Visa utbildning.se som: Mobil

Missa inte Upskill & Reskill den 25 januari 2023 – ett digitalt och kostnadsfritt event! Anmäl dig idag 

Kort om utbildningen
6 500 SEK exkl. moms
Arboga, Eskilstuna, Rikstäckande, Örebro län

Kursbeskrivning

Kompetensprov Fordonsmonterad kran

Den här utbildningen/kompetensprovet behandlar fordonsmonterad kran som sitter monterad på exempelvis en tung lastbil, totalvikt högre än 3,5 ton. (C-behörighet)

Efter godkänt kompetensprov erhålls antingen ett utbildningsbevis eller ett yrkesbevis för fordonsmonterad kran.

För att göra kompetensprov krävs att deltagaren har erfarenhet av att hantera kranen, för att göra kompetensprov för yrkesbevis krävs minst 30 månaders arbete med kranen samt ett arbetsgivarintyg som styrker detta.

Målgrupp

För att arbeta med lastbilsmonterad kran krävs att man har fyllt 18 år, har tillräckliga kunskaper för ett säkert arbetssätt och även C körkort om man ska framföra fordonet. Här krävs yrkeskompetensbevis (YKB), som utfärdas av Transportstyrelsen.

För att få utbildningsintyg eller ett yrkesbevis från TYA krävs motsvarande kunskaper från gymnasieskolans kursplaner enligt nedan:

 • Arbetsmiljö och säkerhet
 • Fordonsmonterad kran

Kursinnehåll

Under utbildningen går vi igenom bland annat:

 • säkerhetskontroller

 • Beräkning av lyftförmåga
 • Lyftvinklar
 • Stabilitet
 • Tecken/signaler
 • Personlyft
 • Utföra olika typer av lyft
 • Dokumentation
 • Regler vid kassering av lyftredskap
 • Besiktnings- och fordonsbestämmelser

Upplägg

För frågor, anmälan eller mer information – läs mer på respektive utbildning eller skicka en intresseanmälan. Du får genom en intresseanmälan direkt kontakt med utbildningsansvarig som återupptar kontakten via mail eller telefon inom kort.

Examen, diplom m.m.

Utbildningen ger ett utbildningsintyg. Efter 30 månader erfarenhet övergår detta till yrkesbevis. Har du redan tillräcklig erfarenhet tar du lämpligen med yrkesbeviset på utbildningsdagen.

Certifikat

ID06-ackrediterad

ID06

ID06 är ett ID-kort för byggbranschen som loggas med den enskilde anställdes utbildningshistorik. På detta sätt kan platschefen enkelt få en överblick över vilka behörigheter som de anställda har och vilka arbetsmoment som de har kompetens att utföra. Endast utbildningar från utbildare som är ackrediterade kan loggas på kortet. 

Läs mer om ID06

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Fordonsmonterad kran, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

TruckProffs Maskin och yrkesutbildningar

TruckProffs Maskin & yrkesutbildningar AB har utbildat truckförare mm i snart 10 år, vi utbildar dig för din säkerhet och andras säkerhet, instruktörerna har en gedigen barkund av arbete med dom olika maskinerna, dom utbildar efter sina erfarenheter från olika arbeten....


Läs mer om TruckProffs Maskin och yrkesutbildningar och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

TruckProffs Maskin och yrkesutbildningar

Fabriksgatan 18
732 31 Arboga

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Fordonsmonterad kran!

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 7 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Fordonsmonterad kran från TruckProffs Maskin och yrkesutbildningar, fyll i dina uppgifter:

}