Boosta din personliga utveckling med hjälp av förebilder

Att omge dig med personer eller influenser som strävar åt det håll du själv är på väg kan vara en starkt bidragande faktor för framgång. I den här artikeln har vi samlat tips på influenser som kan hjälpa dig att boosta din personliga utveckling.

Att omge dig med personer eller influenser som strävar åt det håll du själv är på väg kan vara en starkt bidragande faktor för framgång. Det gäller inte minst när vi pratar om personlig utveckling. I den här artikeln har vi samlat tips på influenser som kan hjälpa dig att boosta din utveckling. 

Personlig utveckling som begrepp kan innebära olika saker för olika människor men handlar i grund och botten om att utvecklas både på ett professionellt och privat plan. Att arbeta med personlig utveckling kan innefatta allt från att du lär dig nya saker till att du jobbar med din självkänsla.

Därför kan en förebild boosta dig

När du arbetar med din personliga utveckling är det viktigt att hitta bra källor till både motivation och självförtroende. Att hitta en förebild kan kännas klyschigt – men det är faktiskt ett av våra bästa tips för att boosta din personliga utveckling. Att lära sig av någon som gjort eller uppnått något tidigare kan hjälpa dig framåt men också hjälpa dig att förstå vilka möjligheter som faktiskt finns.

Det är lätt att tänka att en förebild är samma sak som en idol. Men idoler är snarare personer som vi på ett mer okritiskt sätt glorifierar, inte någon som vi tror att vi kan imitera och få liknande framgång som. En förebild däremot, är någon som vi inte avgudar utan som vi snarare känner att vi kan efterlikna.

Hitta flera förebilder på en och samma plattformHur hittar jag en förebild som passar mig? 

För att våga göra något nytt och annorlunda vill du oftast veta att det är görbart – annars kan det bli svårt att känna sig motiverad. Men du behöver också få känslan av att det är något du faktiskt kan genomföra så att utmaningen inte känns oövervinnerlig.

Att hitta en förebild som du tror kan motivera dig är inte alltid det enklaste. Det är viktigt att du väljer ut och fokuserar på vissa specifika områden där du känner att du behöver en boost.

- Att hitta en förebild kan vara A och O för din framgång inom alltifrån personlig utveckling till självledarskap. Oavsett om du vill utvecklas som ledare, entreprenör eller intraprenör kan du stärkas och ta hjälp av de nycklar och verktyg som många före dig bär med sig, berättar Philip Malek som är en av grundarna av Framgångsakademin.

5 tips på förebilder som kan hjälpa din personliga utveckling

Att hitta motivation, skapa balans och realisera dina drömmar är tre av nycklarna till framgångsrik självutveckling. Christer Olsson är inspiratören, föreläsaren och coachen som blivit känd för sin förmåga att förstå samspelet mellan människor. Genom individutveckling har han hjälpt organisationer utvecklas under många år och i hans kurs får du hjälp med just det – att utveckla dig själv. 

Ta del av Christer Olssons kurs

Genom att arbeta med din självinsikt kan du utvecklas på många olika plan – både i arbetet och privat. Ju mer medveten om dig själv du blir desto lättare är det att bygga meningsfulla relationer och utnyttja din fulla potential. Annika R Malmberg är relationsexpert och arbetar med att hjälpa människor till ökad framgång. Som en av Sveriges 100 bästa föreläsare är hon en stor förebild inom personlig utveckling.

Tillsammans med Annika kan du lära dig vad det är som får just dig att tända till, vem du är och var du vill vara imorgon. Det handlar inte bara om ökad självinsikt utan också om ökad förståelse för vad du behöver i livet för att lyckas och må bra. 

Öka din självinsikt med Annika R Malmberg

Har du lätt för att fastna och gräva ner dig i dina tankar? Det är du definitivt inte ensam om. Att hamna i en spiral av övertänkande kan påverka vår vardag, men också framtid, negativt. En som arbetar mot just övertänkande är entreprenören, inspiratören och coachen Carina Sunding. Hon har tagit fram “make it happen-metoden” och är bland annat grundare av Sveriges största inspirationsnätverk. 

