Visa utbildning.se som: Mobil
Sök utbildning
Sök arrangör
ÄmnenVälj ett ämne, t.ex. Juridik
PlatsVälj en plats, t.ex. Lund
Du kan förfina sökningen i nästa steg
Sök utbildning
Sök arrangör
Populära ämnen
Teknik
Ledarskap
Vård
Ekonomi
Arbetsmiljö
Distans
Rikstäckande
Populära platser
Stockholm
Göteborg
Malmö
Örebro
Västerås
Filter & Sortering
Rensa
Sortera efter betygNärmsta startdatumPris (lägst → högst)Pris (högst → lägst)Längd (kort → lång)Längd (lång → kort)
Ämne
Plats
Pris, datum & längd
Utbildningsform
Fler filter
Alla ämnenAlla platserAllaAllaVisa fler filter
Välj ett ämneSök kategori
AdministrationArbetsmiljöBrandskyddBygg & AnläggningCoachingEkonomiFastighetFöreläsareFörsäljningHRHotell & turismHälsaHållbarhetIT & Microsoft OfficeIT AvanceradInköpInredningJuridikKommunikationKundserviceKvalitet & LedningssystemLedarskapLogistikMBAOrganisation / verksamhetPedagogikPersonlig effektivitetPersonlig utvecklingPresentationsteknikProjektledningSeminariumSkönhetSpråkStatistikSäkerhetTeknikTransport & fordonUppdragsutbildningVårdWebbdesign & Layout
Välj en platsVisa alla platser
Distans
Rikstäckande
Populära platser
Stockholm
Göteborg
Malmö
Filtrera på pris, startdatum och längd
Välj prisintervall
När vill du gå utbildningen?
Hur lång ska utbildningen vara?
Visa alla1 Dag eller mindre2-3 Dagar7+ Veckor
Utbildningsform
Välj en utbildningsform
Visa allaOnlineutbildningKorta YH-utbildningarUppdragsutbildningFöretagsanpassad utbildningDistans med träffarÖppen utbildning
Specificera din sökning
Välj Certifiering
ArbetsmiljöBrandskyddByggCoachingLivsmedelMiljö / kvalitet / internrevisionOnlinemarknadsföringProjektledningSäkerhetTeknikVård

Visar 1-20 av 28 träffar
Page 1 of 2
Annonser

Ämnen inom InDesign

Hitta din InDesign-kurs

Adobe Indesign är ett layout- och designprogram som används för att skapa, hantera, publicera samt trycka dokument. Indesign kan användas för att till exempel ta fram nyhetsbrev, affischer, broschyrer, böcker andra publikationer samt interaktiva PDF-dokument. Användandet av Indesign get dig en total kontroll över layout, placering av bilder, positionering samt utseende när det kommer till text och redigering av alla element av ett dokument. Indesign är en del av familjen Adobe Creative Suit. Har du någon gång använt dig av programmen Photoshop eller Illustrator kommer du känna igen många av de verktyg som finns att använda. Bilder från Illustrator och Photoshop kan importeras in i Indesign direkt, och sedan sparas som PDF- filer.

Du har möjligheten att skapa ett bärbart paket som innehåller alla delar av ett dokument som samt text, bilder, formatering och dessutom teckensnitt. Detta paket kan sedan skickas till en dator eller direkt till ett tryckeri för publicering.

Indesign-kurserna på utbildning.se

Hos oss kan hitta du kurser i InDesign på flera olika nivåer, alltifrån en grundnivå till er mer avancerat användande. En kurs i InDesign leder till att du lär dig hur programmet skiljer från andra layoutprogram då det erbjuder fler funktioner som gör arbetet både lättare och roligare. Du kommer få stora möjligheter att använda din kreativitet och fantasi. I en grundläggande kurs i Indesign lär du dig att sätta samman text och bilder för enklare grafiska produktioner som annonser, produktblad, foldrar etc. 

En fördjupningskurs i programmet ger dig mer avancerade kunskaper och tankegångar inom trycksaksproduktion vilket ger en rejäl bredd på dina kunskaper. Dessa kurser kan bland annat behandla färghantering, papperskvalitet och PDF-format för att du ska kunna ta fram fullgoda produktioner till tryckerier.

Skillnaden mellan Adobe Photoshop, Adobe Illustrator och Adobe Indesign:

Adobe Photoshop

Programmet Photoshop är ett användbart verktyg men använda ofta av fel skäl. Programmet är ett rasterbaserat program, med andra ord fungerar det på en pixelbaserad nivå. När det kommer till att redigera bilder och foton är programmet perfekt. Man bör dock använda Indesign när det kommer till att utforma bilder tillsammans med text samt för att utforma layouter till webb eller print.

Adobe Illustrator

I programmet Illustrator kan du göra en hel del, i detta program kan du ta fram webbgrafik och annan grafik som du senare vill använda i din layout. Till skillnad från Photoshop så arbetar Illustrator i en vektorbaserad miljö. Detta betyder att du kan zooma ut och in hur mycket som helst utan att grafiken förlorar sina detaljer.

Adobe Indesign

Adobe Indesign använda främst for olika typer av layouter, allt från PDF:er, affischer till kataloger. InDesign är ett vektorbaserat program och har många av de funktioner som Illustrator har men fokuserar på sin styra med flertalet sidor. Detta gör att du kan göra en bakgrundvy för din layout, t.ex. sidnummer, logotyper på varje sida etc, samtidigt som du kan individanpassa varje sida.