Visa utbildning.se som: Mobil
Visar 1-25 av 25 träffar
 

Mer om Löneadministratörsutbildning

En löneadministratör – nödvändig för alla verksamheter

För flera företag och verksamheter är det nödvändigt att ha en löneadministratör då det är ytterst viktigt att arbetet kring lönerna fungerar på ett korrekt sätt. För den som har denna roll gäller det att ständigt uppdatera sig med ny kompetens då vi lever i ett samhälle med en kontinuerlig teknisk utveckling.

För personen med löneansvar i en verksamhet är det viktigt att ha kunskap om de lagar och regler som styr löneadministrationen. Hos oss på utbildning.se kan du hitta ett flertal utbildningar inom ämnet. I vårt utbud hittar du kurser och utbildningar både för dig som redan arbetar som löneadministratör och vill fräscha upp dina kunskaper men också för dig som söker grundläggande kunskaper.

Arbetsvolymen är ofta stor för en löneadministratör och det sker ofta förändringar i de regler, aktuella lagar och avtal som finns. En månatlig deadline ställer dessutom höga krav på dig som person. Datorprogram som Visma Administration och Visma Lön kan underlätta ditt dagliga arbete.

Vad ingår i utbildningen?

Utbildningar i löneadministration ger dig bred kunskap om vilka lagar, regler och avtal som styr lönearbete. Du kommer få lära dig mer grundläggande kunskaper om hur du bland annat hanterar sjukfrånvaro, föräldraledighet, skatter och arbetsgivaravgifter.

I flera av utbildningarna i vårt utbud kommer du att få både teoretiska kunskaper blandat med praktiska övningar. Du kommer kunna lära dig att kvalitetssäkra dina kunskaper i lönehantering samt skapa rutiner som effektiviserar ditt arbete.

Du som idag arbetar som löneadministratör kanske vill fördjupa dina kunskaper som stärker dig i din arbetsroll? Hos utbildning.se hittar du utbildningar som ger dig bredare kunskap om lönehantering i olika steg; exempelvis hur du beräknar en lön vid deltidssjukskrivning och hur du räknar ut semestern för oregelbunden arbetstid, samt andra liknande arbetsuppgifter.


Innehåll i kurser inom löneadministration

Innehållet i lönadministrationsutbildningarna varierar självklart utifrån vilken nivå och typ av kurs du väljer att gå. Men några gemensamma punkter som behandlas i de flesta utbildningarna till löneadministratör är:

 • Lagar, kollektivavtal, överenskommelser
 • Regler för vanligaste lönetilläggen, ex övertid, OB
 • Sjukfrånvaro
 • Föräldraledighet
 • Semester
 • Skatteavdrag & arbetsgivaravgifter
 • Olika sätt att hantera löneprogram
 • Anställningsregister
 • Löneartsregister
 • Lönekörning
 • Utskrifter
 • Säkerhetskopiering
 • Årsrutiner

Kursintyg

De flesta av utbildningarna till löneadministratör erbjuder ett kursintyg efter avslutad utbildning. Vanligen i form av ett diplom.

Boka en utbildning till löneadministratör

Här på utbildning.se kan du söka och jämföra utbildningar från de flesta utbildningsföretag som erbjuder utbildningar inom löneadministration. Välj mellan att boka utbildningen direkt eller beställ mer information och fundera hemma i lugn och ro.

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!
Reportage
Arbetsledning Steg 1 – Teknologi...

– Jag fick med mig nya användbara verktyg från kursen som jag kommer kunna ha med mig livet ut – enkla, men väldigt effektiva, berättar Mikael Lahti.

Läs mer
Tholin & Larsson

På de flesta av våra kurser träffar du Tholin & Larssons experter, som är bland marknadens bästa och med bred erfarenhet inom sina respektive områden.

När du är i kontakt med Tholin & Larsson kan du vara säker på att informationen du får är uppdaterad och väl förankrad i lagar m m.

Läs mer
FEI Företagsekonomiska Institutet

FEI erbjuder ett stort antal kurser och utbildningar för dig som är yrkesverksam. Du kan få
mer information om vårt utbud här på utbildning.se eller direkt på vår hemsida fei.se.

Läs mer
Teknologisk Institut

”Nu kan jag se och lösa problem jag tidigare inte ens visste fanns. Mitt arbete har blivit effektivare och mycket roligare!" berättar Timmy Rudegran.

Läs mer