24 sep 2021

Vidareutbildning för illustratörer

Vidareutbildning för illustratörer

Som illustratör har du flera kreativa arbetsuppgifter såsom att rita, måla och illustrera teckningar till exempelvis böcker, tidningar, digital media. Beroende på vilken bransch dur arbetar inom så skiftar kraven och arbetsuppgifterna. 

Några få illustratörer arbetar som modetecknare och tecknar kläder och skor för annonser och modetidningar. Som illustratör kan du även arbeta som serietecknare. Det är vanligt att illustratörer arbetar som egna företagare. Som frilansande illustratör ansvarar du för alla moment i arbetet. Detta innebär att sälja in uppdrag, planera arbetet, köpa in material, göra illustrationerna och fakturera för arbetet. 

Förslag på vidareutbildning för  dig som llustratör

Som illustratör är det vanligt att man arbetar som frilansare och har eget företag. Om du som illustratör har ett eget företag är det viktigt att ha kunskap inom exempelvis företagsekonomi och eget företagande.

Det är vanligt att du som illsutratör arbetar med mindre projekt med en utsatt deadline. För att bli bättre på att strukturera din tid och arbeta i projektform kan kurser inom personlig effektivitet och projektledning vara lämpliga.

Kom ihåg att programmen inom grafisk kommunikation ständigt uppdateras och det gäller att du har koll på det senaste. Det finns en mängd kurser inom de vanligaste programmen för grafisk kommunikation, exempelvis Adobe Illustrator och Adobe InDesign. Kurserna finns på både grundläggande och avancerad nivå och vissa kan även bedrivas på distans.

Som illustratör kan det hända att du får åka runt och sälja in sina idéer till potentiella kunder. Kurser inom mötesteknik, marknadsföring, förhandlingsteknik och presentationsteknik är därför bra att ha i bagaget.

Att tänka på om du vill vidareutbilda dig

Om du arbetar som frilansare är det troligt att du måste bekosta din vidareutbildning själv, det finns dock flera olika stipendier man kan söka för att få finansiell hjälp.

Om du arbetar på ett företag är det första steget att ta fram ett antal kurser som du känner du har ett behov av. Ta sedan kontakt med din HR-avdelning eller närmsta chef, kanske finns det en policy för kompetensutveckling?

Framtidsutsikter

Många illustratörer är frilansare och det råder en hård konkurrens på arbetsmarknaden. Chanserna att lyckas hänger till stor del samman med din konstnärlig förmåga i kombination med driv och egna initiativ. Behöver du hjälp att hitta vidareutbildning?

Berätta för oss vad du letar efter, så hjälper vi dig hitta rätt!

Hur funkar det?

Efter att du skickat in din förfrågan tar vi genom intresseanmälningar kontakt med de utbildare som bäst matchar dina önskemål. Du får en bekräftelse direkt till din mail och inom 1–2 dagar kontaktar utbildningsarrangörerna dig med all information du behöver för att eventuellt gå vidare och boka utbildningen. Vi hör av oss till dig om vi behöver kompletterande uppgifter. 

This field is used for controlling automatic form submits. Please leave it blank:
Fyll i

Vår utbildningsrådgivning är kostnadsfri och inte bindande.

Senast uppdaterad: 24 sep 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-09-22

Vidareutbildning för apotekare

Det kommer ständigt nya läkemedel och lagar och regler förändras, det är därför viktigt att du som apotekare vidareutbildas under din karriär för att hålla dina kunskaper aktuella.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-09-27

Vidareutbildning för jurister

För en jurist finns fet fler vägar att gå inom vidareutbildning, det är t.ex. viktigt att du ständigt håller dig uppdaterad gällande regler och olika lagförändringar. Vidare så krävs olika förmågor beroende på vilken bransch du arbetar inom.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-09-24

Vidareutbildning för flygmekaniker

Flygmekaniker och sugen på att gå en vidareutbildning? Ibland kan det vara svårt att bestämma sig för vilken vidareutbildning som bäst matchar dina behov. En bra början är att fundera över vilka kunskapsluckor du har och inom vilka områden du skulle kunna bli ännu bättre. Här kan du läsa mer om kompetensutveckling för flygmekaniker.

Läs mer
Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!