Med hjälp av Carinas kurs lär du dig hur du slutar övertänka och istället bemästrar konsten att göra. Vi kan alla ha nytta av en förebild som hjälper oss att möta rädslor, bryta mönster och göra på nya sätt.

Sluta tänka och börja göra tillsammans med Carina Sunding

Ledarskap är något vi stöter på i olika former varje dag. Kanske är du chef på din arbetsplats, kanske leder du barnens fotbollsträning eller så intar du ledarpositionen i någon annan del av ditt liv. Fredrik Reinfeldt som kanske många känner igen som Sveriges före detta statsminister har haft ledarroller i större delen av sitt liv. Förutom att leda Sverige och sitt parti har han lett föreningar, eget företag och internationella organisationer. 

Han har varit med och fått människor att växa genom fungerande ledarskap och framförallt hanterat fler kriser än de flesta. Tillsammans med Fredrik kan du inspireras och lära dig vad framgångsrikt ledarskap innebär och framförallt hur du kan förändra ditt ledarskap så att andra blomstrar. 

Utveckla ditt ledarskap tillsammans med Fredrik Reinfeldt

Att få ihop livspusslet är såklart en förutsättning för att vi ens ska ha tid att ägna oss åt personlig utveckling. Att hitta en balans mellan arbete och privatliv hjälper oss att bli hållbara, starka och stabila. För visst behöver vi både arbete och lek, meningsfulla relationer och utmanande arbetsuppgifter för att må bra. 

Christina Stielli är författaren samt organisationsutvecklaren som brinner för beteendevetenskap. Tillsammans med Christina får du chansen att ta del av verktyg som kan göra dig mer hållbar både som medarbetare och människa. Vem vill inte lära sig hur motgångar kan styras mot trevliga utmaningar? 

Skapa ett hållbart liv med Christina Stielli 


Att utvecklas på dina villkor

I arbetet med personlig utveckling är det viktigt att komma ihåg att utvecklingen är ständig och pågående och en del av det livslånga lärandet. Låt dina förebilder inspirera dig snarare än att stressa dig och försök starta din utvecklingsprocess med insikten att det är du själv som skapar din egen framtid – du kanske bara behöver lite inspiration på vägen.

Inspireras av Framgångsakademins förebilder

Wilma Abrahamsson Hjärne

Wilma Abrahamsson Hjärne

Digital Content Specialist (Visa mer)
Wilma arbetar som Digital Content Specialist på utbildning.se. Hennes mål är att skapa bra innehåll för hjälpa fler människor att hitta rätt kompetensutveckling. Med sitt skånska ursprung har hon bland annat studerat socialt arbete vid Lunds Universitet för att några år senare examineras som Webbkommunikatör vid Medieinstitutet i Stockholm. Utöver att skriva artiklar gillar Wilma att arbeta med kreativa uppgifter och sociala medier. Hon drömmer om att kompetensutveckla sig inom grafisk design. Du hittar henne ofta som skribent på artiklar som handlar om personlig utveckling och självledarskap. (Mindre)

Om

Wilma arbetar som Digital Content Specialist på utbildning.se. Hennes mål är att skapa bra innehåll för hjälpa fler människor att hitta rätt kompetensutveckling. Med sitt skånska ursprung har hon bland annat studerat socialt arbete vid Lunds Universitet för att några år senare examineras som Webbkommunikatör vid Medieinstitutet i Stockholm. Utöver att skriva artiklar gillar Wilma att arbeta med kreativa uppgifter och sociala medier. Hon drömmer om att kompetensutveckla sig inom grafisk design. Du hittar henne ofta som skribent på artiklar som handlar om personlig utveckling och självledarskap.

Annonser