet och på fritiden. 

Senast uppdaterad: 15 feb 2018

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2020-05-08

6 spännande utbildningar du kan läsa på distans

Om du redan har ett heltidsjobb kan det vara svårt att hitta tiden att lära sig något nytt. Att komma iväg på en klassrumsutbildning kanske är rentav omöjligt att få in i schemat. Som tur är finns en enkel lösning för att fortsätta utvecklas – distansutbildningar! Vi på utbildning.se vill tipsa om sex utbildningar du kan läsa helt på distans, i den takt som passar dig.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2018-10-24

Så blir du mer framgångsrik - Del 2

I utbildning.se:s nya artikelserie Så blir du mer framgångsrik avslöjar näringslivseliten sina bästa vardagsknep för framgång. Del 2: Lisa Gunnarsson, VD på LinkedIn Nordics.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-05-14

5 tecken på att du är fast i fel jobb

Jobbet är för de flesta en av livets mest centrala punkter. Visste du att du spenderar runt en tredjedel av ditt liv på jobbet? Med en sådan investering i bakhuvudet ställer det förstås höga krav på att du trivs med ditt jobb. Har du svårt att se andra lyckas? Känner du dig tom eller konstant uttråkad på jobbet? utbildning.se ger dig 5 tecken på att du är fast i fel jobb. 

Läs mer
Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!